Start i dag!

  3 måneder: kr 439,-
  6 måneder: kr 549,-
12 måneder: kr 719,-
Hvorfor ty til de frosne fiskepinnene fra kjøledisken når hjemmelagede smaker så mye bedre? Lett å lage og mye, mye sunnere!

Ta deg en pinne med god samvittighet

VK-kokkens hjemmelagede fiskepinner

Fiskepinner er enkel, god og sunn mat som er temmelig undervurdert. I mange familier er de løsningen på ungenes fiskevegring, for dynket med ketchup eller majones og behørig påkledd med egg og kavringsmuler er det ikke mye som minner om fisk lenger.

Grunnen til at fiskepinner av mange oppfattes som kjedelig mandagsmat, er nok at de fleste av oss forbinder dem med firkantete pakker fra frysedisken. De smaker lite, er fislete små og er i det hele tatt ikke spesielt fristende. Til gjengjeld er det mat du kan få på bordet i en fei, etter en kjapp omgang i stekepanna.

Men hvorfor gå for de frosne? Mens du venter på potetene, kan du like gjerne lage dine egne fiskepinner. Det er billigere og utrolig enkelt. I tillegg kan du servere fersk fisk som er smaksatt med dine helt egne oppdagelser fra krydderhylla, og du kan panere fiskestykkene litt mer oppfinnsomt enn det fiskepinnefabrikken har fantasi til.

Prøv for eksempel å erstatte brødsmulene med linfrø, sesamfrø eller solsikkekjerner. Så lenge de henger fast i eggeblandingen, er alt lov. Derfor går grensen ved kokosnøtter, som har en lei tendens til å falle av... Er frøene i største laget, kan du hakke dem i mindre biter. Uansett tilfører de god smak og litt ekstra tyggemotstand, i tillegg til at pinnene ser ut som ekte mat.

 

Fiskepinner med agurksalat og potetmos

VK-kokken: Tommy Østhagen er tidligere Norgesmester i kokkekunst, og har skrevet flere kokebøker.

Oppskrift til 4 personer:

Fiskepinner:
600g seifilet eller filet av annen hvit fisk uten skinn og bein
3 egg
3ss hvetemel
100g brødkrumme
1ts sorte og hvite sesamfrø

Agurksalat:
1 agurk
1ss klar eddik 7%
1ss sukker
3ss vann

Potetmos:
400g poteter
2ss meierismør

 

Slik gjør du det:

Skjær fiskefileten i avlange stykker.

Pisk sammen egg og bland brødkrumme og sesamfrø. Vend fiskestykkene i hvetemel, så i eggeblandingen og så i brødkrumme.

Skrell poteter og kok de møre. Skjær agurken i tynne skiver.

Mariner agurken med vann, eddik og sukker. La stå ca 1t.

Stek fiskefiletene i panne med litt olje til fiskepinnene er gyldene på alle sider.

Hell av kokevannet på potetene og mos potetene. Rør inn smør og smak til med salt og pepper.

Server fisken med potetmos og agurksalat.

 

Se oppskriften med kaloriberegning her

Les andre oppskrifter fra VK-kokken Tommy Østhagen her