LØPEGLEDE: Disse nye og spennende intervalløktene vil skape ny løpeglede og motivasjon. 

Få tilbake motivasjonen:

4 intervalløkter som passer for alle

Intervaller er slett ikke bare for de proffe. Blir løping for tøft kan du gjerne gå i et raskt tempo.

Vintervær kan få mang en innbitt utetrener til å la seg friste av tredemøllen på treningssenteret. At du tar løpeøkten inne trenger derimot ikke bety at du skal se på repriser av Hotel Cæsar i en time. De gamle øktene er kanskje det trygge valget, men her kommer fire alternativer for å gjøre treningen din litt mer spennende frem til været snur:

Les også: Slik blir du glad i å løpe

Intervall nr. 1: Varierende motstand

Akkurat som når du trener ute i skogen er endring i terreng noe som forhindrer at treningen blir kjedelig. Denne økten er perfekt for deg som vil tiden skal gå fort!

Gjør følgende:

Still inn tredemøllen på incline 5.0. For hvert andre minutt øker du incline. Altså skal du først øke til incline til 7.0 deretter til 10 og tilbake til 5 for en ny runde. Hver runde vil da ta 6 minutter.

Farten bestemmer du selv for hver runde, men start gjerne på noe lavere tempo enn du vil klare å holde for maks, deretter forsøker du å øke tempo på hver runde slik at siste runde blir den tøffeste. Om du løper eller går spiller ingen rolle men målet er at du planlegger økten slik at siste runden ligger i nærheten av ditt makstempo.

Les også: Myter og svar om trening og kosthold

Intervall nr. 2: Kort langtur

Denne økten skal være kort å gjennomføre, men likevel så tøff at det føles som beina har vært på langtur.

Gjør følgende:

Finn et tempo som er raskt nok til at du ikke vil klare å holde en samtale. Finn ditt eget tempo, enten det er gående eller løpende. Utfør 4 minutter på dette tempoet før du går av tredemøllen for å utføre 24 utfall og deretter 24 knebøy. Uten pause går du tilbake til tredemøllen. Utfør samme runde 4 ganger.

 

EFFEKTIVT: Intervalltrening er en effektiv treningsform som tar kort tid å gjennomføre.

Intervall nr. 3: Sprint-intervaller

Denne økten skal være rask, og kan gjerne passe sammen med en styrketreningsøkt for den vil ikke ta lang tid.

Gjør følgende:

Still inn tredemøllen på incline 2.0. Intervallene skal være i så høyt tempo at du på slutten av hver intervall ikke kunne løpt fem sekunder mer.

Intervallene er 12 runder av 30 sekunder løp og 30 sekunder gange. Dersom du er i veldig god form kan du dra ut intervallene til 1-2 minutter løp og 1 minutt gange.

Les også: Disse styrkeøvelsene gir maks utbytte

Intervall nr. 4: Pyramide

Tøffere, tøffere og tøffere. Men når det er på sitt tøffeste går det endelig lettere, lettere og lettere. Er jogging monotont? Test ut denne økten for ny motivasjon.

Gjør følgende :

Intervallene vil stadig bli lengre og pausene det samme før det endelig snur når du trenger det som mest.

Runde 1: 1 minutt løp og 30 sekunder gange

Runde 2: 2 minutter løp og 1 minutt gange

Runde 3: 4 minutter løp og 1,5 minutt gange

Runde 4: 2 minutter løp og 1 minutt gange

Runde 5: 1 minutt løp og 30 sekunder gange

Farten bestemmer du selv, men forsøk å hold et tempo så høyt at du ikke kan holde en sammenhengende samtale. Om du løper eller går spiller ingen rolle. Målet er at du planlegger økten slik at du hele tiden presser deg. Er du ekstra tøff kjører du gjerne to runder.