Start i dag!

  3 måneder: kr 439,-
  6 måneder: kr 549,-
12 måneder: kr 719,-
Havregrynskopper 3
 

LEKKERT: Desserten du kan nyte som både er sunn og knallgod! Oppskrift og foto: Lotta Talbot / @spiselsktren

Sunn dessert: Havregrynskopper med yoghurt og bær

Bytt ut den kaloririke muffinsen med disse smarte havregrynskoppene! De egner seg både til hverdag og fest.

Er du en dessertperson? Du er ikke alene om å hige etter noe søtt, gjerne etter middag. Dessverre er ikke kaker, iskrem, muffins eller godteri hver dag særlig forenelig med  vektnedgang.

Skal du ned i vekt er det viktig å bli bevisst på hva som er ens egne utfordringer og hva man bør ta tak i når det gjelder mat og spisevaner, ifølge HelseNorge.no. En mulig strategi for oss søtmumser kan være å bytte kaloririke desserter med frukt og bær. De er både søte og sunne, og du skal spise temmelig store mengder frukt for å komme opp i tilsvarende sjokoladekalorier. Tre ruter melkesjokolade (149 kcal) tilsvarer faktisk hele 47 stykk røde druer (149 kcal)!

Eller du kan lage sunnere desserter, med ingredienser som tilfører kroppen nyttige næringsstoffer. Lotta Talbot har laget deilige fylte havregrynskopper som passer like godt til hverdag og fest. Talbot er utdannet konditor, opprinnelig fra Drøbak og bor for tiden i Nederland med mann og barn. På fritiden deler hun bilder og oppskrifter på Instagramkontoen @spiselsktren. Denne oppskriften deler hun med Vektklubbs lesere:

Fylte havregrynskopper

Havregrynskopper 2
 

FRISTENDE: Denne desserten er nesten for fin til å spise opp! Oppskrift og foto: Lotta Talbot / @spiselsktren

Til 6 stk, ca 170 kcal per stykk trenger du:

Havrekopper:
150 g havregryn
3 ss honning eller lønnesirup
1 ts vaniljeekstrakt
½ ts kanel
1 eggehvite
1 klype salt

Fyll:
2 ss gresk yoghurt per kopp
Frukt og bær

Slik gjør du det: Sett ovnen på 180 grader. Bland alle ingrediensene til havrekoppene godt sammen.
For å lage koppene; bruk et stekebrett for muffins. Smør formen slik at det blir lett å få ut de ferdigstekte havregrynskoppene. Fordel blandingen og bruk en skje til å lage en grop i midten på hver kopp, og pass på at det er havregrynsmasse også langs sidene. Stekes på 180 grader i ca 8-10 minutter.

Når havregrynskoppene er avkjølt kan du fylle de med gresk yoghurt og pynt med frukt og bær. Her er det brukt bringebær, blåbær, jordbær, kiwi og fersken.

Lagre oppskrift som favoritt (kun VK-medlemmer)

Andre sunne desserter:

Lyst på sunn snacks? Prøv «eple-donuts»

Mangodessert til under 100 kcal

Kalorivennlig geledessert

Sunne og søte fristelser med bringebær