Start i dag!

  3 måneder: kr 439,-
  6 måneder: kr 549,-
12 måneder: kr 719,-
SAM_1324
 

SUNNERE CHIPS: Hjemmelagede tortillachips smaker kjempegodt og er perfekt for deg som har lyst på noe annet enn søt snacks. Alle foto: Nussara Guldberg / JustAnotherFoodStory.com

Lag tortillachipsene selv!

Du kan lage hjemmelagde chips til helgekosen – helt uten frityrfett.

20130630_115148
 

Nussara Guldberg er utdannet mat-teknolog der kvalitetssikring av matvarer, mattrygghet, eller produktutvikling og produksjon av matvarer er fagområdene. Som blogger liker hun å lage sunne hverdagsretter som både smaker godt og ser godt ut. Foto: Privat

Nussara Guldberg som står bak bloggen JustAnotherFoodStory finner ofte inspirasjon til oppskrifter fra reiser og utenlandsferier. Disse spicy tortillachipsene smakte hun på ferie i USA for flere år siden og bestemte seg for å prøve selv.

– Tortillachips er kjempelett å lage selv, og er mye sunnere enn tortillachips du får kjøpt i butikken, da sistnevnte ofte har et mye høyere salt- og fettinnhold, sier matbloggeren som også er utdannet mat-teknolog.

Kjøper du en pose tortillachips i butikken kan du se at næringsinnholdet viser cirka 490 kcal per 100 gram. Disse hjemmelagede tortillachipsene laget av fullkorn tortillalefser inneholder rundt 290 kcal per 100 gram. En betydelig kaloribesparelse med andre ord!

– Opprinnelig inneholdt den amerikanske oppskriften rapsolje, men det smaker like sprøtt og godt uten, forteller Guldberg.

Spicy tortillachips:

1 pakke fullkorn tortillalefser
1 ss paprikapulver
1 ts chilipulver

Slik gjør du det: Sett ovnen på 200 grader. Del opp tortillalefser i trekanter eller i snipper med skarp kniv eller pizzahjul. Bland paprika- og chilipulver sammen.

SAM_1305
 

Legg tortillatrekantene på en stekebrett med bakepapir og dryss over paprika- og chilipulver.

SAM_1306
 

Stek i øverste rille i ca. 3-4 minutter til chipsene begynner så vidt å bli gyldne. Avkjøl på en rist og nyt den alene eller sammen med guacamole!

Det blir ikke enklere enn dette!

SAM_1329
 

Spice opp guacemolen din med chili og ha gjerne i noen mangobiter.

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sniktitt på Vektklubb.no og bli medlem her.

Les også:

Slik blir du kvitt cellulittene

Gå ned 5 kilo på 5 uker

Halverte vekten fra 100 til 50 kilo