Kandidat til Vektklubbs kåring av Årets Medlem 2012: Salif Camara (27)

Elisabeth Stigum
Publisert: 2012-12-20 10:26

Slik gikk jeg ned 73 kilo (7 kilo med Vektklubb)

- Etter flere år med dårlige valg snudde det etter en kollega utfordret meg til å være med på en sirkeltreningstime. Da var det gjort. Fra før hadde jeg i noen måneder lagt om kostholdet. Men det var først når jeg kombinerte kosthold med trening det løsnet. Fokuset ble for meg da snudd fra kun å tenke på alt jeg ikke kunne spise, til å tenke på hva jeg skulle spise for å få maksimalt utbytte av treningen min.

Jeg fortsatte med treningen samtidig som jeg åpnet kroppen og sinnet for flere treningsformer. Det ble etterhvert joggeturer, sykkelturer, svømming, sprint. Kostholdet endret seg også og består nå mer av rene matvarer. Kroppen responderer mye bedre med kjøtt, fugl, fisk, grønnsaker og frukt. Et bevisst forhold til hva jeg putter i meg og planlagte treningstimer har vært viktig på veien. Jeg har også fått god støtte fra venner og familie.

Jeg satte meg aldri et konkret mål om at jeg skulle gå ned et visst antall kilo, men en visjon om at jeg skal være i bedre form. I bedre form enn måneden, uken og dagen før. Vektnedgang, trening og konkurranser blir da bare virkemidler for å nå visjonen min. Samtidig er det noe jeg aldri når og jeg kan derfor aldri si meg ferdig og har et evighetsperspektiv.

Litt etter litt har treningsmengden økt, og i dag trener jeg fire til fem ganger i uken. For å øke motivasjonen og bedre resultatene har jeg deltatt i flere konkurranser i år. Den beste konkurranseopplevelsen var å stå på toppen av Tryvann, etter å ha gjennomført Oslos bratteste. Tøft og morsomt!

FØR: Salif for mange kilo siden.
FØR: Salif for mange kilo siden. Foto: Jon-Wilhelm Schweder

For å fortsette på samme vei vet jeg at jeg er nødt til å jobbe like hardt før for å nå nye høyder.

Det handler om sunn fornuft og vilje, for det finnes ingen snarveier.

Mine beste tips

  • Bestem deg og gi aldri, aldri opp. Akkurat som det tar tid å øke i vekt, tar det tid å gå ned. Derfor er det viktig å finne treningsformene og kostholdet som passer akkurat deg.
  • Vær kreativ, let etter og utforsk nye treningsformer og matvaner.
  • Ta deg tid til å finne aktivitetene og et kosthold du kan trives med – resten av livet.


Les om de andre kandidatene her

Her er Salif Camara (27) stylet av stylist Tom Greni og frisør Una Namløs / Floww Frisører i forbindelse med Vektklubbs annonsekampanje. Salif har på seg Nudie jeans (1599 kr), Edwin t-skjorte (499 kr), Our legacy jakke (2699 kr), Robin sko (2599 kr) fra mittlillehjem.no.
Her er Salif Camara (27) stylet av stylist Tom Greni og frisør Una Namløs / Floww Frisører i forbindelse med Vektklubbs annonsekampanje. Salif har på seg Nudie jeans (1599 kr), Edwin t-skjorte (499 kr), Our legacy jakke (2699 kr), Robin sko (2599 kr) fra mittlillehjem.no. Foto: Janne Møller-Hansen / VG

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Flere artikler

Kandidat til Vektklubbs kåring av Årets Medlem 2012: Marianne Lie (35)

Kandidat til Vektklubbs kåring av Årets Medlem 2012: Marianne Lie (35)

- Da vekten viste 105 kilo etter jeg hadde fått mitt første barn i 2003, var det på tide å gjøre noe. Jeg har alltid vært skeptisk til forskjellige slankekurer med shaker og pulver siden jeg aldri ville hatt viljestyrken til å klare meg uten mat til flere måltider. Jeg har sporadisk vært medlem i Vektklubb flere ganger, men har ikke alltid vært like motivert. Inntil jeg deltok på løpet Kodalmila i 2011 med tantebarnet mitt. Jeg hadde allerede startet å trene i forkant av løpet og endte opp med å bruke én time og seks minutter på milen. Da bestemte jeg meg for at i 2012 skulle jeg bruke under timen. Så jeg meldte meg inn i Vektklubb igjen.

Kandidat til Vektklubbs kåring av Årets Medlem 2012: Bente Jørgensen (45)

Kandidat til Vektklubbs kåring av Årets Medlem 2012: Bente Jørgensen (45)

- Det høres kanskje merkelig ut, men jeg har gått ned tolv kilo fordi jeg IKKE slanker meg! Som gjentakende jojoslanker har jeg prøvd det meste av kurer og å pine seg ned i vekt, det har gått galt hver gang. Egentlig hadde jeg bestemt meg for ikke å bry meg med disse kiloene mer. Men formen var utrolig dårlig, og jeg ble lei meg og irritert av ikke å kunne gjøre de aktivitetene jeg egentlig synes er morsomme. Så begynte jeg å lese om Vektklubb, og meldte meg egentlig inn på impuls. Etter å ha kikket litt rundt i klubbens forum, bestemte jeg meg denne gangen for at jeg er ferdig med slanking. Målet mitt er å bli i bedre form, bli sunnere, kunne delta i de aktivitetene jeg ønsker uten å grue meg, og å kunne kjøpe klær uten å måtte gå på spesialavdelinger Kort sagt, en livsstilsendring jeg kan leve med på lang sikt. Og som gir meg trivsel i hverdagen.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her