Start i dag!

  3 måneder: kr 439,-
  6 måneder: kr 549,-
12 måneder: kr 719,-
Eplegogg
 

SMAKFULL: Eplegløgg fra Elin Larsen laget av gode råvarer. Foto: Elin Larsen / elinlarsen.net

Gløgg med mindre kalorier

To oppskrifter som gir mindre sukker. 

Gløgg er jo en tradisjonell juledrikk, og du trenger ikke avstå fullstendig selv om du passer vekten. 

Den tradisjonelle juledrikken kan både kjøpes eller lages selv. De tradisjonelle oppskriftene er rike på sukker og gir mer enn 100 kcal per desiliter. Den kjøpte flasken gir 150 kcal per desiliter, og det finnes ikke noen lettvariant i butikkene enn så lenge. Derfor har kokk og matblogger Astrid Eng Johansen like godt laget en sukkerfri variant.

En annen strategi om du vil kutte kalorier, er å drikke en mindre mengde gløgg. Da kan kanskje denne smakfulle, alkoholfrie og hjemmelagede eplegløggen til matblogger Elin Larsen. Den inneholder litt flere kalorier, men er laget av gode råvarer.

Sukkerfri gløgg (21 kcal per dl)

Laget av matblogger og kokk Astrid Eng Johansen

8 porsjoner, à 41 kcal per kopp

1 liter vann
2 dl usukret husholdningssaft
4–5 ss Sukrin Gold
1/2 vaniljestang delt i to
5–6 skiver fersk ingefær
2 stk. stjerneanis
2 stk. kanelstenger
10 stk. nellikspiker
0,5 ts kardemomme
0,5 ts Maldonsalt
1 klementin i skiver
ev. 1–2 dl rødvin – kan sløyfes.

Slik gjør du det: Bland alt i en kjele og varm opp på middels varme. La stå å trekke i 30 min, men gjerne lenger. Skal ikke koke.

Sil gløggen og server.

Du kan gjerne doble oppskriften. Da har du ferdig gløgg til flere dager i julen som er rask og varme opp. Oppbevares i kjøleskapet.

Lagre oppskrift til senere (kun Vektklubb-medlemmer)

 

HJEMMELAGET: Lise Finckenhagen lager sin gløgg med blant annet stjerneanis, nellik, kanel- og vaniljestang. Foto: Sara Johannessen/VG.

Eplegløgg (74 kcal per dl)

Laget av matblogger Elin Larsen

2–4 porsjoner, à 130/260 kcal

6 dl eplemost (ikke konsentrat)
1–2 ss honning
6 stk. nellik, hel
2 stjerneanis, hel
2 kardemomme, hel
1/2 ts ingefær revet, frisk
2 kanelstang
1 sitronskive
1/2 vaniljestang snittet på langs (frø + stang skal i gløggen)

Slik gjør du det: Tilsett alt i en kjele, og la småkoke i ca. 5–10 minutter. Smak til og sil av. Til slutt grovhakkes og tilsettes mandler og tranebær.

Lagre oppskrift til senere (kun Vektklubb-medlemmer)

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Les også:

Ti tips til en lettere jul 

Så mange kalorier er det i julemiddagene

Prøv grove julescones uten sukker