Start i dag!

  3 måneder: kr 439,-
  6 måneder: kr 549,-
12 måneder: kr 719,-
 

Ane Guro Rekdal får eksperthjelp av Maria Flem hos Lingerie Lounge i Drammen, til å finne riktig hold-in-undertøy til julebordskjolen.

Se slankere ut med hold–in

Velg riktig hold-in undertøy til din fasong. Med litt hjelp helt innerst, sitter julebordskjolen som den skal.

– Jeg synes det er vanskelig å finne riktig hold-in undertøy. Jeg har ofte endt opp med noe som kryper oppover og legger seg som en pølse rundt livet, sier Ane Guro Skaare- Rekdal lattermildt og tar plass i prøverommet.

 

TA MED KJOLEN: Når du leter etter rett hold-in undertøy, ta med den aktuelle festkjolen til butikken.

Etter at hun la opp som aktiv fotballspiller og fødte to barn, slet Ane Guro lenge med å finne tilbake til kroppen hun hadde. I sommer tok hun grep og meldte seg inn i Vektklubb. På 10 uker har hun gått ned 9 kilo.

– Jeg vil ikke nødvendigvis mer ned i vekt nå, men jeg føler meg ikke så stram som jeg var. Derfor trenger jeg hjelp til å finne undertøy som kan forme kroppen under julebordskjolen, sier hun og vise frem en tettsittende kjole i elastisk materiale. For første gang på lenge passer den røde kjolen, men Ane Guro synes at både mage og såkalte lovehandles, er litt for synlige under festplagget.

– Jeg vil gjerne ha en jevnere, fin silhuett, uten merker og buler etter bh og truse, forklarer hun til Maria Flem, daglig leder på Underbart i Drammen og www.underbart.no. Maria har over 20 års erfaring i bransjen og vet hva som skal til for at kvinner skal få ekstra selvtillit, innenfra og ut.

– Det er ofte ikke så mye som skal til, beroliger Maria og starter med å ta en titt på Ane Guros bh.

– Feil bh kan velte hele lasset. Det er mye fin figur i en god bh. Vi begynner alltid der, sier hun og konstaterer at Ane Guro bruker feil størrelse.

– Vi skal gå ned i omkrets og opp i cup, da får du den fine effekten hvor bysten bæres i enda større grad. Når man ser silhuetten fra siden, så skal bysten være klart definert. Plasseres bysten lavere vil den gå i ett med livet, det skaper illusjonen av et par ekstra kilo. forklarer Maria.

 

RIKTIG BH: En vanlig feil mange kvinner gjør er å bruke for liten cup.

– Wow, ser du forskjellen, spør hun når Ane Guro smilende viser frem resultatet.

– Jeg tror det er den beste bhen jeg noen ganger har hatt på meg. Fantastisk, sier hun fornøyd.

Hverdag og fest

– Hold-in undertøy er ikke en slankekur. Det handler om å forme kroppen din og bli den beste utgaven av deg selv. Vi er alle ulike og derfor er det vanskelig å si noe generelt om produktene, de må tilpasses til den enkelte kropp og til anledningen de skal brukes, presiserer Maria og finner frem produkter til Ane Guro.

Å gi rumpen et løft, er likevel noe de fleste, inkludert Ane Guro, ønsker seg og enkelt kan oppnå.

– Rumpen er ganske lett å ta tak i. Vi er jo alle gjerne litt utflytende der bak. En god truse med hold, kan løfte og gjøre rumpen mer spretten. Det er ingen kilo som forsvinner, den får bare en mer flatterende form og skjemmende trusekanten viskes ut, sier Maria. Mange tror at figurformende undertøy er forbeholdt festlige anledninger. – Vi deler hold-in inn i tre kategorier; lett, medium og kraftig hold. De færreste bruker kraftig hold til daglig, men det finnes mange produkter som kan gi deg et løft til hverdags, sier Flem. Hun forklarer at de beste produktene holder inne det de skal, samtidig som de er behagelige å gå med. Målet er nemlig ikke å presse seg inn i så trange produkter som mulig.

– Du får ikke et bedre resultat av å trykke deg inn i noe som er for lite. Det ser ikke bra ut og det føles ikke bra. Optimalt resultatet får du når størrelsen er riktig.

 

NULL TRUSEKANT: Hold-in undertøy er ingen slankekur, men hjelper å forme figuren og kan få penkjolen til å sitte bedre.

Ane Guro har kommet ut av prøverommet, i en hudfarget hold-in bukse, med høyt liv. Maria forteller at dette er et produkt som passer for mange og som gir et kinderegg-resultat. Det glatter ut magen og valker på siden, samtidig som det strammer lårene og gir rumpen et løft.

– Det føles bra og den er overraskende komfortabel å ha på. Nå ser jeg ingen trusekanter og nesten ingen lovehandles. Magen føles flatere. Da er jeg vel klar for julebord da, konstaterer Ane Guro fornøyd.

