Kandidat til Vektklubbs kåring av Årets Medlem 2013: Veronica Langøy (22)

Publisert: 2014-01-05 22:06

Slik gikk jeg ned 44 kilo

- I januar 2013 bestemte jeg meg endelig for å ta tak. Jeg har alltid vært større enn alle andre og kan ikke huske sist gang jeg var under 100 kilo.

Jeg har også alltid følt at jeg henger etter. Dette har ført til at jeg har unngått å delta på ting jeg egentlig har lyst til, fordi det føles så mye tyngre for meg enn de andre.

Jeg startet med å kutte ut godteri og potetgull og holdt meg heller til sunne matvarer. Dagboken i Vektklubb har vært til kjempegod hjelp for å ha kontroll over hvor mye jeg har spist og hvor mye jeg burde spise. Jeg har også fått bevist at det er fullt mulig å kose seg innimellom og fortsatt gå ned i vekt, om man er flink til å planlegge og lærer seg å begrense inntaket.

Etter en måneds tid startet jeg med trening. Jeg begynte å gå, og gåturene ble etterhvert til fjellturer. Jeg simpelthen elsker å gå i fjellet, før hatet jeg det jo. Utrolig hvor fort ting kan snu bare man prøver. Nå trener jeg også styrke tre ganger i uken.

Før jeg gikk ned i vekt trente jeg ikke i det hele tatt. Dette har vært en kjempestor forandring som har gjort livet så mye lettere og bedre. Jeg har fått et overskudd som jeg aldri før har hatt og det føles helt fantastisk.

Det er også veldig gøy å kjøpe klær i mindre størrelser, og se at noe faktisk sitter fint på kroppen.

Jeg er veldig takknemlig for den fantastiske støtten jeg har fått fra venner og familie. Det er mange som har blitt med meg ut på tur og det har vært til stor motivasjonshjelp.

Det som har vært vanskelig er å lage meg nye rutiner og venne kroppen til at den skulle få litt mindre mat. Dette var tøft i starten, men har gått seg til veldig greit. En ting jeg har vært veldig klar på hele tiden er at jeg ser på dette som en livsstilsendring. De endringene jeg har gjort frem til nå skal jeg fortsette å leve med resten av livet mitt. Jeg er jo ikke «ferdig» når jeg har kommet ned til den vekten jeg ønsker. Jeg skal aldri tilbake til de gamle vanene, da er det nok veldig lett å legge på seg igjen.

Mine tips

  • En ting jeg vil anbefale andre som starte å bevege seg er å bruke en skritteller. Det hjalp meg mye. Jeg hadde som mål å gå 10.000 skritt hver eneste dag og holdt meg til det.
  • Det er viktig å ha troen på seg selv. Jeg har innsett at jeg kan klare å nå målet hvis jeg står på og går inn for det. Nå er det ingenting som holder meg tilbake lenger, jeg føler jeg kan klare alt!
  • Aldri gi opp for belønningen kommer til slutt.

Stem på Veronica

Les om de andre kandidatene

Annonse

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en tjeneste eid av VG
Ansv. redaktør og adm. direktør: Gard Steiro
Nyhetsredaktør: Tora Bakke Håndlykken
Utviklingsredaktør: Øyvind Brenne
Redaktør Feature/VG+: Jane Throndsen
Politisk redaktør: Hanne Skartveit
Her finner du #vgvektklubb
Ansvarlig journalist: Elisabeth Stigum
Kopiering av materiale fra VG og Vektklubb for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
© 2022 Verdens Gang AS
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her