Samlivsterapeut: - Menn liker damer med former: Linda (33) følte seg for tykk for kjærlighet

Publisert: 2012-04-10 13:40

Det er en misoppfatning blant kvinner at menn vil ha tynne damer, ifølge samlivsterapeut Solveig Vennesland. Linda Fjeld Hagen (33) kunne ikke begripe at noen mann ville ha henne og hennes åtti kilo.

Da Linda Fjeld Hagen (33) traff Ståle Hagen (42) i 2004, veide hun 80 kilo og hadde for lav selvtillit til å kunne se for seg at de kunne bli kjærester. I dag er Linda tyve kilo lettere og gift med Ståle.

Privat

KNUSER MYTEN: Samlivsrådgiver Solveig E. Vennesland sier at menn liker kvinner med alminnelig utseende. Dessuten er de, i likhet med kvinnen, også opptatt av romantikk, omsorg, følelser, kommunikasjon og ikke minst stemningen i hverdagen.

Roger Neumann

- Mens kvinner har sitt eget syn på at menn vil ha tynne og vakre kjærester, liker menn at damene er gode å ta i, sier samlivs- og familieterapeut Solveig Vennesland.

Terapeuten er best kjent som samlivsekspert i TV2-programmet God Morgen Norge, og jobber med par og familier. De fleste klientene hennes er mellom tretti og femti år.

Erfaringen fra terapirommet er at menn er opptatt av kvinnens utseende, men hun avviser at kropp og vekt betyr mest.

- Menn liker pupper og rumpe, men de jakter ikke mindre på sjel og det som er «under huden», enn kvinner gjør, sier Vennesland.

Menns preferanser varierer dessuten fra mann til mann, påpeker hun.

- De fleste menn er opptatt av at kvinnen er god å se på, som jo er en subjektiv sak, legger hun til.

Minst like betydningsfullt for mannen, er det å få lov til å komme inn på kvinnen.

- Å slippe inn i det indre livet til kvinnen, gjør mannen langt mer fornøyd enn en tynn og perfekt kropp, sier Vennesland.

- Når mannen ikke blir trodd og ikke får slippe til, skurrer det, og han føler seg mislykket, forklarer hun.

Trygge kvinner er gjerne enklere å komme inn på.

- De som er glad i seg selv, har selvtillit, og en sunn og sterk kropp de er fornøyde med, er interessante kjæresteemner for de fleste menn, sier hun.

NÅ: Her er Linda stylet i grå kjole (1990 kr), oroblu strømpebukse (199 kr) og wonders ankelboots (1390 kr) fra Elisa Day Design, og en ring (650 kr) fra Hasla. Styling: Tom Greni. Hår: Una Namløs/Floww Frisører

Foto: Mattis Sandblad

Traff mannen i sitt liv

Linda Fjeld Hagen (33), materialkoordinator fra Stavanger, kan ikke si at hun hadde noen av de trygge elementene Vennesland nevner da hun i 2004 veide åtti kilo og traff Ståle Hagen (42). Men hun vant hjertet hans likevel.

Hun hadde vært overvektig i alle år og mislikte på den tiden sterkt det hun så i speilet. Hun synes det var vanskelig å tro at en mann kunne falle for henne.

- Når jeg likte meg selv så dårlig som jeg gjorde, hvordan kunne jeg tro at noen andre kunne elske meg, forteller Linda.

- Jeg var rett og slett flau over egen kropp, sier hun.

Likevel sjarmerte hun Ståle i senk. Rundt juletider 2004 ble de kjærester og i 2008 giftet de seg. Ståle nekter ikke for at han la godt merke til utseende da han så henne for første gang i 2001. Men det hadde ikke noe med kroppen å gjøre.

Annonse

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Ansiktet og væremåten viktig

- Ansiktet og øynene var det jeg så. Hun har et nydelig ansikt, sier Ståle, som nå har vært gift med Linda i tre år.

