f8930643bf6d8430de860ea50220aa7a
 

PÅ GRILLEN: Hvis været tillater det, kan du grille sommerkotelettene utendørs! Foto: Matprat.no.

5 sunne sommermiddager

Nyt den deilige årstiden med mat som metter og frister hele familien! Sommerkoteletter, friske salater eller grillet makrell er bare noe av det som er godt nå.

Endelig er sommeren her, og kanskje er det så varmt at du kan nyte middagen ute? Det finnes vel ikke noe bedre sted å nyte familiemiddagen enn på sin egen balkong, terrasse eller hage. 

Alle som slanker seg vet hvor tøff denne tiden kan være, nå som fristelsene står i kø for å spolere dietten din. Ta kontrollen selv og lag deilige sommermiddager som metter.

Kyllingsommerfugl med sesamnudler

504 kalorier per porsjon, oppskriften er for én porsjon

Du trenger:
1 stk kyllingfilet naturell
1 ss sesamfrø
Salt og pepper
50 gram durumhvete nudler (Santa Maria)
1 ss peanøttsmør
2 ss soyasaus
0,5 ts cayennepepper
2 ss vann
1 stk strimlet vårløk
0,5 stk. lime
Slik gjør du:
1. Legg kyllingfileten flatt på en skjærefjøl og lag et dypt snitt i den på langs. Pass på så du ikke skjærer helt igjennom. Brett ut fileten slik at den blir dobbelt så stor, og bruk hånden til å klemme den flat. Lag “hale” ved å lage et snitt i den tynneste delen av fileten.
2. Dryss sesamfrø og litt salt og pepper på begge sider av fileten. Legg den i en liten ildfast form, og stek i stekeovnen på ca 200 grader i 15 minutter.
3. Kok nudlene etter anvisning på pakken.
4. Mens nudlene koker, visp sammen peanøttsmør, soyasaus, kajennepepper, halvparten av limen og vann. Hell av vannet på de ferdige nudlene, og vend dem inn i sausen sammen med finstrimlet vårløk.
Legg opp maten på en tallerken sammen med en limebåt til å presse over
Lagre oppskriften i dagboken (Kun for medlemmer).

Sommerkoteletter med blåmuggost

612 kalorier per porsjon, oppskriften holder til 2 porsjoner
f8930643bf6d8430de860ea50220aa7a
 

Oppskrift og bilde: Christopher Sjuve.

Du trenger:
2 stk sommerkoteletter
0,5 ts karve
2 ss olivenolje
6 stk aspargestopper
40 gram ruccolasalat
50 gram blåmuggost, skivet
4 stk valnøtter
Slik gjør du:
1. Lag dressing ved å knuse karvefrøene i en morter. Bland med olje og sitron.
2. Ha i en bolle med aspargestopper og salatblader. Bland godt og fordel på tallerkener. Ha på ost og strø nøtter over.
3. Grill sommerkotelettene på høy varme, ca 2-3 minutter på hver side. Legg dem på en kjøligere sone på grillen og la dem steke i 2-3 minutter til.
Lagre oppskriften i dagboken (Kun for medlemmer).

Midtsommersalat med yoghurt

149 kalorier per porsjon, oppskriften holder til 8 porsjoner

2a3ca6738f4f08aebd8b80e0f45499f3
 

Oppskrift og bilde: Melk.no - Opplysningskontoret for meieriprodukter.

En søt og frisk sommersalat; det perfekte tilbehøret til middag eller som et lett og sunt «kosemåltid».
Du trenger:
2 pakker ruccolasalat
2 stk mango
400 gram bringebær
100 gram mandler, skåldet
2 dl yoghurt, lett naturell
Slik gjør du:
1. Vask og tørk salaten. 
2. Skrell og kutt mangoen i passende biter. 
3. Ha ruccola, mango, bringebær og skåldede mandler i en skål. 
4. Legg på skjeer av yoghurt naturell eller melonyoghurt før servering.
Lagre oppskriften i dagboken (Kun for medlemmer).

Spekeskinke med sommerkål

578 kalorier per porsjon, oppskriften holder til 4 porsjoner

Du trenger:
400 gram spekeskinke
8 stk potet
400 gram sommerkål (nykål)
1 ss myk plantemargarin
0,5 dl vann
0,5 ts salt
0,25 ts svart pepper
3 dl lettrømme
2 ss persille
Slik gjør du:
1. Kok potetene.
2. Del kålen i fire. Skjær først bort stilkfestet, og så hver av disse bitene i 4 på tvers igjen. Smelt margarin i en kasserolle, ha i kokende vann, og legg i kålbitene. Fres de lett før rømmen tilsettes.
3. La rømmen frese med ca. 1 minutt. Ha i hakket persille og smak til med salt og pepper. Om ønskelig kan du ha i noen dråper med sitronsaft.
4. Anrett skiver av spekeskinke på tallerkenen sammen med kokte poteter (gjerne med skall), og kålen surret i rømme.
Dette er en nydelig sommertallerken med masse god smak.
Lagre oppskriften i dagboken (Kun for medlemmer).

Grillet makrell med sommersalat

494 kalorier per porsjon, oppskriften holder til 4 porsjoner

a9f8a29384b64bb239be5b1f7088874a
 

Oppskrift og bilde: Astrid Hals for Godfisk.no - Norges Sjømatråd.

Du trenger:
750 gram makrell
Salt og pepper
1 ss rapsolje
Sommersalat:
1 stk tomat
12 stk reddik
0,5 stykk slangeagurk
1 ss gressløk
1 dl baconost 8%
1 dl rømmekolle
1 ss melk, ekstralett
Salt og pepper
Slik gjør du:
1. Skjær makrell i serveringsstykker og dryss på salt og pepper.
2. Pensle stykkene med olje og grill dem ca. 2 minutter på hver side.
Sommersalat:
3. Skjær tomat i tynne båter, reddik og agurk i tynne skiver. Bland sammen grønnsakene og finhakket gressløk.
4. Pisk sammen baconost og lettrømme, og spe med litt melk til det blir en fyldig dressing.
5. Smak til med salt og pepper, og hell dressingen over salaten.
6. Server nystekt makrell med sommersalat og brød og/eller nykokte poteter ved siden av (må loggføres separat i dagboken).
Lagre oppskriften i dagboken (Kun for medlemmer).

Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Kalorikontroll overalt? Last ned Vektklubb-appen i App Store eller i Google Play

Les også:

Bak proteinrike rundstykker på 20 minutter

Stram opp rumpa med trappeløp

SOS! Når vekta står bom fast