Kandidat til Vektklubbs kåring av Årets Medlem 2012: Hanne Moen Bakken (23)

Elisabeth Stigum
Publisert: 2012-12-20 10:17

Slik gikk jeg ned 40 kilo

- I februar 2012 fant jeg ut at nok var nok. Jeg har alltid vært overvektig, og tenkte at jeg fikk bare begynne å ta meg tid til meg selv. Ettersom jeg har full jobb og en sønn på to og et halvt år, har jeg alltid brukt som unnskyldning at jeg er i tidsklemma.

Fra februar til juli fulgte jeg anbefalingen om daglig kaloriinntak i Vektklubb.no til punkt og prikke. Da fikk jeg en aha-opplevelse, ettersom mange av matvarene jeg trodde var sunne, ikke var det. Jeg var streng mot meg selv i begynnelsen, fordi jeg så mange ganger tidligere hadde gått i fella med «bare litt», «det er jo lørdag», osv.

Hver eneste uke har jeg hatt en dag der jeg har kost meg med god mat, f eks taco, men brukt magre alternativer. Da pøste jeg ikke på med potetgull og godteri etterpå. Jeg nøt alltid måltidene når jeg følte at jeg hadde fortjent dem.

Det med trening var det verste jeg skulle begynne med, jeg tenkte at «store meg, jeg kan vel ikke trene, alle ser sikkert på meg». Men jeg sa til meg selv at dette bare måtte jeg klare, det var jo jeg som tapte på å la være. Jeg begynte med korte turer annen hver dag i en halv time. Og satte meg nye mål gjennom hele prosessen.

Jeg har fått et nytt liv og en bedre hverdag, både hjemme og på jobb. De tingene som holdt meg tilbake før, er nå utfordringer jeg tar på strak arm.

Mine beste tips

 • Vær streng med deg selv.
 • Ha tro på deg selv.
 • Ikke finn på unnskyldninger.
 • Tenk at trening er en jobb, og du må.
 • Nyt måltidene når du har fortjent dem.
 • Drikk rikelig med vann.
 • Ta trappen i stedet for heisen.
 • Tren annenhver dag.
 • Spis hver tredje til fjerde time.
 • Gi deg selv en belønning for hvert titalls kilo du går ned.


Les om de andre kandidatene her

Her er Hanne Moen Bakken (23) stylet av stylist Tom Greni og frisør Una Namløs / Floww Frisører i forbindelse med Vektklubbs annonsekampanje. Bølge sølvsmykke fra Hasla (3210 kr), Selma jakke (799 kr), Riga overdel (699 kr) og Mette shoe skoletter (990 kr) fra mittlillehjem.no, Pieszak bukse fra Elisa Day (1190 kr).
Her er Hanne Moen Bakken (23) stylet av stylist Tom Greni og frisør Una Namløs / Floww Frisører i forbindelse med Vektklubbs annonsekampanje. Bølge sølvsmykke fra Hasla (3210 kr), Selma jakke (799 kr), Riga overdel (699 kr) og Mette shoe skoletter (990 kr) fra mittlillehjem.no, Pieszak bukse fra Elisa Day (1190 kr). Foto: Line Møller / VG

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

 • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Flere artikler

Kandidat til Vektklubbs kåring av Årets Medlem 2012: Marianne Lie (35)

Kandidat til Vektklubbs kåring av Årets Medlem 2012: Marianne Lie (35)

- Da vekten viste 105 kilo etter jeg hadde fått mitt første barn i 2003, var det på tide å gjøre noe. Jeg har alltid vært skeptisk til forskjellige slankekurer med shaker og pulver siden jeg aldri ville hatt viljestyrken til å klare meg uten mat til flere måltider. Jeg har sporadisk vært medlem i Vektklubb flere ganger, men har ikke alltid vært like motivert. Inntil jeg deltok på løpet Kodalmila i 2011 med tantebarnet mitt. Jeg hadde allerede startet å trene i forkant av løpet og endte opp med å bruke én time og seks minutter på milen. Da bestemte jeg meg for at i 2012 skulle jeg bruke under timen. Så jeg meldte meg inn i Vektklubb igjen.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her