Start i dag!

  3 måneder: kr 439,-
  6 måneder: kr 549,-
12 måneder: kr 719,-
IMG_6384
 

HVILKEN ER BEST? Fløteis med sjokoladetrekk inneholder flere kalorier enn saftis. Hvilken variant velger du i varmen? Foto: Vektklubb

Sommerens is-nyheter: Fra kaloribombe til slanke-is

Når solen titter frem frister det med en avkjølende is, men det kan være greit å ta en titt på næringsinnholdet før man unner seg en ispinne.

Blant årets nyheter i isdisken finner du både kaloririke fløteiser og saftiser med kunstig søtning. Velger du kalorivennlige pinneiser trenger ikke iskosen påvirke kaloriregnskapet nevneverdig, mens verstingene kan inneholde like mange kalorier som et helt måltid. Hele 246 kcal skiller den «verste» fra den «beste».

Greit en gang i blant

Om du skeier ut med en diger fløteis en gang i blant, mens du ellers spiser sunt og lett, vil ikke disse få utskeielsene gjøre noen skade. Du trenger altså ikke holde deg helt unna – det er lov å spise alt, bare ikke alltid!

En annen idé er å dele en is. Ofte holder det med et par biter. Da halverer du kaloriinnholdet og dessuten er det hyggelig å dele en ispinne med noen du er glad i.

Dette er årets is-vinnere og is-verstinger:

Vi har vurdert årets nye småiser basert på kalori- og sukkerinnhold per stykk. Om du ønsker en fullstendig oversikt over næringsinnholdet per 100 gram, kan du søke opp de forskjellige isene i dagboken her på Vektklubb (kun for VK-medlemmer).

Ta også turen til Godt.no for å se hvordan årets nye småiser falt i smak hos deres testpanel: Is-test: Disse nye småisene må du prøve

9. plass: Royal Lakris, Diplom Is

282 kcal per stykk
Ca 12 sukkerbiter
Pris: kr 27,00

Royal_lakris
 

Om denne isen er en god eller dårlig nyhet for lakris-elskere kan diskuteres. Er du fan av fløteis og salt lakris vil denne isen kanskje bli en ny favoritt, men den har også testens høyeste kaloriinnhold. Noen biter med lakris inneholder langt mindre kalorier enn denne ispinnen.

8. plass: Crème Premium Karamell, Hennig Olsen

270 kcal per stykk
Ca 14 sukkerbiter
Pris: kr 29,00

Creme_karamell
 

Du trenger ikke ta mer enn én bit av denne isen for å forstå at det er en kaloribombe. Er du svak for karamell vil du smelte av denne, men denne isen er veldig søt og egner seg derfor godt til å dele med noen du er glad i.

7. plass: Twin Krone-is, Hennig Olsen

226 kcal per stykk
Ca 10 sukkerbiter
Pris: kr 27,00

Twin
 

Fløteis med kjeks er blant verstingene, men denne er i det minste litt mindre enn de største kroneisene du finner i isdisken. Til sammenligning inneholder en Lion King Size 419 kcal og en Vaffel krone 406 kcal.

6. plass: Cookies Krone-is, Diplom Is

225 kcal per stykk
Ca 10 sukkerbiter
Pris: kr 27,00

Cookies
 

Sjokolade- og kjeksbiter i fløteis og kjeks. Det er klart det er kaloririkt! I likhet med Twist-isen er denne mindre enn de største krone-isene.

5. plass: Vaniljepinne, Hennig Olsen

152 kcal per stykk
Ca 6 sukkerbiter
Pris: kr 17,00

Vaniljepinne
 

Dette er en enkel fløteis med vaniljesmak og sjokoladetrekk. Et isvalg som ikke trenger å sprenge kaloribudsjettet, men så er den også litt kjedelig.

4. plass: Dream sitron, Diplom Is

114 kcal per stykk
Ca 10 sukkerbiter
Pris: kr 29,00

Dream_Sitron
 

Yoghurtis er lettere enn fløteis, så derfor er denne et godt valg om du vil ha en myk og forfriskende is. En soleklar vinner på smak, men saftisene er mindre kaloririke enn denne.

3. plass: Elias, Diplom Is

75 kcal per stykk
Ca 9 sukkerbiter
Pris: kr 25,00

Elias
 

Denne isen er litt mykere i konsistensen enn vanlig saftis og smaken er syrlig og frisk. Lavt kaloriinnhold gjør denne til et ålreit is-valg.

2. plass: Tiger, Hennig Olsen

65 kcal per stykk
Ca 8 sukkerbiter
Pris: kr 16,90

Tiger
 

Er du glad i cola-is vil du sikkert like denne isen. Du trenger ikke få dårlig samvittighet om du spiser denne, men veldig spennende er den ikke.

Delt 1. plass: Frost by Caroline Berg Eriksen, Geia Food AS

36 kcal per stykk
Ca 1 sukkerbit
Pris: kr 24,00

Fotballfrue_is
 

Denne saftisen er søtet med stevia, noe som gir den et veldig lavt kaloriinnhold. Den smaker som frossen bringebærsaft. Frisk og leskende. Disse kan du omtrent spise så mye du vil av!

Delt 1. plass: Frost by Camilla Pihl, Geia Food AS

36 kcal
Ca 1 sukkerbit
Pris: kr 24,00

Camilla_Pihl_is
 

I likhet med den andre Frost-isen er denne saftisen søtet med stevia, men denne smaker skogsbær. Sammenlignet med den andre isen med kunstig søtning har denne isen også litt kunstig bærsmak. Disse to ispinnene vinner testen på grunn av det lave kaloriinnholdet, men de er nok ingen smaksfavoritt.

Teller smaken mest? Sjekk Godt.no sin smakstest av de samme småisene

Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Kalorikontroll overalt? Last ned Vektklubb-appen i App Store eller i Google Play

Les også:

Kom mai du skjønne kake!

Himmelske og sunnere snickersmuffins

Kaken som knapt inneholder kalorier

Er det mulig å lage sunn nugatti?