Hvordan unngå helgefråtsing?

Publisert: 2010-05-19 15:55

"Det er akkurat som om hjernen min er skrudd inn på at nå som det er helg så er alt lov", skriver et medlem, og ber vår motivasjonsekspert om råd.<br />

"Jeg er ei jente som i grunn alltid har vært glad i mat og snop. Er i grunn veldig flink i ukedagene. Men det er akkurat som om hjernen min er skrudd inn på at nå som det er helg så er ALT LOV! Så det jeg trenger noen tips til er hvordan lære hjernen å forstå at det er helg og at det er lov å kose seg litt ekstra men ikke kose seg ihjel? Man føler seg jo bare uopplagt og ekkelt en halv uke etterpå", skriver Merete.

Vektklubbs motivasjonsekspert Øyvind Hammer svarer:

Ta med hjernen på en liten reise: først bestemmer du og hjernen din dere for hvor mye snop som er ok i løpet av en helg. Gi beskjed til kroppen om å skrive det ned så dere ikke glemmer det når dere reiser av gårde i en dagdrøm.

Ta så en titt i skapene og se om det er for mye eller for lite i forhold til listen. Er det for mye, ber du kroppen om å kaste det. Er det for lite kan du, hjernen og kroppen ta en tur i butikken og supplere.

Når helgen kommer må du være sjefen, for da blir kroppen og hjernen som to 5-åringer. De vil ha mer snop! Hjernen vil fantasere om hvor godt det er, og når den ikke får, vil den bruke alle slue unnskyldninger og grunner for hvorfor bare denne ene gangen, så lover jeg å være snill...

Kroppen vil legge seg på gulvet og skrike til den får viljen sin.

Du må ikke gi etter, men bare rolig forklare disse 5-åringene at de kan mase så mye de vil, det blir ikke mer snop enn avtalt!

De roer seg etter hvert og kan få tilbakefall, men til slutt gir de etter og følger reglene. Gi de gjerne litt grønnsaker i mellomtiden.

Lykke til!

Positiv hilsen Øyvind

Espen Sjølingstad Hoen / VG
Annonse

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex

Flere artikler

Vektklubb er en tjeneste eid av VG
Ansv. redaktør og adm. direktør: Gard Steiro
Nyhetsredaktør: Tora Bakke Håndlykken
Utviklingsredaktør: Øyvind Brenne
Redaktør Feature/VG+: Jane Throndsen
Politisk redaktør: Hanne Skartveit
Her finner du #vgvektklubb
Ansvarlig journalist: Elisabeth Stigum
Kopiering av materiale fra VG og Vektklubb for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
© 2022 Verdens Gang AS
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her