Start i dag!

  3 måneder: kr 439,-
  6 måneder: kr 549,-
12 måneder: kr 719,-
Minestronesuppe
 

RESTEMIDDAG: Har du rester av grønnsaker i kjøleskapet kan de bli til en deilig tomatbasert minestronesuppe. Foto: Eli Anne Myrvoll Blomkvist

Rask hverdagsmat: Minestronesuppe

Har du rester av grønnsaker er denne suppeoppskriften noe for deg!

 

Klinisk ernæringsfysiolog og matspaner i Vektklubb, Eli Anne Myrvoll Blomkvist. Foto: Petter Emil Wikøren / VG

En favoritt på middagsbordet hjemme hos Vektklubbs matspaner, Eli Anne Myrvoll Blomkvist, er denne minestronesuppen.

– Det er en ypperlig mulighet til å få brukt opp rester av grønnsaker i kjøleskapet, og suppen er både sunn og mettende, sier Blomkvist.

Gulrot- og søtpotetsuppe er også en gjenganger. Selv om minestronesuppen krever litt innsats i form av skrelling og kutting av grønnsaker, er den absolutt en sunn og rask hverdagsrett.

Til 4 porsjoner, ca 370 kcal per porsjon, trenger du:

2 ss matolje
2 stk hvitløksfedd
1 stk gul løk
2 stk poteter
2 stk gulrøtter
0,5 stk sellerirot
1 stk fennikel
8 dl vann
1 stk grønnsaksbuljongterning
1 boks hakkede hermetiske tomater
1 boks kidneybønner
100 gram fullkornpasta (makaroni eller skruer)
2 ts pizzakrydder eller oregano

Minestronesuppe
 

Foto: Eli Anne Myrvoll Blomkvist

Slik gjør du det: Legg fram det du trenger av råvarer og utstyr. Skrell og kutt alle grønnsakene i terninger/biter. Surr løk og hvitløk blank i olje. Tilsett de hakkede grønnsakene, vann, grønnsaksbuljong og tørket oregano. Kok i cirka 10 minutter.

Tilsett pastaen og kok videre i 5-10 minutter (avhenger av type pasta) til pastaen er al dente og grønnsakene møre. Tilsett bønner tilslutt, de behøver kun varmes. Suppen skal være nokså tykk, men spe med litt mer vann hvis du ønsker.

Smak til med salt og pepper, men husk at også grønnsaksbuljongen er salt. Dryss over ferske krydderurter dersom du har det (timian, basilikum, persille, oregano etc.).

Gå til oppskriftssiden for å legge til i dagboken

Tips:

1. Å lage denne suppen er en ypperlig måte å få brukt opp grønnsaksrester i kjøleskapet på. Grønnsakene i oppskriften er bare veiledende, ta gjerne det du har. Det er ingenting i veien for å putte oppi litt kålrot, kål, søtpotet, selleristenger, vårløk, paprika eller annet som ligger i kjøleskapet.
2. Dersom du ikke finner kidneybønner (kalles også salat- og grytebønner) kan du bruke hvite bønner, sorte bønner, linser eller kikerter.
3. Hvis du ønsker litt sterk smak så drypp over noen dråper chiliolje, evt. chiliflak ved servering.

Andre sunne oppskrifter:

Treningsekspertens middags-«scramble»

Sunt pålegg: Rødbetehummus

Næringsrike frokoster

Sunn helgemiddag