Start i dag!

  3 måneder: kr 439,-
  6 måneder: kr 549,-
12 måneder: kr 719,-
 

KOMPLETT: Bakt søtpotet blandet med kald grønnsalat gjør smaksopplevelsen spennende! Oppskrift og foto: Nussara Guldberg / Justanotherfoodstory.com

Salaten også menn blir mett av!

En salat må inneholde både proteiner og fett for å være et måltid i seg selv. Denne salaten passer både til «Meatfree Monday» og til en sulten mann.

Å få menn til å spise salat til middag kan fort bli møtt med latter og avvisning. Samtidig har flere og flere blitt bevisst på eget kjøttforbruk, og innfører en kjøttfri middag i uken. Salat er derfor et ypperlig middagsalternativ hvis du vil passe vekten og redusere kjøttforbruket, så fremt du følger visse kjøreregler.

Hovedregelen er at man må bli mett uten å sprenge kaloribudsjettet til den som vil passe vekten, eller resten av middagsbordet. Salaten kan derfor ikke kun bestå av klassiske grønne salatblader, agurk, tomat og paprika. Man må fylle på med både protein og fett. Protein kan være kjøtt, fugl, fisk og skalldyr, men det kan også være ost eller andre vegetarprogdukter som tofu. Fett kan være begrensede mengder oljedressing eller annen dressing, ost, nøtter, frø eller fet fisk som laks og ørret. Husk at fett er svært energirikt, så det gjelder å passe mengdene, spesielt hvis du vil ned i vekt.

Fiber er også viktig, fordi kostfiber både metter og fungerer som en slags feiekost gjennom fordøyelsessystmet. Du kan for eksempel ha i bakte rotgrønnsaker eller servere grovt brød ved siden av salaten.

Salaten må også smake godt. Finn gode kombinasjoner, du trenger ikke lesse på med titalls ulike ingredienser, men sats heller på et par gode som leker med smaksløkene. Det gjør både handlelisten og forberedelsestiden kortere.

Her er Vektklubbs sunne og mettende forslag til ukens vegetarmiddag, laget av vår faste bidragsyter Nussara Guldberg som står bak bloggen Justanotherfoodstory.com.

Salat med søtpotet, granateple og feta

 

Hashtaggen #MeatfreeMonday har stor oppslutning i sosiale medier. Å velge bort kjøttet én dag i uken kan være både godt for kloden og godt for deg. Oppskrift og foto: Nussara Guldberg / Justanotherfoodstory.com

Ca 492 kcal pr porsjon

150 gram grønnkål, ferdigkuttet
1 stk søtpotet
1 porsjon byggryn, kokt
0,5 stk granateple
1 ss pinjekjerner
70 gram fetaost
3 ss sitronsaft, ferskpresset
1 ts honning
2 ss olivenolje
Salt og pepper

Slik gjør du det: Skrell søtpoteten. Kutt den i store biter, dryss olje over og stek i ovnen på 225 grader i 20 min, eller til de er møre. Kok byggryn etter anvisning og avkjøl. Massér grønnkål med 1/2 ss olje og legg opp salaten med, byggryn, søtpotet, granateple, pinjekjerner og fetaost. Bland sammen honning, sitronsaft, salt og pepper, og hell over salaten.
Vektklubb-medlemmer kan merke oppskriften som favoritt

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Les også:

Øl eller vin? Går du i denne kalorifella?

Slik unngår du de verste helgeutskeielsene

Spar du 1000 kcal på kinoturen, uten å kutte ut godteri

Smarte tips for å holde deg mett