Ned 40 kilo: - Nå skal jeg holde vekten, og se om jeg trives med min nye vekt.

Trine Bækkevar Semb
Publisert: 2011-07-15 16:09

Gøril Volden Berg har gått ned 40 kilo på litt under ti måneder, og deler villig sin inspirerende historie med andre Vektklubb-medlemmer. Dette er hva hun skriver til oss:

Gøril Volden Berg veier for første gang på ti år under hundre kilo, etter totalt 40 kilos vekttap. Bilde til venstre viser Gøril nå. Førbildet er fra 2008.

På sitt største veide 185 centimeter høye Gøril 140 kilo.

Privat

"Hei alle dere i Vektklubb.no.

I september 2010 våknet jeg fra min overvektige dvale og innså at jeg ikke ønsket å fortsette og være i den kroppen jeg da hadde. Etter tallrike forsøk på forskjellige måter å gå ned i vekt på, var jeg på en "all time high" 140 kilo fordelt på mine 185 cm.

For det første var det trist, ubehagelig og flaut å se seg i speilet. Jeg kunne bare handle klær på butikker som hadde ekstra store størrelser, og jeg var stort sett slapp og mye syk. Dette begynte å gi motivasjon. Min største motivator i tillegg ble at jeg plutselig innså at det slett ikke var noen garanti for at jeg fikk følge mine barns oppvekst. Det var nærmest som et slag midt i planeten, og jeg bestemte meg der og da for å ta affære med meg selv.

På det tidspunktet hadde jeg ikke vært fysisk aktiv, ut over hverdagsaktivitet, siden 1998, og hadde tilnærmet null energi. Det var derfor viktig for meg å innføre nye rutiner både når det gjaldt mat og bevegelse.

Hadde hørt om Vektklubb.no fra en kollega, som har hatt gode resultater, og bestemte meg for at jeg ville prøve. Meldte meg inn, og startet veien mot et lettere og bedre liv med friskt mot.

Den første perioden forsvant kilo for kilo, og jeg la inn all hverdagslig aktivitet som trening, til og med matlagning, for å ha litt av det også. Begynte også å bruke bena istedet for bilen når jeg skulle kortere strekninger.

Etter tre måneder, når julen nærmet seg, hadde jeg klart å kvitte meg med 20 kilo. Jeg tok en liten pause i juletiden, og gjennom tre uker holdt jeg stabil vekt.

Men i januar 2011 var det på med friskt mot. Hadde mitt første delmål på 30 kilo, og hadde et håp om å klare det før jeg skulle på ferie til varmere strøk tidlig i mars i år. To dager før avreise på veiedagen 28. februar var det målet nådd, og jeg kunne premiere meg selv med en super ferie.

Jeg reiste så av gårde med mål om å ikke gå opp mer enn maks tre kilo på nesten tre uker, og la inn gåturer, svømming og trappetrening for å kunne spise og drikke i feriemodus. Da jeg kom hjem hadde jeg en kilo i pluss, og måtte si meg fornøyd med det.

Etter hjemkomst la jeg inn nytt mål - 20 kilo til, og fortsatte den gode trenden. Har selvfølgelig hatt uker med null nedgang, og også noen få uker med litt økning, men det har stort sett gått jevnt og trutt nedover.

Er nå aktiv i treningsstudio tre til seks ganger i uken, og ser at det absolutt har positiv innvirkning på kroppen. Formen er stigende.

13. juni. 2011 ble en merkedag. Da viste vekten for første gang på over ti år under 100 kilo.

Jeg er fortsatt i Vektklubb-programmet, og har som mål å nå 90 kilo før jeg gir meg inntil videre. Kommer da til å følge hold vekten-programmet en stund og se hvordan jeg trives med min nye vekt. Vil jo fortsatt være litt overvektig i forhold til BMI, men jeg tror jeg vil være der en stund, så får jeg heller vurdere de siste 5-7 kiloene etter en stund.

Det beste med å ha oppnådd en såpass stor vektnedgang er at jeg nå har mye mer overskudd, klarer å stille opp for barna mine, synes jeg ser helt ok ut i speilet og kan kjøpe klær i "vanlige" butikker. Og så er det veldig hyggelig med så fantastisk mange fine tilbakemeldinger på jobben jeg har gjort.

Tusen takk for et supert opplegg, jeg hadde ikke klart meg uten Vektklubb.no!"

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex

Flere artikler

Kandidat til Vektklubbs kåring av Årets Medlem 2012: Tove Aksdal (35)

Kandidat til Vektklubbs kåring av Årets Medlem 2012: Tove Aksdal (35)

- Jeg hadde tenkt en stund på at jeg ønsket å bli mindre, gå tilbake til «normalen» liksom. Før jeg ble gravid veide jeg 50 kilo og selv om jeg ikke skulle så lavt igjen så ville jeg i hvert fall bli normalvektig. Hele prosessen startet med en telefon fra min svigermor som lurte på om vi hadde lyst å bli med på ferie sommeren 2011 til Florida. Selvfølgelig ville vi det. Så mandagsmorgen sluttet jeg med cola og store mengder sukker i kaffen. Jeg meldte meg inn Vektklubb og la inn et program for å ta av én kilo i uken. Fikk tildelt 1300 kalorier og fulgte dette slavisk.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her