HOLDT DET GÅENDE: - Da jeg kom hjem fortsatte jeg å trene syv ganger i uken, fra november til mars, forteller Erik Berg.
HOLDT DET GÅENDE: - Da jeg kom hjem fortsatte jeg å trene syv ganger i uken, fra november til mars, forteller Erik Berg. Foto: Espen Solli

Slik gikk «Biggest Loser»-Erik ned mest i vekt - uten hjelp

Ann Cathrin Andersen
Publisert: 2015-06-01 17:49

Erik Berg (23) ble årets hjemmeslanker i «The Biggest Loser» med et vekttap på 74 kilo. Han mener mental styrke gjorde han til slankemester på egenhånd.

- Jeg trodde på at det var mulig å få til en endring. Du kan ikke gjennomføre dette uten å tro på det 100 prosent, sier Berg til Vektklubb om hvordan han gjennomførte sin utrolige forvandling.

Lørenskog-mannen ble sendt hjem i åttende episode av slankekonkurransen men fortsatte livsstilsendringene på hjemmebane med stor suksess. Han hadde en startvekt på 159,5 kilo og er nå nede i 85 kilo, et vekttap større enn alle de andre deltakerne i programmet. Det til tross for at han gjennomførte alene.

- Det er en etisk seier å gå ned mer enn de andre, til tross for at jeg ikke var med til finalen. Jeg hadde forstått hva trenerne hadde lært meg, samtidig som min indre stemme sa; skjerp deg!

Berg gir nemlig sin mentale omstilling mye av æren for resultatene.

NYTT LIV: Her begynner Erik livsstilsendringen sin, foran hele Norge.
NYTT LIV: Her begynner Erik livsstilsendringen sin, foran hele Norge. Foto: TVNorge

- Det føltes nesten instinktivt. Det var ikke noe annet alternativ enn å fortsette. Jeg husker jeg tenkte, «enten gjør du det her, eller så stryker du med» , fortsetter Erik Berg, som til daglig jobber i barnehage. En aktiv jobb enklere å utføre over 70 kilo lettere.

Og selv om han lærte mye under innspillingen var hans evne til å styre den indre stemmen avgjørende for livsstilsendringen.

Sjansen for tilbakefall er stor ved hjemkomst, etter en TV-innspilling med ekstreme rammer. Berg løste det ved å anlegge en monoman i livsstil.

Hvordan de spiser og trener som deltakere i «The Biggest Loser» kan du lese her.

- Da jeg kom hjem fortsatte jeg å trene syv ganger i uken, 1,5 - 2 timer hver dag. Jeg holdt det gående hver uke fra november til mars. Det var ikke noe problem, det ble en del av hverdagsvanene – jobb, trening, hjem. Hver dag, sier han.

FAST BESTEMT: Erik ga seg ikke, han hadde satt et mål - svette og tårer hører med.
FAST BESTEMT: Erik ga seg ikke, han hadde satt et mål - svette og tårer hører med. Foto: TVNorge

Flere av menneskene rundt Erik reagerte på livsstilen.

- Folk rundt meg så på dette som et problem. Det hendte jeg fikk kommentarer som «nå må du ikke bli overtrent», legger Berg til.

Nå starter resten av jobben, å vedlikeholde vekttapet.

- Jeg har roet ned treningsmengden og laget en langsiktig og balansert plan som fungerer. Nå har jeg vanlige arbeidsdager, trener fire dager i uken og er sosial i helgene.

- Det er ikke lenger tallet som vises på vekten som er i fokus. Jeg prøver faktisk å unngå vekten og heller bruke speilet, sier Berg.

STOR FORANDRING: Erik har ikke tenkt til å gi seg enda. -Det er fortsatt ting som kan bedres, sier Erik Berg.
STOR FORANDRING: Erik har ikke tenkt til å gi seg enda. -Det er fortsatt ting som kan bedres, sier Erik Berg. Foto: Espen Solli

- Hvordan holdt du motivasjonen oppe?

- Viktigst av alt var at jeg hadde bestemt meg. Og det faktum at det var en konkurranse hvor mange heiet og regnet med meg, forteller Berg.

- Hva er ditt råd til andre som vil ned i vekt?

- Du må ha et nettverk. I starten er det vanskelig å se hvorfor man skal legge om hele livet når det er få synlige resultater. Dermed vil det være tunge dager. Det jeg opplevde som mest givende på disse tunge dagene var de støttende menneskene rundt meg.

- Men det mentale er minst like viktig. Jeg er ikke bekymret for å gå opp i vekt igjen, fordi jeg vet at det ikke kommer til å skje. Det er ikke et alternativ.

Erik snakker om kombinasjonen av mental trening og et støtteapparat. Man blir det man vil bli, men man må ville det nok. Hos Erik er det ikke noen tvil om hvem han er.

- Jeg har det veldig bra nå, men underbevisstheten min forteller meg at jeg ikke er helt der jeg skal enda, men dit kommer jeg, smiler Erik.

Eriks tre tips for livsstilsendring:

  1. Du må bestemme deg – og aldri gå tilbake. Spør deg selv hvorfor du ikke kan fortsette å leve som før.
  2. Tenk fremover – uansett hva du gjorde i går, kan du ikke gjøre annet enn å ta opp tråden i dag. Dårlig samvittighet kommer man ikke langt med.
  3. Lev etter situasjonen du er i akkurat nå, ikke i situasjonen du har vært i.

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Les også:

Slik ble vi varig slanke

Hva bør du spise for å gå ned i vekt?

Hektisk hverdag? Slik får du tid til å spise sunt og trene

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her