Start i dag!

  3 måneder: kr 439,-
  6 måneder: kr 549,-
12 måneder: kr 719,-
 

Disse gelébitene inneholder kun 11 kcal per stykk! Oppskrift og foto: Nussara Guldberg / Justanotherfoodstory.com

Lag ditt eget sunnere julegodteri

Matblogger Nussara Guldberg har laget tre spennende oppskrifter på sunnere julegodis. Perfekt for deg som vil redusere sukkerinntaket, men fortsatt spise søtt.

Vektklubb oppfordret matblogger Nussara Guldberg til å lage spennende julegodt som passer for den helse- og kaloribevisste. 

La oss være ærlige, en julefeiring uten noe søtt er for de fleste urealistisk. Gode intensjoner og viljestyrke settes på prøve når man gjentatte ganger står ovenfor dessert- og kakebord i atter et juleselskap.

– Velg heller en bit eller et stykke av noe du virkelig synes er godt og verdt kaloriene, tipser klinisk ernæringsfysiolog og Matspaner i Vektklubb, Eli Anne Myrvoll Blomkvist.

De fleste er vel enige i at sjokoladetrøfler smaker mye bedre enn tørre sandkaker.

Nussara har gjort funnet en måte å gjøre de syndige godbitene sunnere. Du får deg kanskje en overraskelse når du ser ingredienslisten. I stedet for mel, smør og sukker finner du kidneybønner, kokosolje og lønnesirup.

Uten sukker

– For å være ærlig så baker jeg ikke de syv slagene til jul, jeg er mer glad i enklere julegodt som nøtter, karameller, ingefærkjeks, kokosmakroner og sjokoladekuler, innrømmer Guldberg, som også er utdannet matteknolog.

I Nussaras oppskrifter er det raffinerte sukkeret byttet ut med kunstig søtning eller lønnesirup. Her ber matbloggeren deg om å tilpasse mengden Sukrin ut ifra egen preferanse, slik at det ikke blir for bittert.

– Erstatt gjerne halvparten av den kunstige søtningen med hvitt eller brunt sukker.

Sunnere sjokoladetrøffel (42 kcal)

 

20 kuler

350 g grytebønner
1 1/2 ss kokosolje
4 ss lønnesirup eller 2 ss Sukrin
5 ts usøtet kakaopulver

Slik gjør du det: Kjør alt til en jevn masse i en foodprosessor. La det stivne litt i kjøleskapet i minst 30 minutter.
La små kuler og dypp enten i kakao, hakkede nøtter eller kokos.

Lagre oppskrift til senere (kun for Vektklubbmedlemmer)

Bringebær- og jordbærgelé (11 kcal)

 

ca. 24 biter

400 g ferske jordbær
200 g ferske bringebær
150 Sukrin
1 ss sitronsaft
1 dl granateplejuice eller ev. vann
2 plater gelatin

Slik gjør du det: Kjør ferske jordbær og bringebær i en blender eller med en stavmikser til en jevn blanding. Hell over i en kasserolle sammen med Sukrin, sitronsaft og granateplejuice, og la det koke opp. Etter oppkok, sil av frøene. Legg gelatinplater i bløt og skvis av vannet og ha i jordbær- og bringebærblandingen. Rør til gelatin er oppløst.

Dekk en brødform eller en mindre ildfastform med plastfolie og hell i blandingen. La geleen stivne i kjøleskapet. Skjær i biter, vend de forsiktig i Sukrin eller sukker, og legg de på et brett.

Vektklubb-medlemmer kan merke oppskriften som favoritt her

Mandelkarameller (54 kcal)

 

20 biter

40 g usaltet smør
150 g Sukrin
150 mandler
1/4 ts salt
1 ts vaniljepulver eller vaniljeekstrakt

Slik gjør du det: Smelt smør sammen med Sukrin, vaniljepulver og salt sammen og rør til en tykk masse. Ha i mandler og rør av og til massen får karamellfarge. Hell massen utover på en silikonmatte eller på en stekebrett med bakepapir. Avkjøl før kutting.

Gi oppskriften terningkast (kun for Vektklubb-medlemmer)

Gi bort som gave

Putt det deilige julegodtet i Norgesglass, kremmerhus eller cellofan med en silkesløyfe og gi bort som julegave til noen du er glad i! Du kan også bruke en pynteeske, dekke bunnen med silkepapir og fylle opp esken med en blanding av de hjemmelagede favorittene.

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Les også:

Flere oppskrifter på sukkerfri julebakst

Slik unngår du kaloriutskeielser på juleshopping

Slik velger du rett på julebuffé