METTENDE KYLLINGSALAT: Cæsarsalat med posjert egg a la Ida Gran-Jansen. Foto: Ida Gran-Jansen.

Mettende middagssalater

TV-profil og matblogger Ida Gran-Jansen gir oss sine beste salatoppskrifter. Nyt disse smakfulle salatene med god samvittighet!

Start nå! Fra kun kr 60/mnd.Klikk her og bli medlem i dag!

Ida Gran-Jansen er blitt en kjent TV-profil og matblogger. Hun var nettopp aktuell i «Farmen kjendis» og har sitt eget program, «Idas fristelser». Hennes lidenskap er baking, men hun er også glad i å lage deilig mat. Hjemme i skapene har hun alltid det som trengs av bakevarer, godt brød og masse pålegg.

 

MATBLOGGER: Ida Gran-Jansen er opptatt av gode råvarer og deilig mat. Foto: Privat.

Oppskriftene er det stort sett Ida som finner på selv, men hun henter inspirasjon spesielt fra bilder og andre bloggere. Maten lages også helst fra bunn av.

Når hun skal lage mat handler det først og fremst om smaken, og det å finne kombinasjoner som smaker godt sammen. Det har også vært fokuset for disse salatene. For å gjøre salaten mettende tilsetter hun gjerne litt karbohydrater og proteiner. En deilig dressing er også viktig for den gode smaken.

Tips: For oppbevaring av salaten anbefaler Ida å vente med dressingen til du skal spise. Det er også viktig å bruke gode oppbevaringsbokser.

Laksesalat med eple og sellerirot

Ca. 692 kalorier per porsjon

 

UNIVERSALFISK: Laks er en mild fisketype som passer med det meste og som de fleste ganer liker. Foto: Ida Gran-Jansen.

Dette trenger du til to porsjoner:

100 g byggryn

300 g sellerirot

1 stk grønt eple

6 stk reddiker

200 g salmalaks

1 avokado

2 ss sitronsaft

1/2 dl olje

1 ss akasiehonning

Koriander

1/2 ss dijonsennep

1 ss hvitvinseddik

salt og pepper

Slik gjør du:

1. Forvarm ovnen til 220 grader. Bland sammen alle ingrediensene til dressingen og rør godt. Sett til side.

2. Kok byggryn etter pakkens anvisning. Rens selleriroten og kutt den i terninger. Stek sellerirotterningene i ovnen i 13 minutter eller til de er møre. 

3. Skrell eplet og kutt det i terninger. Riv reddiken med et grovt rivjern. Skjær avocadoen i terninger. 

4. Stek salmalaksen i en panne med litt olje. Jeg liker at laksen er noe rosa inni, men stek den etter eget ønske. 

5. Bland så alt sammen til en stor salat og hell over dressingen. Dryss med koriander og server. 

Vektklubbmedlemmer kan lagre oppskriften som sin favoritt.

Capresesalat med pasta

Ca. 691 kalorier per porsjon
 

GRØNT: Med fersk basilikum og hjemmelaget pesto får du en frisk smak av urter. Foto: Ida Gran-Jansen.

Dette trenger du til to porsjoner:

50 g pastaskruer 

1 stk. mozzarella

Cherrytomater i forskjellige farger

80 g Prosciutto/parma 

Hjemmelaget pesto:

1 basilikumplante

1 hvitløksfedd

1 klype salt

25 g pinjekjerner

0,5 dl olivenolje

35 g parmesan

0,5 ss sitronsaft

Slik gjør du:

1. Kok pastaen etter pakkens anvisning. 

2. Mens pastaen koker kan du lage pestoen. Ha alle ingrediensene i en høy kolbe. Bruk så en stavmikser til å blende alt sammen til en jevn pesto. Smak deg til med litt salt.

3. Bland sammen pesto og pasta. Kutt cherrytomatene i fire og bland dem inn sammen med fersk mozzarella og parmaskinke. Server revet parmesan til.

Vektklubbmedlemmer kan lagre oppskriften som sin favoritt.

Cæsarsalat

Ca. 627 kalorier per porsjon

 

EKSTRA PROTEINER: Cæsarsalaten er en klassiker og har gjennom årene blitt laget på utallige måter. Her serverer Ida den med hele salatblader og posjert egg på toppen. Egget tilsetter retten ekstra smak og proteiner. Foto: Ida Gran-Jansen.

Dette trenger du til to porsjoner:

1 hvitløksfedd

1 ansjos

1,5 ss Sitronsaft

0,5 ts dijonsennep

0,5 ts worchestersaus

1 eggeplomme

0,5 dl Olivenolje/rapsolje

20 g parmesan

1 klype salt og pepper

300 g kyllingbryst

1 posjert egg

1 skive med surdeigsbrød

1 pakke hjertesalat

Slik gjør du:

1. Forvarm ovnen til 180 grader. Krydre kyllingbrystet med salt og pepper. Varm opp litt olje i en panne og stek kyllingbrystet i ca. 2 minutter. Stek så kyllingen i ovnen til den når en kjernetemperatur på 63 grader. Jeg bruker et mattermometer. Det tar ca. 20 minutter. 

2. I samme panne som du stekte kyllingen kan du lage krutongene. Skjær surdeigsbrødskiven og skjær av skorpen. Kutt skiven i terninger og stek i pannen til de er sprø.

3. For å lage dressingen har du hvitløk, ansjos, sitronsaft, dijonsennep, wosteristersaus og eggeplomme i en høy kolbe. Bruk en stavmikser til å mikse det sammen. Hell så rapsolje i en tynn stråle mens stavmikseren går. Da vil dressingen tykne. Rør inn revet parmesan, salt og pepper.

4. Legg hjertesalat utover på et fat, kutt opp kyllingen og legg krutongene på. Dryss over dressing. Nå kan du posjere egget.

5. Kok opp vann i en kjele, skru ned varmen på platen så vannet så det slutter å koke. Bruk en sleiv og spinn vannet rundt noen ganger. Kakk eggene i hver sin skål og kjapt hell det nedi vannet i midten. La eggene posjere i ca. 4 minutter. Vannet skal altså IKKE koke, da eksploderer bare egget.

Vektklubbmedlemmer kan lagre oppskriften som sin favoritt.

Salatene er også publisert i vårt Vektklubb-magasin. Salatene er skalert ned på nett, da vi ville gjøre de enda sunnere og mer kalorifattig. Ønsker du å spare ytterligere på inntaket av kalorier, kan du bare drysse små dråper med dressing over salatene. Det er der de fleste kaloriene ligger. Vel bekomme!

Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Kalorikontroll overalt? Last ned Vektklubb-appen i App Store eller i Google Play

Start nå! Fra kun kr 60/mnd.Bli medlem i dag!

12 mnd. medlemskap

719,-

Deretter 99,- pr. mnd.

6 mnd. medlemskap

549,-

Deretter 109,- pr. mnd.

Vår bestselger!

3 mnd. medlemskap

439,-

Deretter 129,- pr. mnd.

Samtlige abonnement fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode.
Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.