Start i dag!

  3 måneder: kr 439,-
  6 måneder: kr 549,-
12 måneder: kr 719,-
tae9b671
 

FRESH START: Det skal godt gjøres å få en mer fargerik start på dagen enn dette. Nussara Guldberg bak bloggen Justanotherfoodstory deler tre freshe oppskrifter på smoothiebowl. Alle foto: Nussara Guldberg / Justanotherfoodstory.com

Kickstart dagen med smoothiebowl

En fargerik smoothie, toppet med mettende ingredienser, kan gi en god start på dagen.

Det bør i alle fall ikke være noe problem å sikre «5 om dagen» om du starter ditt første måltid med en fargerik skål med naturens søtsaker.

Basen, en smoothie, skal gjerne være litt tykkere i konsistensen enn den drikkbare varianten. Den bør være lett å spise med skje, noe du enkelt justerer med væskemengden. Jo mindre væske, jo tykkere konsistens.

Sjekk også disse oppskriftene: Sunn frokost hver morgen

Enkel base med få ingredienser

Hemmeligheten bak en god base er enklere enn du tror. Du trenger frossen frukt, banan (frossen eller moden) og et meieriprodukt, som for eksempel yoghurt eller melk, eller alternativer til melk, slik som matblogger Nussara Guldberg bak bloggen Justanotherfoodstory har brukt i oppskriftene nedenfor.

Du trenger ikke bruke titalls forskjellige typer frukt eller bær på en gang. Ved å bruke én eller to ulike frukter kan du i større grad variere både smak og farge på frokosten din fra dag til dag. Da får du oftest en sterkere farge på smoothien fremfor en brun- eller gusjegrønn blanding. 

Stjerna i showet: toppingen!

For at en smoothie skal mette mer er det lurt å tilsette en fettkilde og bruke ingredienser med komplekse karbohydrater som brytes ned langsomt. Nøtter, havregryn, granola, kokos og chia er eksempler på dette. Enten i basen eller som topping.

– Mango, pasjonsfrukt, kokos og chiafrø er mine favoritter, sier Nussara. Hun understreker også at favorittene varierer fra dag til dag, og plutselig er det kiwi eller bringebær som står øverst på listen.

Les også: Sjokoladeisen du kan spise med god samvittighet!

Klar på 10 minutter

Har du frossenfrukt i fryseren, banan på kjøkkenbenken og yoghurt i kjøleskapet er du bare noen minutter unna en smoothie-base, såfremt du også besitter en blender. Til toppingen er det bare å slippe fantasien løs.

– Det som tar tid er hvis du skal ha granateple som topping, så det orker jeg ikke bruke tid på en mandagsmorgen. Men i helgen derimot, da kan jeg unne meg litt mer fancy ingredienser.

Her deler Nussara Guldberg tre oppskrifter på fargerike smoothiebowls: 

Smoothiebowl med mango og ananas

tae9b67a
 

Foto: Nussara Guldberg / Justanotherfoodstory.com

2 små porsjoner – 146 kcal per porsjon

Base (100 kcal per porsjon):
1 dl frossen mango
1 dl ananas
1 banan
1 dl kokosvann

Topping (46 kcal per porsjon):
20 stk. bringebær
1/2 kiwi
1 ss kokosflak
6 stk. bjørnebær

Slik gjør du: Kjør smoothieingrediensene i en blender til du får en jevn masse, ca. 20 sekunder til ett minutt, avhengig av blenderen din. Hell over i en bolle og topp med foreslått topping eller annen frukt, nøtter og/eller frø.

Klikk her for å lagre oppskriften til senere (kun for VK-medlemmer).

Smoothiebowl med blåbær

 

Foto: Nussara Guldberg / Justanotherfoodstory.com

2 porsjoner – 185 kcal per porsjon

Base (107 kcal per porsjon):
1 dl frosne blåbær
1 dl mandeldrikk, usøtet
0,5 dl havregryn
1 banan
1 ts lønnesirup eller honning

Topping (78 kcal per porsjon):
10 stk. blåbær
1/2 mango
2 ts gojibær
2 ss hakkede mandler
1 ts chiafrø

Slik gjør du: La havren stå i bløt i mandeldrikken, gjerne over natten i kjøleskapet. Kjør smoothieingrediensene i en blender til du får en jevn masse, ca. 20 sekunder til ett minutt. Hell over i en bolle og topp med forslaget over eller velg annen frukt, nøtter og/eller frø.

Klikk her for å lagre oppskriften til senere (kun for VK-medlemmer).

Grønn smoothiebowl

 

Foto: Nussara Guldberg / Justanotherfoodstory.com

2 porsjoner – 196 kcal per porsjon

Base (152 kcal per porsjon):
3 grønnkålblader
2 dl mandeldrikk
1 frossen banan
1/2 stk. avokado
1 ss agavesirup eller honning

Topping (44 kcal per porsjon):
1 jordbær
8 skiver banan
2 ts granateple
2 ts chiafrø
6 biter ananas

Slik gjør du: Fjern grønnkålblader fra stilken og kjør smoothieingrediensene i en blender til du får en jevn masse. Hell over i en bolle og topp med forslaget over eller annen frukt, bær, nøtter og/eller frø.

Klikk her for å spare oppskriften til senere (kun for VK-medlemmer).

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Les også:

Næringsrike frokoster 

Slik kan du spise billig og sunt (saken er åpen for medlemmer)

20 kalorivennlige matbytter