lørdagsmat
 

KOS PÅ DIETT: Sjokoladepai og lasagne selv på diett? Yes, det er mulig! Foto: Melk.no, matprat.no.

Deilig lørdagsmeny under 1300 kalorier

Det er ikke alltid like lett å passe på kaloriinntaket i helgene, men om du følger denne matplanen skal du være helt innafor.

Man er ofte flink i hverdagen, men så sklir det ut i helgene. Da ender man opp med dårlig samvittighet søndag kveld, og dietten blir en evig runddans av dårlig følelse. Slik skal det ikke være! Helgene kan bestå av kosemat på tross av et lavt kaloriinntak, det handler bare om å ta de riktige valgene.

Prøv å unngå potetgullposen på lørdagskvelden, og ikke la deg friste av smågodthyllene i butikken, men kos deg heller med en hjemmelaget dessert som ikke bare smaker godt, men som også metter.

Følger du denne lørdags-matplanen får du i deg næringsrik og sunn mat, samtidig som du får spise godt - og vektpila går stadig nedover. Kan det bli bedre?

Her er helgemenyen for deg som skal ha 1300 kalorier daglig:

Frokost kl.09:00 - Bringebærfrokost

192 kcal per porsjon, oppskriften gir to porsjoner

Du trenger:
0,5 beger Cottage cheese, mager (Tine)
4 ss yoghurt naturell
4 ss ristet müsli med nøtter og honning (Vita hjertego)
100 gram bringebær
10 stk hakkede mandler
Slik gjør du:
Legg blandingen lagvis i et glass og server!
Lagre oppskriften i dagboken (kun for medlemmer.)

Lunsj kl.13:00 - Eggehviteomelett med spinat og paprika

175 kcal per porsjon 
d15c2addef9c1276997cb3e6a02a2648
 

Oppskrift og bilde: Matprat.no - Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Du trenger:
3 stk eggehviter
1 dl spinat, frisk og tettpakket
0,5 stk rød paprika
1 stk vårløk, finhakket
Salt og pepper
0,5 ts margaring til steking
Tilbehør:
1 skive ekstra grovt brød
Slik gjør du:
1. Visp sammen eggehvitene med en gaffel. Tilsett salt og pepper.
2. Ha litt margarin i en varm stekepanne. Tilsett hakket spinat, paprika og vårløk og fres raskt. Ha i resten av margarinen og hell i de sammenvispede eggehvitene.
3. Stek omeletten ved å skyve den stivnede massen inn mot midten, slik at det som fortsatt er flytende kommer i direkte kontakt med pannen. Når omeletten begynner å bli ferdig, så trekk den av den varme platen og la den stå noen minutter og bli helt stiv.
4. Hvelv omeletten over på en tallerken. Server eventuelt med litt grovt brød.
Originalkilde og foto: Matprat.no - Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Lagre oppskriften i dagboken (kun for medlemmer.)

Mellommåltid kl.16:00 - Jordbærshake

106 kcal per porsjon, oppskriften gir ett glass.
05c694f7e68704996baf91ef238bfceb
 

Foto: Nina Bugge Øyen / VG.

Du trenger:
1 dl jordbær
1,5 dl ekstra lett melk
2 ss lettis vanilje, porsjonsbeger (Diplom-is)
Slik gjør du:
1. Mos jordbærene og bland med melk og is.
2. Pisk kraftig til en jevn, tyktflytende drikk. Serveres umiddelbart i høye glass med tykt sugerør eller lang teskje.

Lagre oppskriften i dagboken (kun for medlemmer.)

Middag kl.20:00 - Tikka lasagne

515 kcal per porsjon. Oppskriften gir 4 porsjoner.

Du trenger:
400 gram karbonadedeig
1 ss matolje
500 gram tikka masala-saus
160 gram lasagneplater, gjerne fullkorn
400 gram blandet salat
100 gram revet lettost
2 dl mager kesam 
Slik gjør du:
1. Stek kjøttdeigen og tilsett tikka masala sausen. 
2. Legg kjøttsaus og lasagneplater lagvis i en ildfast form. Begynn med kjøttsaus. Strø over revet ost. 
3. Stek det på 200 grader i 20 minutter.
4. Serveres med salat og mager kesam.
Lagre oppskriften i dagboken (kun for medlemmer.)

Kveldskos eller dessert kl.21:00 - Sjokoladepai

304 kcal per kakestykke når kaken er delt i 12 stykker.

Du trenger:
3,5 dl hvetemel
60 gram smør
0.5 beger mager kesam 
3 ss sukker
Fyll:
1 dl helmelk
150 gram sjokolade
2 ts kaffepulver
1 stk egg
2 ss sukker
4 ark gelatin
300 gram mager kesam
300 gram vaniljeyoghurt
0,5 stk ananas
200 gram bringebær
Bær og frukt til servering:
200 gram blåbær
200 gram jordbær
Slik gjør du:
1. Paibunn: Bland ingrediensene til bunnen i en foodprosessor og la maskinen gå til alt er samlet. La deigen hvile på et kjølig sted ca. 30 minutter. 
2. Kjevle deigen ut på et melet bakebord, og kle en paiform, 26 cm i diameter. Prikk bunnene med en gaffel og forstek paibunnen i ovnen ved 190 ºC i 15 minutter. Avkjøles.
3. Fyll: Legg gelatinen i bløt i kaldt vann ca. 10 minutter. 
4. Bland sukker, helmelk, sjokolade og kaffepulver i en kjele og rør til sjokoladen har smeltet. Ta kjelen fra varmen og la de myke gelantinplatene smelte i sjokoladeblandingen. 
5. Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Tilsett sjokoladeblandingen, kesam og vaniljeyoghurt i eggedosisen under lett visping. 
6. Hell blandingen i den avkjølte paiformen og la den stivne i kjøleskap, minimum 3 timer.
7. Server med frukt og bær.

Lagre oppskriften i dagboken (kun for medlemmer.)

Denne menyen består av 1292 kalorier. Skal du ha mer eller mindre energi kan du fjerne eller tilsette flere ingredienser. Du kan gjerne kose deg med et glass lettbrus både til middag og kveldskos.

På vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Kalorikontroll overalt? Last ned Vektklubb-appen i App Store eller i Google Play