Slik finner du riktig hold-in:

 • Skaff hjelp.
  Dersom du har muligheten, gå til en butikk som har kyndige eksperter på undertøy. Når du har funnet produktene som passer for deg, kan du enkelt handle på nett i fremtiden.
 • Hva skal du bruke produktet til? Hverdag eller fest?
  Det er forskjell på et hverdagsprodukt som er designet for å brukes under skjorten på jobb eller et hold-in-produkt som skal gi deg den rette fasong i julebordskjolen. Definer ditt bruk.
 • Ha realistiske forventninger.
  Formende undertøy kan ikke slanke deg fem kilo. Former er flott. Målet er ikke at du skal se ut som en sylfide, men at du skal bli den beste utgaven av deg selv.
 • Begynn med bh.
  En bh som støtter og holder bysten på plass, uten at den ”flyter ut ” på sidene, gir en markant slankende effekt. Når bh-en sitter riktig, skal det høyeste punktet på bysten ligge midt på overarmen. Bak skal bh-en sitte vannrett, ikke langt oppå ryggen. Start med omkretsen. Tommelfinger-regelen er at bh-en, ny og på ytterste hakk bak, skal sitte så godt at du kan få inn to fingrer mellom rygg og bh og kjenne at den er stram. Når du går ned i omkrets, må du gjerne gå opp i cup-størrelse.
 • Hold på plass-test.
  Usikker på om produktet vil holde seg på plass også etter at du kommer ut fra prøverommet?
  Produktene som går ned på lårene kan være vanskelig å holde på plass. Gjør følgende test: Dra kjolen din sakte opp over lårene og se om undertøyet følger med eller holder seg på plass.
  Hold-in topper eller bukser som går ekstra høyt, sitter best på en rettere figur. Har du utpreget timeglassfigur, er et produkt med skulderstropper et godt alternativ, for eksempel en body.
 • Unngå bodylotion!
  Skal du bruke hold-in produkter med høyt liv, ikke smør deg inn med bodylotion i forkant. Når huden er glatt og fet, får ikke silikonkanten øverst i linningen tak og vil skli ned.
 • Gå for hudfarge.
  Skal du velge en farge på hold-in undertøyet ditt, gå for hudfargede plagg. I motsetning til hvitt er dette usynlig under lyse plagg. De fleste føler seg slankere og lekre i svart, så denne fargen er en god nummer to og usynlig under mørke plagg.

 

Hold-in body

(Kilde: Maria Flem)

Finn din favoritt

 • Hold-in body:
  Dette produktet kommer i ulike varianter, med både medium til kraftig hold in –effekt. Den kan derfor brukes både til hverdags og fest.
  Velg body når du vil fjerne merker og valker som skapes av bh-kanten og vil stramme opp partiene rundt mage, midje og rygg.
 • Hold-in bukse/shorts:
  Dette er et produkt som passer det aller fleste, det strammer opp og former rumpe og lår. Passer fint under skjørt og kjoler som er stramme over baken. Har du gått mye ned i vekt og har endel løs hud rundt lårene, må du sjekke at avslutningen nederst mot låret gir en pen overgang og ikke lager bulker.

 

Hold-in bukse/shorts • Hold-in truse med høyt liv:
  Søsterproduktet til bukse/shortsen, som gir det samme fine løftet av rumpen og som også strammer inn mage – og sideflesk. Kan brukes både under kjole og skjørt, men er også fint under bukser i tynt stoff, som gir lite støtte til bakpartiet.

 

Hold-in truse med høyt liv • Hold-in singlet:
   

  Singlet

  Populært hverdags hold-in som passer fint under de fleste topper og gensere. Strammer effektivt opp lovehandles, mage og rygg. Den glatter også ut bh-kanter, slik at t-skjorter og topper sitter penere på kroppen.
 • Underkjole:
  En enkel underkjole strammer ikke opp kroppen, men for deg som ikke trenger produkter med sterk hold- in effekt, gir den en helhetlig base under finstasen. Den visker ut synlige kanter og gjør at stoffet i kjolen faller pent langs kroppen.

Her finner du hold – in i store størrelser

Buyhelse.no - selger merker som Trinny og Susannah, Cette og Magic bodyfashion. Fører størrelser opp til str 50.

Lindex.no - stort utvalg, både i butikk og på nett, fra eget merke. Fører størrelser opp til XL.

Ellos.no - stort utvalg av formende undertøy opp til str 50. Fører eget merke, samt Triumph, Miss Mary of Sweden og Balsamik.

 

Underkjole

Detstoreunder.no - spesialist på undertøy til frodige kvinner, opp til str. 52. Her finner du merker som Heavenly shapewear og Slimn lift.

Cubus.no - et lite utvalg av hold-in fra eget merke, både i butikk og på nett. Fører størrelser opp til 2XL.

Hm.no - har godt utvalg av formende undertøy, både på nett og i butikk, opp til størrelse 3 XL.

Change.com/no. - stort utvalg av figurformende undertøy opp til str. XXL, både på nett og i butikker over hele landet.

Underbart.no - nettbutikk som har produkter opp til størrelse XXXL, fra merker som Loveable, Marlies Dekkers, Calvin Klein, Freebra og Rosemunde.


I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sniktitt på Vektklubb.no og bli medlem her.

Les også:

Slik blir du lurt til å spise mer

Gå deg slank

Deilige lavkalori-høstgryter