Flere år etter at han så henne første gang, møttes de tilfeldig igjen og han fikk sjansen til å prate med henne. Da tok det ikke lang tid før han falt for personligheten hennes også.

- Hun var veldig lett å prate med, og vi fant tonen godt. I tillegg hadde hun sterk utstråling og sjarm. Da var jeg solgt, forteller han.

Ståle tror menn generelt er opptatt av utseende til en dame, men ikke vekten spesielt.

- Min oppfatning er at menn flest ikke ser på om damene er tynne, sier han.

Vennesland forteller at menn gjerne er fornøyde med det alminnelige. Vanlige kvinner, ikke for tykke, ikke for tynne, er det beste utgangspunktet for mange menn, sammen med en personlig utstråling, ifølge henne.

Slik er det for Ståle også.

- Normalvektige damer er gode å ta i, og de ser sunnere ut, synes Ståle.

Tømte skapene sammen

Linda ble forundret da Ståle ville bli kjæreste med henne.

- At han i det hele tatt ville ha meg, var et stort mysterium. Den flotte mannen valgte meg av alle, sier Linda.

For ett år siden startet Linda, som da veide 93 kilo, et nytt og bedre liv med VGs Vektklubb.no. Etter utallige mislykkede slankeforsøk, lyktes hun endelig å gå ned i vekt, og tok av tyve kilo.

Nå veier hun 73 kilo. Linda og Ståle tok et viktig grep sammen.

- Vi tok ut alt som var usunt fra skuffer og skap og kastet det rett i søpla, forteller hun.

Den dag i dag finnes det ingen fristelser i huset.

Gjennom Vektklubb-medlemskapet har det også vært oppturer og nedturer.

- I ettertid ser jeg at jeg fortsatte lenge med slanking som mål, noe som jo aldri hadde fungert.

FØR: Da Linda for ett år siden var på sitt tyngste (på bildet), veide hun 93 kilo. Da meldte hun seg inn i Vektklubb.no.

Foto: Privat

Etter sommeren 2011 gikk opp et lys for henne.

- Endelig hadde jeg knekt koden. Det handler ikke om slanking og trening, men om livsstilsendringer. Det nytter ikke å tro at hvis man er flink i fem uker, så har man virkelig oppnådd noe. Jeg måtte finne endringer som passet for meg.

Og det klarte hun for første gang.

- Nå har jeg kommet så langt at jeg ikke kan tenke meg å proppe kroppen full med all slags dårlig mat. Jeg mister bare energi, blir dårlig, sløv og lat, sier hun.

Ufattelig følelse

I dag trener hun regelmessig, spiser sunt og kan ikke tenke seg å være foruten.

- Jeg jogger to ganger i uken, og kan løpe halvannen mil uten stopp. I tillegg trener jeg styrke tre ganger i uken. Det hadde jeg aldri trodd for elleve måneder siden, forteller hun.

Og når utfordringene og fristelsene kommer, som i bursdagsselskaper, helger og høytider, klarer hun å velge sunnere alternativer som for eksempel frukt.

- Jeg har heldigvis en fantastisk flott familie og nydelige venner som støtter meg i mine valg, så jeg har slippet å høre mye mas om «skal du ikke ha et kakestykke, et stykke skader da ikke».

Selvtilliten har bygget seg sakte men sikkert opp, men er ikke på topp.

- Jeg kjenner enda av og til at jeg er usikker på hva andre synes om utseende mitt, og kan lure på om jeg er god nok, sier Linda.

Men hun har lært seg å kunne motta positive tilbakemeldinger.

- Å ta i mot kjærlighet og komplimenter, og ikke bare fnyse av dem og avfeie dem, som jeg gjorde før, er en ufattelig følelse som nesten ikke kan beskrives.

Les om andre vektklubbmedlemmer som har lykkes her!

LES OGSÅ:

Lag en slankeplan!

Lær å bekjempe sultfølelsen!

Tren styrke med en partner

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her