Start i dag!

  3 måneder: kr 439,-
  6 måneder: kr 549,-
12 måneder: kr 719,-
krydderkake3
 

Prøv en ny oppskrift til jul i år, for eksempel denne deilige krydderkaken med mindre sukker. Gladnyhet for deg med cøliaki – den er glutenfri! Alle foto: Zahra A. Fulsebakke / @pt__zahra

Deilig krydderkake og krydderkjeks med mindre kalorier

Smaken av jul, samlet i en sunnere utgave av den populære krydderkaken og sprø krydderkjeks!

zahra
 

BAKEGLAD: Zahra A. Fulsebakke er ingeniør og personlig trener. Hun elsker å lage mat som både er sunn og smaker godt. Du kan følge henne på Instagram under profilen @pt__zahra

Zahra A. Fulsebakke (30) laget to sunne oppskrifter som passer ypperlig nå i høytiden eller som en spiselig julegave, proppfull av alle de deilige julekryddersmakene – og med mindre kalorier enn originalen.

Enten du vil lage krydderkaken eller krydderkjeksene kan du spare inn litt på kaloriene, og spesielt sukkeret ved å benytte kunstig søtning i stedet for hvitt raffinert sukker. Om du sverger til ekte vare kan selvfølgelig vanlig sukker benyttes.

Siden Zahra reagerer på gluten har hun byttet ut hvetemel med mandelmel. Det gjør at kaken er glutenfri, slik at den passer for deg med cøliaki. Smør eller kokossmør kan du bruke som du foretrekker, kalorimessig er det knapt noen forskjell. 

Krydder derimot – de trenger du ikke spare på!

100 gram vanlig krydderkake = 350–400 kcal
100 gram av Zahras krydderkake = 267 kcal

Krydderkake (136 kcal)

krydderkake1
 

12 kakestykker à 50 gram

100 Cocosa/smør
3 egg
160 g Sukrin gold
60 g Sukrin
1 dl malte mandler
1 dl fiberfin
1 dl mandelmel
1/2 ts ingefær
1/2 ts nellik
1 ts kanel
1/2 ts kardemomme
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

Slik gjør du det: Bland først sammen egg, Sukrin og smeltet cocosa. Rør inn tørrvarene. Bruk en form på ca. 25–30. Stek på 180 grader i ca. 60 min til kaken er gjennomstekt. Velv kaken ut av formen og avkjøl. Dryss på sukrinmelis før servering.

Lagre oppskrift som favoritt (kun VK-medlemmer)

Krydderkjeks (50 kcal)

krydderkjeks
 

34 stk. à 13 gram

100 g cocosa/smør
60 g Sukrin gold
20 g Sukrin
80 g havremel
80 g malte mandler
30 g fiberfin
1 egg
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts kardemomme
hakket sjokolade hvis ønskelig

Slik gjør du det: Bland det tørre i en bolle. Bland inn romtemperert cocosa/smør og egg. La blandingen stå i kjøleskapet i 30 minutter. Rull runde kjeks og stek på 200 grader i 10–15 min, avhengig av ovn og om du ønsker de myke inni.

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Les også:

Slankevennlige sjokoladekuler til jul

Lag ditt eget sunnere julegodteri