KLARTE DET: Siden 4. januar i år har trebarnsmoren Lisbeth Hansen fra Hønefossfoss gått ned hele 23 kilo. Hun er veldig motivert for å fortsette den sunne livsstilen.
KLARTE DET: Siden 4. januar i år har trebarnsmoren Lisbeth Hansen fra Hønefossfoss gått ned hele 23 kilo. Hun er veldig motivert for å fortsette den sunne livsstilen. Foto: Privat og Ole Martin Halvorsen

Lisbeth Hansen (39) gikk ned 23 kilo på seks måneder

Julie Solberg
Publisert: 2016-07-22 13:40

En livsstilsendring er en knallhard jobb i seg selv, men for Lisbeth ble dette en av flere større utfordringer.

Etter at Lisbeth Hansen fødte sitt tredje barn ble helsen betraktelig dårligere. Butikkmedarbeideren fra Hønefoss begynte å slite med vekten, og den gikk bare en vei, nemlig opp. I tillegg fikk hun påvist fibromyalgi og klasehodepine, to sykdommer som gjør at hun må ta en del hensyn i hverdagen og hvile mye.

Har du lest om Tone som gikk ned 26 kilo uten og trene eller Espen som gikk ned 83 kilo, og nå sykler Nordkapp – Oslo?

Her er Lisbeths historie:

Derfor slet jeg med vekten:

Jeg har alltid måtte jobbe med vekten min, og har ofte vært litt for rund, men det var etter min tredje fødsel at jeg begynte å slite ordentlig med vekten. Jeg ble også rammet av to kroniske sykdommer: Fibromyalgi og klasehodepine.

JULI 2015: Her er Lisbeth 23 kilo tyngre enn hun er i dag. Selskaper og andre sosialesammenkomster har vært store utfordringer for Lisbeth. Hun skjønte at man kan la være å spise kake i selskaper selv om du føler du må. For Lisbeth er ikke utskeielsene verdt det når hun vet at det ødelegger for vektnedgangen for neste ukes veiing.
JULI 2015: Her er Lisbeth 23 kilo tyngre enn hun er i dag. Selskaper og andre sosialesammenkomster har vært store utfordringer for Lisbeth. Hun skjønte at man kan la være å spise kake i selskaper selv om du føler du må. For Lisbeth er ikke utskeielsene verdt det når hun vet at det ødelegger for vektnedgangen for neste ukes veiing.

Fibromyalgien gjør at jeg sover lite og dårlig. Jeg har alltid vondt i ledd og får perioder hvor jeg mister all energi og må hvile. For meg begrenser dette hverdagen min betraktelig. Jeg kan ikke være med på ting som tar en hel dag eller gjøre ting spontant. Jeg må alltid hjem og hvile etter jobb, noe som gjør at alt må planlegges.

Det kan lønne seg å planlegge: Slik kan du handle sunt på budsjett

Vendepunktet:

Barna mine og jobben, som jeg elsker over alt på jord, gjorde at jeg ikke kunne gi opp og la sykdommene få bestemme over hele livet mitt. Da jeg så et bilde av meg selv etter nyttårsaften ble det en helomvending for min del. Jeg ble oppriktig lei meg og flau over det jeg så. I frustrasjon meldte jeg meg inn i Vektklubb.no etter at jeg hadde lest om de andre medlemmene som hadde klart å helomvende livsstilen.

Slik gikk jeg ned:

Samboeren min hadde ikke helt troen på at dette skulle få meg ned i vekt, ettersom jeg hadde testet ut diverse andre metoder tidligere. Han trodde at dette var nok en slankekur som startet mandag og endte onsdag. Jeg hadde vel ikke helt troen selv, men med dagbok-funksjonen fikk jeg stålkontroll på kaloriene jeg spiste. Det hjalp meg å få orden på livet mitt igjen, i alle fall kostholdet, og jeg begynte å føle meg bra.

JUNI 2016: Her er Lisbeth stylet i forbindelse med en annonsekampanje for Vektklubb. Hun er stylet av Christina Fensbekk, sminke og hår gjort av Marthe Hesvik og hun har på seg en kjole fra Karen Miller (2.699 kr), lånt hos Steen&Strøm i Oslo.
JUNI 2016: Her er Lisbeth stylet i forbindelse med en annonsekampanje for Vektklubb. Hun er stylet av Christina Fensbekk, sminke og hår gjort av Marthe Hesvik og hun har på seg en kjole fra Karen Miller (2.699 kr), lånt hos Steen&Strøm i Oslo. Foto: Ole Martin Halvorsen.

