Start i dag!

  3 måneder: kr 439,-
  6 måneder: kr 549,-
12 måneder: kr 719,-
IMG_9621
 

HELGEKOS: Joda, selv om du vil passe vekten kan du fint unne deg et par av disse sunne og enkle pannekakene! Foto: Bettina Kojan / @bettinakojan

Raske bananpannekaker til helgefrokosten

Du trenger i grunn kun to ingredienser for å gi deg selv en søt og sunn start på helgen.

De minner om amerikanske frokostpannekaker, men i motsetning til de tykke og kaloririke lappene er smøret, sukkeret, hvetemelet og melken erstattet med søt banan.

Bettina1
 

Bettina Kojan (29) fra Oslo er utdannet personlig trener og jobber ved Myrens Sportssenter.

Når personlig trener og matentusiast Bettina Kojan eksperimenterer med sunne oppskrifter, ønsker hun at det skal være lettvint og raskt å lage, og gjerne ikke kreve mer enn fem ingredienser.

– Pannekaker er en storfavoritt hos meg, spesielt i helgene da jeg kan kose meg litt ekstra med frokosten og tiden strekker litt ekstra til. Dette er den enkleste varianten som i grunn bare krever to ingredienser, nemlig banan og egg. Den kan også bygges på og gjøres mer spennende, men grunnoppskriften er mer en bra nok som den er, lover hun.

I stedet for lønnesirup kan du servere de varme pannekakene med friske bær eller oppkuttet frukt, litt honning eller kanskje yoghurt? Valget er ditt og mulighetene er mange.

Næringsinformasjon

 

per 100 gram

Energi: 114 kcal
Protein: 7 gram
Fett: 5 gram
Karbohydrat: 10 gram

Kun 42 kcal per pannekake!

Du trenger:

2 egg
1 banan
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1/2 ts bakepulver

Slik gjør du det: Kjør alt i en blender til røren blir litt jevn og tykk.

IMG_9619
 

Stek som små lapper i medium varm panne. Stek de til de begyner bli tørre på siden som er opp, 2-3 minutter dersom pannen er god og varm, og snu de et lite minutt.

IMG_9627
 

Server med din favorittopping, for eksempel friske bær, oppkuttet frukt, vaniljekesam, oppkuttede nøtter eller noen annet godt. Her er mulighetene uendelige, vær kreativ og bruk faktasien.

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Ny og forbedret tjeneste - dette får du!