Laksesalat_med_eple_og_honningdressing_P1250333[1]
 

SPENNENDE: Salater trenger absolutt ikke være kjedelige. Bruk de råvarene du liker og eksperimenter med ulike smakskombinasjoner.  

Fristende og mettende laksesalat

Bakeglade Ida Gran-Jansen (29) kan mer enn å lage kaker. Her byr hun på en deilig og sunn laksesalat. 

 

Matblogger og TV-aktuelle Ida Gran-Jansen. 

Ida Gran-Jansen er blitt en kjent TV-profil og matblogger, og er nå aktuell både i «Kjendis-Farmen» og sitt eget program «Idas fristelser». Hennes lidenskap er baking, men hun er også glad i å lage deilig mat. 

Oppskriftene er det stort sett Ida som finner på selv, men hun henter inspirasjon spesielt fra bilder og andre bloggere. 

Ikke kommet i gang med treningen enda? Slik kommer du i gang i dag! 

I Idas øyne er maten best hjemmelaget. Når hun skal kokkelere handler det først og fremst om smaken, og det å finne kombinasjoner som passer godt sammen. Det har vært fokuset også for denne salaten. 

Tips: For å gjøre salaten mettende tilsetter hun gjerne litt karbohydrater og proteiner. En god dressing er også viktig for smaken! 

Laksesalat_med_eple_og_honningdressing_P1250326[1]
 


Laksesalat med eple og sellerirot

Dette trenger du:  
100 g byggryn
300 g sellerirot
1 stk grønt eple
6 stk reddiker
200 g salma
1 avocado
2 ss sitronsaft
1/2 dl olje
1 ss akasiehonning
Koriander
1/2 ss dijon
1 ss hvitvinseddik
Salt og pepper

Slik gjør du det:

1. Forvarm ovnen til 220 grader.
2. Bland sammen alle ingrediensene til dressingen og rør godt. Sett til side.
3. Kok byggryn etter pakkens anvisning. Rens selleriroten og kutt den i terninger. Stek sellerirotterningene i ovnen i 13 minutter eller til de er møre. Skrell eplet og kutt det i terninger. Riv reddiken med et grovt rivjern. Skjær avokadoen i terninger. Stek salmalaksen i en panne med litt olje. Jeg liker at laksen er noe rosa inni, men stek den etter eget ønske. Band så alt sammen til en stor salat og hell over dressingen. Dryss med koriander og server. 

Tips: For oppbevaring av salaten anbefaler Ida å vente med dressingen til du skal spise. Det er også viktig å bruke gode oppbevaringsbokser.  

Dårlig tid? Lag frokost ferdig i kveld