Samtidig som jeg fikk kontroll på maten, meldte jeg meg inn på det nye treningssenteret der jeg bor. Der møtte jeg enormt dyktige folk som gjorde at jeg trivdes på trening. Tidligere var jeg aldri på gruppetimer, og syntes det var litt skummelt. Nå elsker jeg det! Instruktørene gir meg alltid alternativer når jeg ikke kan gjøre en øvelse av ulike grunner. Det gjør at jeg føler meg trygg og velkommen, og terskelen for å dra på trening er blitt langt lavere enn den var tidligere.

Effektivt program: Styrk hele kroppen på 18 minutter

Jeg skjønte fort at jeg måtte holde et ganske strengt regime for å ikke ramle tilbake til gamle uvaner. Igjen måtte alt planlegges. Spesielle merkedager og sosiale sammenkomster var og er fremdeles, de største utfordringene. På 17. mai for eksempel valgte jeg å spise i bilen før jeg gikk inn til selskapet, slik at jeg ikke var skrubbsulten da jeg kom. På den måten var sjansen for at jeg skulle gi etter for kakene betraktelig mindre.

DESEMBER 2015: Selv om Lisbeth har et ganske strengt regime, kan det hende hun unner meg litt kake eller godsaker likevel, men da tar hun forbehold og spiser bare litt.
DESEMBER 2015: Selv om Lisbeth har et ganske strengt regime, kan det hende hun unner meg litt kake eller godsaker likevel, men da tar hun forbehold og spiser bare litt. Foto: Privat

Ellers så har jeg ikke vært så streng i matveien. Jeg spiser vanlig mat, men velger alltid en den magrere varianten av produktet om det finnes. Til frokost spiser jeg alltid to brødskiver med magert pålegg som for eksempel Philadelphia light, spekeskinke eller mager salami. Jeg har tre barn så middagen er helt vanlig hverdagskost, men jeg holder meg til mine kalorier ved å veie opp eller droppe noe, som for eksempel ost til tacoen.

Spar kalorier: Med disse smarte byttene!

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Annonse

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Bli medlem av Vektklubb

Annonse

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Annonse

Veien videre, slik skal jeg holde vekten:

Hittil har jeg gått ned 23 kilo siden januar i år, men målet er å gå ned 9 kilo til. Jeg er veldig opptatt av å fortsette den sunne livsstilen med trening og kosthold. Jeg opplever at det er lettere å spise sunt når jeg trener, så det vil jeg aldri slutte med. Samboeren min er også veldig imponert, spesielt over at treningen har blitt en så stor del av livet mitt. Samtidig får jeg mer kontroll over sykdommene når jeg har kontroll på helsen min. Jeg elsker å trene piloxing, aerobic, zumba og step, så det er treningen jeg vil fortsette å drive med.

Min aller største svakhet er avhengigheten av Pepsi Max. Jeg blir rett og slett litt stressa om jeg ikke har det i hus. Men jeg verken røyker eller drikker alkohol, så da får Pepsi Max være min kos.

Vil du ned i vekt? Slik kan du gå ned inntil en kilo i uken

Mine tre beste tips til andre:

1. Du kan klare det! Kan jeg, kan alle. Jeg er mye syk, men i tillegg til jobb, hjem og barn så blir trening prioritert.
2. Når sukkersuget tar deg, tenk at fem minutter i munn er lik fem måneder på hofta.
3. Finn et treningssenter du trives på. Da er terskelen for å dra på trening mye lavere. For min del har treningssenteret betydd alt for meg. Dyktige og hyggelige folk har alt å si for trivselen.

JUNI 2016: Her er Lisbeth stylet i forbindelse med en annonsekampanje for Vektklubb. Hun er stylet av Christina Fensbekk, sminke og hår gjort av Marthe Hesvik og hun har på seg en kjole fra Karen Miller (2.699 kr), lånt hos Steen&Strøm i Oslo og sko fra Zara (399 kr).
JUNI 2016: Her er Lisbeth stylet i forbindelse med en annonsekampanje for Vektklubb. Hun er stylet av Christina Fensbekk, sminke og hår gjort av Marthe Hesvik og hun har på seg en kjole fra Karen Miller (2.699 kr), lånt hos Steen&Strøm i Oslo og sko fra Zara (399 kr). Foto: Ole Martin Halvorsen.

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen. NB! Gravide og fullammende kan ikke melde seg inn i Vektklubb.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Kalorikontroll overalt? Last ned Vektklubb-appen i App Store eller i Google Play

Les også:

Espen gikk ned 83 kilo - nå sykler han Nordkapp-Oslo

Mari endret familiens livsstil og gikk ned 18 kilo

Aina vil være en sunn og sprek mamma for barna

Ekteparet Anita og Stian gikk ned 40 kilo sammen

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Flere artikler

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her