49e5649029fe3aff0bb46e498e93e038
 

5 middagsretter under 500 kalorier

Middag er for mange dagens hovedmåltid. Disse deilige rettene inneholder under 500 kalorier, så de passer også for deg som vil passe vekten.

Som en del av Vektklubbs program skal man telle kaloriene på alt man spiser. For å gå ned i vekt må du holde ditt daglige kaloribudsjett, og da kan nøkkelen for mange være god planlegging. Klarer du å spise magert og sunt resten av dagen, kan du unne deg en ekstra god middag!

Les også: Delikat og sunn grønnsakspasta

Disse deilige og sunne middagsrettene inneholder alle under 500 kalorier per porsjon:

Indiske kjøttboller

Til 4 porsjoner, 485 kalorier per porsjon

9628ab9605d646effd2a924e739aa71b
 

Du trenger:
400 gram kvernet lammedeig
1 stk løk
1 fedd hvitløk
1 stk paprika, grønn, liten størrelse
1 stk egg
1 ts koriander
1 ts spisskummin
Salt og pepper
1 krm nellik, malt
1 krm kardemomme, malt
Saus:
1 ss matolje
1 stk løk
2 fedd hvitløk
1 boks tomat hakkede, hermetisk
1 ts karri
0,5 ts ingefær
1 krm kajennepepper
1 ts salt
3 dl yoghurt Naturell (3.9 % fett)
Tilbehør:
2 dl basmatiris


Les også: Deilige, sunne sommerdesserter


Slik gjør du:
1. Lag sausen først. Hakk 1 løk og finhakk 2 fedd hvitløk.
2. Fres løk og 1 fedd hvitløk i oljen på middels varme.
3. Tilsett tomater, rør i litt av saltet, karri, ingefær og cayennepepper og bland inn yoghurten til slutt. La sausen småkoke noen minutter.
4. Hakk løk og paprika og finhakk 1 fedd hvitløk til lammebollene.
5. Resten av ingrediensene blandes til en jevn farse. Form små boller som du bruner i litt olje.
6. La bollene putre i sausen 5-10 minutter.
Server med ris (beregn 0,5 dl ukokt ris pr. pers.) Om du vil servere med naanbrød, raita, mangochutney eller salat i tillegg må dette loggføres separat i dagboken.


Lagre oppskriften i dagboken (Kun for medlemmer)

Italiensk eggepanne

Til 3 porsjoner, 321 kalorier per porsjon

e765bf808cf9de64ae9be041b34eb761
 

Du trenger:
6 stk egg
6 ss vann
0,5 ts salt
50 gram salami, med mindre fett
3 stk tomat
10 stk oliven, grønne, på boks / glass
50 gram gulost, lettere (16 % fett)
1 ss margarin


Hold formen i ferien: 6 øvelser du kan gjøre


Slik gjør du:
1. Hell sammenpisket egg, vann og salt i en middels varm stekepanne.
2. Skjær salami i strimler, tomater i skiver og oliven i to og fordel over eggeblandingen.
3. Dryss revet ost på toppen og la eggepannen stivne ved svak varme under lokk.


Lagre oppskriften i dagboken (Kun for medlemmer)

Kyllingbryst med kesamfyll

Til 4 porsjoner, 366 kalorier per porsjon

49e5649029fe3aff0bb46e498e93e038
 

Du trenger:
400 gram kyllingbryst
1 fedd hvitløk
1 dl kesam, mager
2 ss gressløk
1 ss matolje
2 dl ris, langkornet, tørr
400 gram blandet salat
(tomat, agurk, salat, rødløk)


Tren sammen: Slik får dere en sterkere kropp


Slik gjør du:
1. Bland sammen kesam, presset hvitløk og gressløk.
2. Bank hvert kyllingbryst flatt med en mørner, eller annet egnet redskap. Legg hvert bryst mellom to lag plastfilm eller matpapir, det gjør prosessen enklere.
3. Fyll litt av kesamblandingen på hvert bryst, og press det deretter godt sammen.
4. Brun brystene raskt i panne med litt olje til de får en pen, gylden overflate. Legg brystene over i en ildfast form og stek dem ved 160 grader i ca. 25 minutter.
5. Kyllingen er ferdig når kjøttsaften som siver ut, har klar farge.
Server med ris eller grovt brød, og en blandet salat. Pynt gjerne med noen friske basilikumblader.


Lagre oppskriften i dagboken (Kun for medlemmer)

Pastafisk

Til 4 porsjoner, 477 kalorier per porsjon

49d8f51833a73b1bd0d126f6017f4d64
 

Du trenger:
400 gram frossen sei evt. torsk
200 gram spaghetti, kokt
1 stk løk
2 fedd hvitløk
1 stk paprika, rød, liten størrelse
100 gram sjampinjong
1 ss matolje
1 boks tomat hakkede, hermetisk
Oregano
40 gram gulost, lett (max 16 % fett)


Suksesshistorie: Terje fikk seg hund og gikk ned 28 kilo


Tilbehør:
200 gram salat med agurk, tomat, paprika uten dressing
Slik gjør du:
1. Kok pastaen som angitt på pakken.
2. Damp den frosne fisken i vann.
3. Hakk løk og hvitløk, skjær paprikaen i terninger og soppen i skiver.
4. Surr løk, hvitløk, paprika og sopp i olje. Hell så tomatene over grønnsakene. Smak til med krydder.
5. Fordel pastaen porsjonsvis på varme tallerkener eller stort fat. Legg fisk oppå, hell fiskesausen over og server umiddelbart med blandet salat. Riv magerost og ha over fisken.


Lagre oppskriften i dagboken (Kun for medlemmer)

Kylling - og karrisuppe

Til 2 porsjoner, 434 kalorier per porsjon

e215530722898bc0ea2a91a6c96cc6d3
 

Du trenger:
200 gram kylling, brystfilet uten skinn, rå
300 gram løk
1 fedd hvitløk
1 ss matolje
1 ts karri
0,5 ts gurkemeie
0,5 ts koriander
1 krm cayennepepper
2 ss hvetemel
2 stk buljongterning
0,5 stk sitron
1 dl valgfri tørr ris


Les også: Bli slank og sunn med suppe


Slik gjør du:
1. Skjær kjøttet i strimler. Hakk løk og hvitløk fint, og surr i litt olje sammen med karri til løken er blank.
2. Tilsett resten av krydderne og strø på hvetemel.
3. Spe med buljong, og la suppen koke i 6-8 minutter. Smak til med sitronsaft, og server med ris.


Lagre oppskriften i dagboken (Kun for medlemmer)

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Les også:

Hold formen i ferien med 6 øvelser

Terje fikk hund og gikk ned 28 kilo

5 sunne sommermiddager