Start i dag!

  3 måneder: kr 439,-
  6 måneder: kr 549,-
12 måneder: kr 719,-
ferdig-rett-2
 

Du kan også brukes squash-spaghetti til vanlig kjøttsaus. Du sparer et lass av kalorier. Alle foto: Nussara Guldberg

Sunn pasta for deg som passer vekten

Spaghetti laget av squash er et av de beste slanketipsene om du vil ha et lettere alternativ til pasta. Godt, delikat, og så å si kalorifritt!

20130630_115148
 

Nussara Guldberg (30), bak matbloggen Just Another Food Story, er utdannet mat-teknolog, der kvalitetssikring av matvarer, mattrygghet, eller produktutvikling og produksjon av matvarer er fagområdene. Nussara liker å lage sunne hverdagsretter som både smaker godt og ser godt ut. Foto: Privat

Trenden med å lage «zoodles», pasta av squash, har tatt helt av. Jeg fikk inspirasjon til denne oppskriften i et matmagasin jeg leste i USA.

Tradisjonell pasta er stappfull av kalorier. Om du er kvinne og skal ned i vekt, bør du ikke spise mer enn førti gram vanlig pasta som tilbehør til middag, anbefaler Vektklubb.

Lavkalori og lavkarbo

Bruker du pasta som hovedrett inneholder en porsjon vanlig kokt pasta (150 gram), uten noen former for saus, ca 245 kcal og 44 gram karbohydrater. Tilsvarende mengde kokt squashpasta gir kun gir 24 kcal og 3 gram karbohydrater. I tillegg er squash rik på jern og vitaminer.

 

Bruker du pasta som tilbehør er anbefalt mengde akkurat så mye som du får plass til i hullet på en CD-plate. Foto: Annemor Larsen / VG

Sammen med ovnsbakte tomater gir squaspasta en frisk og søtlig smak, perfekt til lyse sommerdager. Og det beste av alt; retten inneholder bare 190 kcal per porsjon!

Squash-spaghetti med bakte tomater

Oppskrift for 2 personer.

2 stk mellomstore squash
600 g cherrytomater
1 ss ekstra virgin olje
2 hvitløksfedd
20 g hakket persille
Salt og kvernet pepper

Slik gjør du det: Forvarm ovn til 200 grader.
Del tomatene i to, hakk hvitløksfeddene, og ha alt i en ildfast form. Dryss over olje og en klype salt og litt kvernet pepper.

tomat
 

Du kan bruke en spiral-kutter til å lage squash-spaghetti, eller...

maskin-1
 

...dersom du ikke har spiralkutter, kan du skjære squash på langs med en ostehøvel, legge skivene oppå hverandre, og kutte slik at det blir til spaghetti-lignende strimler.

ostehovel
 

Når du har kuttet og gjort klart squashen, kan du sette tomatene inn i ovnen og bake dem i ca. 25 min.

med-kniv
 

Kok opp vann i en kjele, legg squash-spaghettien i en sil over kjelen, legg et lokk over, og damp squashen i cirka tre minutter.

dorslag
 

Når tomatene er ferdige, er det bare å legge opp på tallerkenen, drysse over litt hakket persille og nyte.

ferdig-rett-1
 

Tips! Stek gjerne kyllingfilet til som proteinkilde.
Om du ønsker en mer mettende rett, kan du blande en halv porsjon fullkornpasta eller nudler med squash-spaghettien. Perfekt når du trenger påfyll etter en treningsøkt.

Gå til oppskriftssiden og merk som favoritt

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Les også:

Isen du kan spise - og holde deg slank

Sunne, hjemmelagde tacochips

Kalorisjokk i iskaffe

Sunne bananmuffins