SVARER: Personlig trener Silje Bjørnstad og klinisk ernæringsfysiolog Anette Skarpaas Ramm vil svare på dine spørsmål om helse og livsstil.
SVARER: Personlig trener Silje Bjørnstad og klinisk ernæringsfysiolog Anette Skarpaas Ramm vil svare på dine spørsmål om helse og livsstil. Foto: Frode Hansen/Simen Øyen.

Still dine spørsmål til Vektklubbs eksperter

Maiken Svendsen
Publisert: 2019-01-08 15:19

Få svar om dietter, livsstilsendring, trening og endring av vaner fra klinisk ernæringsfysiolog Anette Skarpaas Ramm og personlig trener Silje Bjørnstad. 

Et nytt år bringer med seg nye mål og forsetter for mange. Det er flere som ønsker å gjøre endringer i egen livsstil. Kanskje har du noen spørsmål om hvordan du kan komme i gang med nye vaner? De vil Vektklubb-ekspertene Anette Skarpaas Ramm og Silje Bjørnstad svare på onsdag 9. januar klokken 14 til 16.

Allerede nå kan du sende inn dine spørsmål her.

Skarpaas Ramm merker at folk er motiverte for å gjøre endringer i januar. Hun jobber som klinisk ernæringsfysiolog ved Volvat i Oslo.

– Mange ønsker å gjøre drastiske endringer fordi de er mettet av julens kosthold. Da kan dietter og «quick fixer» virke forlokkende. 18:6 eller 5:2, lavkarbo eller godtestopp. Motivasjonen for endring kan være på topp, men det er sjelden en slankekurer eller drastiske endringer varer over uker, sier hun.

Tips: Triks for å gjøre innekosen sunnere (saken er åpen for medlemmer)

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Annonse

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Bli medlem av Vektklubb

Annonse

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Annonse

– Lag en plan

Hun forteller at den vanligste feilen folk gjør er å gå for hardt ut med for mange eller drastiske endringer på en gang.

– Det kan være fint for motivasjonen å spise ekstra sunt eller trene ekstra mye når ønske om endring er stort, slik det kan være i januar, men da er det også fornuftig parallelt å planlegge hvordan ukene videre skal være, legger hun til.

Skarpaas Ramm har lang erfaring med å hjelpe folk med livsstilsendring.

– Det kan være spørsmål om vektreduksjon, forebygging av hjerte- og karsykdom, diabetes eller høyt blodtrykk. Jeg svarer også på spørsmål om trening, sier hun.

Treningssenter-skrekk? Slik blir du kvitt den

Bjørnstad jobber som personlig trener ved Sterk Helse i Oslo. Hun har også gruppetimer, leder treningsreiser og har en bachelor i ernæring.

– Jeg kan svare på spørsmål om styrketrening, livsstilsendring, kosthold og vektnedgang, forteller hun.

Selv om mange kanskje starter med nye mål i januar, ser ikke Bjørnstad noen forskjell på hva folk lurer på i januar sammenlignet med resten av året.

– Men det kan være flere forespørsler generelt i januar fordi flere ønsker å starte det nye året med å komme i gang med trening eller lignende, legger hun til.

Les også:

Treningstrende for 2019

Matspaner: – Et sunt alternativ for alle

Gunn Kristin (49) har gått ned 25 kilo: – Alt sitter i hodet

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her