Det hender at personlig trener Camilla Lorentzen, bak bloggen Fitnok.no, får kommentarer om vekten sin.
Det hender at personlig trener Camilla Lorentzen, bak bloggen Fitnok.no, får kommentarer om vekten sin. Foto: Stine Aas Nundal

Kommentar: «Ikke for å være spydig, men kilden er lite troverdig når den er overvektig»

Vektklubb.no
Publisert: 2016-03-18 10:10

– Jeg forstår jo nå, etter at Knut heldigvis tok seg bryet med å skrive til meg, at jeg egentlig ikke har peiling på hva jeg driver med og rett og slett burde bytte jobb, skriver blogger og personlig trener Camilla Lorentzen.

PT og blogger Camilla Lorentzen blir både hyllet og hetset på nett. Noen mener hun er overvektig og dermed ikke har troverdighet som personlig trener.
PT og blogger Camilla Lorentzen blir både hyllet og hetset på nett. Noen mener hun er overvektig og dermed ikke har troverdighet som personlig trener. Foto: www.fitnok.no

Hver gang noen begynner en setning med «ikke for å..» vet jeg automatisk hva som venter. Jeg vet at det sitter et menneske i andre enden med tanken om at han eller hun bare må fortelle meg hvor skapet egentlig står, eller så vil ikke verden stå til påske. Hvor skapet står varierer selvsagt veldig, jeg er jo alt fra overvektig, til litt for slank, til helt normal, men uansett må jeg opplyses om det satans møblementet slik at jeg ikke går rundt og er desillusjonert.

Kommentar: Når kroppspresset får altfor langt

Disse menneskene blir gjerne kalt nettroll, men av en eller annen grunn har jeg følelsen av at vi må segmentere disse i to. De som fullt og helt går inn for å spre hat, og de som er litt slik som Knut. De som er litt slik som Knut kan sammenliknes med hun tanta som alltid påpeker at vekten har endret seg siden sist, at det kanskje er på tide med fast følge snart og at de kvisene du har nok bør gjøres noe med. Jeg tror ikke hun mener noe vondt med det, hun har bare ikke sosiale antenner til å oppfatte at dette ikke er greit å si. I alle fall ikke foran hele familien når dere akkurat har satt dere ned for å spise middag.

I tillegg til å ikke helt vite hva som er greit å si når, har også tantene et behov for å tilegne deg egenskaper du ikke var klar over at du hadde. Slik som overvektig og manglende kontroll over eget kosthold:

Hvordan kan du som selv ikke har kontroll over eget kosthold lære bort hvordan en
skal ha det til andre? Ikke for å være spydig, men er kilden troverdig når den er overvektig, og temaet er trening og kosthold? Som PT er en selv sin beste reklameplakat.

-Knut

Jeg trodde helt ærlig at jeg var ganske normal med størrelse medium i alle klær, men jeg forstår jo nå at klesbransjen forsøker å lure meg. Jeg skal innrømme at jeg må ha de fleste gensere i Large, da de ellers rekker meg til midt på armen, men det er vel en scam dette også. Jeg forstår jo nå, etter at Knut heldigvis tok seg bryet med å skrive til meg, at jeg egentlig ikke har peiling på hva jeg driver med og rett og slett burde bytte jobb.

Her har jeg, i de to siste årene, gått rundt og trodd at den jobben jeg gjør er bra. At jeg hjelper jenter der ute ikke bare til å komme i gang med treningen, men også til å fortsette med den og bli mer glade i seg selv på veien. Jeg har trodd at ikke jeg, men kundene mine er mine beste reklameplakater og at når de snakker varmt om meg til sine venner og familie så er det god pr for min del, men nå vet jeg altså bedre.

Så da er det vel bare å finne frem den magre kesamen og brokkolien og gå ned 6-8 kilo slik at jeg blir verdig min tittel som PT. Vi kan jo ikke ha noe av mennesker som trives akkurat slik de er.

//Camilla

Teksten ble først publisert på Camilla Lorentzens blogg Fitnok.no.

Les også:
Når kroppspresset går altfor langt Viser frem sin «normale» kropp for å kjempe mot retusjert reklame Instagramkontoen som viser at alle kan gjøre yoga

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her