SPIS MER FISK: Fet fisk bidrar til et sunt og hjertevennlig kosthold. Laks er en ypperlig kilde til omega 3-fettsyrer, protein, vitamin D, vitamin B12 og mineralene selen og jod. Foto: Marit Røttingsnes Westlie

Ta med denne til 17. mai-frokosten

17. mai er dagen der du bør droppe den vante og magre havregrøten.

Rundt om i landet dekkes bordet med tradisjonsrike retter som spekemat, eggerøre, roastbiff og potetsalat, og mange samles for å starte nasjonaldagen med en høytidelig frokost.

Et godt råd til deg som vil passe vekten; du trenger ikke spise mindre, men spis bedre! Bruk sunn fornuft og velg dine favoritter med omhu. Fyll tallerkenen med mest mulig ren mat som laks, grønnsaker, salat, rent kjøtt og eggerøre, og begrens mengden av majones, smør, hvitt brød, potetsalat og prosessert kjøtt.

Her er en slankevennlig og sunn rett du kan ta med og servere på fellesfrokosten på nasjonaldagen, laget av Marit Røttingsnes Westlie bak bloggen Fru Timian:

Røkt laks med asparges og erter

Ca 4 porsjoner, 185 kcal per pers.

8 asparges
75 g sukkererter
400 g røkt laks i tynne skiver
1 sitron

Slik gjør du det: Skjær vekk den nederste, grove delen av aspargesstilken. Kok opp lettsaltet vann og kok aspargesen i 2 minutter. Skjær sukkerertene i strimler og ha i det kokende vannet de siste 30 sekundene. Hell det over i et dørslag og slå over nok kaldt vann til å stoppe kokeprosessen. Du kan også legge dem over i en bolle med isvann.

Legg lakseskivene fint på et serveringsfat. Bruk en grønnsaksskreller og skjær helt tynne strimler av aspargesen. Fordel aspargesen og sukkerertene over. Del sitronen i båter og legg på siden av fatet.
Merk oppskrift som favoritt

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Les også:

Sunnere festmat til 17.mai

Hjemmelaget kyllingburger med mango- og chilisalsa

Bakkeintervall tok mammakiloene

Slik blir du 10 kilo lettere