banankake linda stuhaug 2
 

I KOPP: Det trenger ikke å være så komplisert å lage noe godt. Foto: Linda Stuhaug/lindastuhaug.no

Overmodne bananer? Lag noe godt og sunt

Gamle, brune bananer er utmerket å bruke i bakst eller is! Flekkete eller helt svart har ikke noe å si, de blir bare søtere på innsiden når de blir styggere på utsiden.

Banan er utmerket til å bruke i bakst eller is for en god, søt, smak. Ikke kast bananen når den har blitt brun, gi den heller et nytt liv i noen av disse oppskriftene.

18527919_546390065749565_8414995532047531591_n
 

KREATIVT: Bananboller er en bra måte å få brukt opp godt modne bananer. Foto: @spisoppmaten/Instagram. 

Bananbollene til @spisoppmaten

Oppskrift:

61 kalorier per porsjon. Oppskriften tilsvarer 8 porsjoner.

2 modne bananer
2, 5 dl havregryn

Mos bananene og rør inn havregryn.

Ved bruk av stavmikser kan røren bli for bløt for å lage boller, så bruk gaffel
Tilsett rosiner, kanel, blåbær, eller andre typer bær som jordbær eller bringebær.
Form deretter til boller på et bakebrett.

Stekes på 180 grader i cirka 15 minutter.

Legg oppskriften i dagboken (kun for medlemmer).


Banankake i kopp

Oppskrift og bilde: Linda Stuhaug

255 kalorier per porsjon

1 banan
1 egg
4 ss havremel eller annen tørrvare
0,5 ts bakepulver
Evt mørk sjokolade i biter
Mos bananen med gaffel. Tilsett resten av ingrediensene og rør godt. Hell over i en
passelig kopp og stek i mikrobølgeovn i 1-2 minutter.

Lagre oppskriften i dagboken (kun for medlemmer)

banankake linda stuhaug 3
 

ENKELT: Tilsett gjerne litt bær for litt ekstra friskhet. Foto: Linda Stuhaug/lindastuhaug.no

Banan-is

Når bananen har blitt brun og godt modnet er den søt og perfekt til is. Ta av skallet og del den opp i biter. Ta gjerne bananen ut av fryseren ca. 30 min før du skal lage is, slik at den blir enklere å jobbe med. Bruk blender eller stavmikser til å blande sammen bananen med ingrediensene. Spe på med vesken underveis for å få rett konsistens.

Kremet

338 kalorier per porsjon. Oppskriften tilsvarer to porsjoner.

3 frosne bananer

1 avocado

Kokosmelk - skal spes på underveis

Tillegg: Kakaopulver kan tilsettes for en sjokoladevariant

Legg oppskriften i dagboken (kun for medlemmer).

(Saken fortsetter etter bildet)

Sorbet Lena Næss Adcock
 

FRISKT: Sorbet-versjonen av banan-is. Foto: Lena Næss Adcock

Sorbet

101 kalorier per porsjon. Oppskriften tilsvarer to porsjoner.

1 frossen banan

5 dl frosne bær

1 dl vann

Tillegg: Bruk gjerne to forskjellige typer bær. For eksempel bringebær og tranebær.

Legg oppskriften i dagboken (kun for medlemmer).

Enkel

131 kalorier per porsjon. Oppskriften tilsvarer to porsjoner.

3 frosne bananer

3 ss vann

Tillegg: Tilsett gjerne frosset frukt som mango, papaya, melon eller litt saft for ekstra smak.

Legg oppskriften i dagboken (kun for medlemmer).

274f780bf4dd7d4aee266aafa6e4f0c2
 

BANANBRØD: Kan nytes slik som det er eller med pålegg. Foto: Bettina Kojan

Bettinas Bananbrød:

127 kalorier per porsjon. Oppskriften tilsvarer 16 porsjoner.

260 g Havremel

4 Egg

1 dl Melk, ekstra lett

2 Bananer

40 g Proteinpulver vaniljesmak (kan sløyfes)

1,5 ts Kanel

2 ss Sukrin (kunstig søtning)

1 ts Bakepulver

60 g Valnøtter til å blande inn i røren og til å ha på toppen

Bland sammen alle ingrediensene, unntatt valnøttene, bland sammen med en stavmixer eller håndmixer til en glatt og fin røre.

Bland inn valnøttene, og spar gjerne noen til å ha på toppen.

Smør en brødform eller annen ønsket form og ha i røren.

Sett inn i forvarmet ovn på 180 grader i 30-40 minutter.

Legg oppskriften i dagboken (gjelder kun medlemmer).

Bananpannekaker
 

BANANPANNEKAKER: Enkel, mettende og sunn versjon av tradisjonelle pannekaker. Foto: Bettina Kojan.

Bettinas Bananpannekaker

42 kalorier per porsjon. Oppskriften tilsvarer seks porsjoner.

1 Banan

2 Egg

1 ts kanel

1 ts Kardemomme, malt

0,5 ts bakepulver

Eventuelt havregryn og melk/soyamelk/havremelk for jevnere røre.

Bland sammen alle ingrediensene og bruk stavmikser for å få helt glatte pannekaker, eller gaffel for litt grovere tekstur.

Legg oppskriften i dagboken (kun for medlemmer).