Start i dag!

  3 måneder: kr 439,-
  6 måneder: kr 549,-
12 måneder: kr 360,-
tb256711
 

TILBEHØR: Dropp den fete sausen. Coleslaw er tilbehøret som løfter sommermaten. Foto og oppskrift: Lise von Krogh.

Sunn coleslaw til sommermaten

Mange forbinder coleslaw med en relativ sunn kålsalat dynket i fet majones eller dressing. Her får du en slankevennlig oppskrift som passer perfekt til burger eller spare ribs!

tb256711
 

OBS! Før du hiver innpå med coleslaw, bør du også merke deg at store mengder kål og løk kan øke sjansen for luft i magen, så introduser disse matvarene i små mengder dersom du ikke er vant til å spise dette fra før.

Vanlig hodekål har i lang tid blitt satt i skyggen av den populære og trendy grønnkålen. Men det betyr ikke at det bleke kålhodet bør forbli glemt av den grunn. Kål er både supermat og superbillig!

Selv om kålen er relativt fargeløs er den spekket av vitamin C. En gladnyhet for deg som vil gjøre sommermaten sunn, selve kålen inneholder knapt kalorier! Så istedet for den trauste potetsalaten kan du servere dette smakfulle tilbehøret.

Coleslaw passer ekstra godt til spare ribs, pulled pork, hamburger, stekt fisk eller kjøtt.

Les også: Våre beste, raske og sunne middager

Ernæringsbiolog Lise von Krogh, bak lisevonkrogh.wordpress.com, har laget en enkel variant av den klassiske kålsalaten.

Dette trenger du:
Til 4 porsjoner, cirka 200 kcal per porsjon:

Tips!

 

Du kan også blande inn litt majones og persille om du vil ha en fetere variant.

1 lite hodekål, ca. 400 gram
1 sjalottløk
1 eple
1 ss hvitvinseddik
4 ss olivenolje
salt og pepper

Slik gjør du: Del kålen i fire og fjern «stammen» i midten. Kutt den i fine strimler (en mandolin gjør dette lett). Rens sjalottløke, del den i to og kutt den i fine strimler. Del eplet i fire, fjern kjernen og skjær det i fine tynne skiver. Bland sammen kål, løk og eple i en salatbolle. Bruk gjerne hendene!

Lag dressingen ved å ha litt salt i eddiken. Visp med en gaffel til saltet har løst seg opp. Ha i olivenolje og pepper. Smak litt på dressingen om den er passelig syrlig, salt og sterk ved å ta litt dressing på en bit kål. Juster om nødvendig. Bland dressingen godt inn i salaten. Igjen bruk hendene og sørg for at dressingen dekker godt. Da unngår du nemlig at eplet blir misfarget.

La salaten stå en time eller mer før servering. Den holder seg godt noen dager i kjøleskapet.

Lagre oppskrift til neste grillfest (kun VK-medlemmer)

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Les også:

Dette er isen du bør velge i sommer

5 ferieaktiviteter som holder deg i form

Lag en god og enkel is i finværet