Bringebær is 3
 

KREMET: God og frisk is trenger ikke å vær vanskelig. Foto: Linda Stuhaug/lindastuhaug.no

Lag en god og enkel is i finværet!

Is med kondensert melk er en god versjon av en litt sunnere is. Sjekk ut bloggeren Linda Stuhaugs bringebærversjon.

 Vanligvis blir iskrem laget med stort sett fløte, men hvis du erstatter fløten med kondensert melk, kan du faktisk spare en god del kalorier!

Kondensert melk

 

– Usukret kondensert melk er laget av helmelk hvor deler av vanninnholdet er fjernet.

– 1 l helmelk tilsvarer 0,5 liter kondensert melk.

– Produktet er hermetisert, og har derfor lang levetid. Etter åpning må kondensert melk oppbevares i kjøleskapet, hvor den kan oppbevares i 3-4 uker hvis den er godt dekket til.

Kilde: melk.no 

Pass på at du ikke bruker kondensert melk med tilsatt sukker. Det er nødvendigvis ingenting i veien for å bruke det, men det vil gi ekstra kalorier til sluttresultatet.

Linda Stuhaugs enkle bringebær-is

164 kalorier per porsjon. Oppskrifte tilsvarer fire porsjoner.

Oppskrift

400 g vikingmelk/fløte (hvis du bruker fløte blir ikke isen like kalorifattig)
350 g fryste bringebær
2 ss sukrin+

Slik gjør du:

Kjør ingrediensene i en blender eller med stavmikser.

Hell over i en form og sett i fryseren i minst 2-3 timer.

La isen tine litt i romtemperatur før servering.

Bytt gjerne bringebær med sesongens norske jordbær, blåbær, mango, eller andre frukter/bær du liker.

Legg oppskrift i dagbok (kun for medlemmer).

Tips fra redakjonen:

Prøv deg fram med andre smaktilsetningen slik som kakao, gresk yoghurt og melis for flere smaksvariasjoner.

Bringebæris 2
 

ISKREM: Denne isen kan spises med både kjeks og beger. Foto: Linda Stuhaug/lindastuhaug.no


I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen. Bli medlem her!

Les også:

Lag din egen softis med blåbær og avokado!

Dette er isen du bør velge i sommer!

Nyt en sunnere ispinne av kiwi og jordbær