Start i dag!

  3 måneder: kr 439,-
  6 måneder: kr 549,-
12 måneder: kr 719,-
Magevennligmat_sellerirotstappe
 

ROTMOS: Synes du det er vanskelig å spise nok grønnsaker? Denne fløyelsmyke mosen gjør det enklere! Oppskrift og foto: Julia Døhlen Edin

Sunt tilbehør til middag: Sellerirotstappe

Det er ikke så mye som skal til for å piffe opp hverdagsmiddagen. Prøv en rotmos som både store og små vil elske!

Server en utrolig enkel, men deilig, sellerirotstappe til kjøtt, fisk eller kylling, foreslår matblogger Julia Døhlen Edin. På Magevennlig mat, og i hennes to kokebøker, deler hun lav FODMAP-oppskrifter for deg som har sensitiv mage. Sellerirotmos er dessuten svært kalorifattig og passer yppperlig for deg som vil gjøre middagen litt magrere og sunnere med mer grønnsaker!

Vondt i magen? Det kan skyldes irritabel tarm

 

Skrell selleriroten for å få vekk alle jordrester. Foto: Magnar Kirknes / VG

I tillegg til å være svært kalorivennlig har selleriroten et høyt innhold av folat, kostfiber, vitamin C, kalium og kopper.  I følge Opplysningskontoret for frukt og grønt kan folat bidra til å redusere tretthet og utmattelse. Det er også svært gunstig for deg som planlegger graviditet. På lik linje med den bleke blomkålen har sellerirot et høyt innhold av vitamin C, som styrker immunforsvaret og øker opptaket av jern fra andre matvarer.

Sellerirotstappe

Til 2 porsjoner, 118 kcal per porsjon, trenger du:

1 stor sellerirot/ ca. 500 g
1 ss smør
1 klype salt
1 klype muskat
evt. 1 klype hvitt pepper

Slik gjør du:
Skrell selleriroten, skjær den i små terninger og skyll i vann. Ha terningene i en kjele, fyll i rikelig med vann slik at det dekker bitene og kok opp.

Bruk en gaffel til å sjekke hvor møre terningene er. Når gaffelen sklir lett inn i bitene og det er like før den deles i to av gaffelen er de ferdige. Bruk et dørslag, hell av vannet og la bitene dampe fra seg i et minutt.

For å mose sellerirot-terningene kan du bruke en potetstapper, en ballongvisp eller gjøre som meg; å bruk en stavmikser for å få en silkemyk stappe. Ha en spiseskje med smør i mosen, litt salt og eventuelt litt hvitt pepper. Bland videre til du har en jevn og fin sellerirotstappe – server med det samme.

Sellerirotstappe passer godt som tilbehør til kjøttkake, viltkjøtt eller fisk og gjerne med en god saus ved siden av!

Lagre oppskrift til senere (kun Vk-medlemmer)

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Les også:

Sliter du med vond og oppblåst mage?

Søtpotetnachos

Langsomme middager som lager seg selv

Kikertlapper med sukkerfritt syltetøy