IMG_5482
Pestokringle til helgekosen

Helgens beste oppskrifter med pesto

Lag pestoen selv og smakstilsett helgens beste middager og salater!

Start nå! Fra kun kr 60/mnd.Klikk her og bli medlem i dag!

Pesto er en pasta laget av hovedsakelig fersk basilikum, pinjekjerner og olje. Det er en fantastisk smakstilsetning som løfter både bakverk, salater og middager.

Bryn deg på din egen pesto, og lag for eksempel pestokringle som kveldens helgekos-måltid? 

Hjemmelaget pesto

Til 6 porsjoner, 198 kcal per porsjon.

af94db5d1069b569aa53afb17e3d2318
 

Oppskrift og bilde på hjemmelaget pesto: Matprat.no - Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Du trenger:
2 dl basilikum, fersk (sammenpresset)
30 gram pinjekjerner
3 fedd hvitløk
1 dl olivenolje
0,5 ts mineralsalt
0,5 ts pepper
50 gram fersk parmesanost


Slik gjør du:
Bland sammen basilikum, presset hvitløk, fersk parmesanost og pinjekjerner i en food-processor, hakker eller i en morter. Tilsett oljen i en tynn stråle under kjøring. Smak til med salt og pepper.

Spar oppskriften til senere (kun for VK-medlemmer).

Pestokringle

Til én stor kringle, 277 kcal for 1/16

IMG_5482
 

Oppskrift og bilde på pestokringle: Margrethe Gausel.

Du trenger:
1 kg siktet spelt
1 pk. tørrgjær
1 ts salt
2 ss sukker
6 dl melk
2 ss yaconsirup (kan bruke rapsolje)
1 egg til pensling
havsalt
pesto etter ønske


Slik gjør du: 
Bland alt det tørre i kjøkkenmaskinen. Tilsett deretter lunken melk. La kjøkkenmaskinen gå på middels styrke til alt er blandet. Er det fortsatt litt klissete, tilsetter du litt mel til deigen slipper bollen. La maskinen gå på høy styrke i 5 minutter, til du får en smidig deig som settes et lunt sted med klede over. La deigen heve i ca. 1 time.
Deigen deles i tre like store emner og kjevles ut i tre sirkler. Ha pesto og parmesan på sirkel nr. 1 og 2, og legg de oppå hverandre. Når den tredje sirkelen (kun deig) er lagt på, setter du et melkeglass med lett trykk i midten av sirkelen og skjærer 16 streker fra glasset og ut mot kanten, som om du skal lage «kronblader» i en blomst. Tvinn hver av de 16 delene tre omganger (annenhver med og mot klokka) og legg så to og to inntil hverandre, så det blir en stjerne. Klem sammen endene.
Kransen etterheves i 30 minutter. Pensle med egg og strø over litt havsalt før den stekes på 225 grader i ca 16-17 minutter. Legg gjerne et matpapir over kransen mot slutten av steketiden for at den ikke skal bli brent.

Spar oppskriften til senere (kun for VK-medlemmer).

Capresesalat med pasta og pesto

To porsjoner, Ca. 691 kalorier per porsjon

ab4c100002ffc40837039d143c967676
 

Oppskrift og bilde på salat: Ida Gran-Jansen.

Du trenger:
50 g pastaskruer
1 stk. mozzarella
Cherrytomater i forskjellige farger
80 g Prosciutto/parma
Ida Gran-Jansens hjemmelagde pesto:
1 basilikumplante
1 hvitløksfedd
1 klype salt
25 g pinjekjerner
0,5 dl olivenolje
35 g parmesan
0,5 ss sitronsaft


Slik gjør du:
Kok pastaen etter pakkens anvisning. Mens pastaen koker kan du lage pestoen. Ha alle ingrediensene i en høy kolbe. Bruk så en stavmikser til å blende alt sammen til en jevn pesto. Smak deg til med litt salt. Bland sammen pesto og pasta. Kutt cherrytomatene i fire og bland dem inn sammen med fersk mozzarella og parmaskinke. Server revet parmesan til.

Spar oppskriften til senere (kun for VK-medlemmer).

Skinkebiff med kinakål og pesto

Til 4 porsjoner, 581 kcal per porsjon.

f7e97dda7c58bc621421dffb44af4a2f
 

Oppskrift og bilde på skinkebiff: Matprat.no - Opplysningskontoret for egg og kjøtt.

Du trenger:
600 gram skinkebiff (4 fileter)
1 ts salt
0,5 ts pepper
1 ss plantemargarin til steking
1 stk. kinakål
1 glass vann + 2 ss salt
2 ss pesto
8 stk poteter (skjært i båter)
3 ss olivenolje
3 ts basilikum, tørr
3 ts timian


Slik gjør du:
Skjær potetene i båter, legg dem i en ildfast form. Hell 3 ss god olivenolje over, og dryss over basilikum og timian. Sett midt i ovnen på ca 200 grader til de er møre. Om du ønsker kan du steke potetbåtene i pannen, det er raskere.
Krydre skinkebiffene med salt og pepper. Brun dem på sterk varme med margarin. Etterstek på lavere temperatur i 2-3 minutter på hver side.
Del kinakålen i 8 båter. Kok opp (det lettsaltede) vannet og kok kinakålen 3-4 minutter til den er mør.
Legg litt pesto over kålen rett før servering.

Spar oppskriften til senere (kun for VK-medlemmer).

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Kalorikontroll overalt? Last ned Vektklubb-appen i App Store eller i Google Play

Start nå! Fra kun kr 60/mnd.Bli medlem i dag!

12 mnd. medlemskap

719,-

Deretter 99,- pr. mnd.

6 mnd. medlemskap

549,-

Deretter 109,- pr. mnd.

Vår bestselger!

3 mnd. medlemskap

439,-

Deretter 129,- pr. mnd.

Samtlige abonnement fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode.
Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.