meny
 

FARGERIK: Dagsmenyen har gode, smakfulle og fargerike retter. Foto: Matprat. no

Fristende og fargerik sommermeny til under 1300 kalorier

Spis godt og sunt mens du enkelt passer på kaloriene. Følg dagsmenyen med fire måltid og et mellommåltid.

Start nå! Fra kun kr 60/mnd.Klikk her og bli medlem i dag!

I sommer kan det være vanskelig å spise sunt når man vil nyte ferien. Fristelsene trenger derimot ikke å være usunne.

Frokost: Frokost på pinne

111 kalorier per porsjon. Oppskriften tilsvarer seks porsjoner/ispinner.

Til frokost kan du spise kesam med müsli og frukt på en alternativ måte. Denne kan være greit å lage på kvelden slik at du slipper å vente på at den skal fryses.

Frokost-ispinne-MP-68812_1024
 

FROKOST: Sunne ispinner som metter. Foto og oppskrift: MatPrat.no

Oppskrift:

0,5 Mango

6 Jordbær

En halv kurv blåbær (ca 125 gram)

1 Beger Kesam Lime eller den smaken du liker best

6 spiseskjeer granola. Her kan du velge fritt om du vil bruke hjemmelaget eller en type du finner i butikken.

Slik gjør du: 

Skjær mango og jordbær i tynne skiver, del blåbær i to.

Fyll litt kesam nederst i ispinneformer eller eventuelt små kopper. Legg frukt og bær i formene, og fyll på med mer kesam.Vil du at frukten skal vises ekstra godt, se til at den ligger helt inntil formen. Bank formene litt i benkeplaten, slik at eventuelle luftlommer blir borte.

Ha litt granola på toppen av hver isform før du setter i ispinner. Sett formene i fryseren i 3-4 timer.

Tips: Trepinner får du tak i på hobbyforretninger.

Legg oppskriften i dagboken (kun for medlemmer) 

Mellommåltid: Smoothie med mango og gulrot

121 kalorier per posjon. Oppskriften tilsvarer to porsjoner.

Smoothie-med-mango-og-gulrot-FG-04945_1024
 

MELLOMMÅLTID: En smoothie kan være fint å lage i mellom måltider hvor du bare trenger noe for å holde blodsukkeret oppe. Foto og oppskrift: frukt.no

Oppskrift

200 gram Ananas
(to skiver)

0,5 stk Mango

1 dl Appelsinjuice

1 stk Gulrot

0,5 glass Isbiter
/seks isbiter

Slik gjør du:

Skrell og skjær ananas, mango og gulrot i biter.

Ha appelsinjuicen i smoothiemaskin/blender først - deretter ananas, mango, gulrot og isbiter.

Kjør blandingen til du får en glatt smoothie.

Server smoothien med en gang.

Lunsj: Regnbuebolle

255 kalorier per porsjon. Oppskriften tilsvarer fire porsjoner.

På en varm sommerdag kan det være greit med noe digg og friskt til lunsj midt på dagen da sola står høyest på himmelen. Denne retten er en såkalt «Bibimbap», som er en typisk «bollemiddag» fra Korea. Den kan også nytes like godt til lunsj! 

bolle_3
 

LUNSJ: Fargerik rett som er proppet av godsaker. Foto og oppskrift: frukt.no

Oppskrift:

200 gram byggryn

¼ Rødkål (tilsvarer cirka 300 gram)

100 gram brokkoli

100 gram grønne erter

1 gulrot

0,5 granateple

Dressing:

4 ss Valnøttolje

1 ss Eplecidereddik

1 Lime

Slik gjør du:

Kok byggryn som angitt på pakken.

Finsnitt rødkålen.

Dypp brokkolibuketter i kokende vann og la det renne godt av.

Tin fryste erter og skjær tynne strimler av gulroten f.eks. med en potetskreller.

Bland ingrediensene til dressingen.

Bland sammen alt og ha dressingen over.

Legg oppskriften i dagboken (kun for medlemmer)

Middag: Bifftaco

643 kalorier per porsjon. Oppskriften tilsvarer 4 porsjoner.

Prøv en oppfriskende og krydret taco med biff, fersk salsa og guacemole!

Bifftaco-MP-64753_1024
 

MIDDAG: Mettende og god middag med litt ekstra krydder. Foto og oppskrift: MatPrat.no

Ingredienser

600 g mørbrad av storfe i biffer

1⁄ 2 ts salt

1⁄ 4 ts pepper

2 ss margarin til steking

Hot krydderolje:

1⁄ 2 stk finhakket rød chili

1 båt revet hvitløk

1 ts malt spisskummen

1 ts paprikapulver

1 1⁄ 2 ss olje

Guacamole:

2 stk avokado

1 ss sitron- eller limesaft

1 båt revet hvitløk

1⁄ 2 stk finhakket rød chili

1 ss finhakket frisk koriander

1⁄ 4 ts salt

1⁄ 4 ts pepper

Salsa:

2 stk tomat

1⁄ 2 stk agurk

1⁄ 2 stk gul paprika

1⁄ 2 stk rødløk

2 ss finhakket frisk koriander

saft av 1⁄ 4 stk lime

1⁄ 2 ss olivenolje

1⁄ 4 ts salt

1⁄ 4 ts pepper

8 stk fullkorntortilla

1 pk babyspinat (à 65 g)

8 stilker frisk koriander

Slik gjør du:

1. Bland sammen ingrediensene til krydderoljen. Ønsker du en mildere krydderolje ta bort chilifrøene før du finhakker chilien.

2. Lag guacamole. Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Mos avokado med en gaffel og press over litt sitronsaft/limesaft.

Vær forsiktig når du gjør dette. Føler du deg ikke helt trygg med kniven kan du også fjerne steinen med en liten skje.

3. Bland most avokado med hvitløk, chili og koriander. Smak eventuelt til med salt og pepper. Legg avokadosteinen i guacamolen, da vil den holde på sin friske, grønne farge. Dekk til guacamolen og sett den kaldt til den skal brukes.

4. Lag salsa. Del tomat i fire. Ta ut kjernen og skjær tomatkjøttet i terninger. Skjær agurk, paprika og rødløk i små terninger. Bland inn koriander, limesaft og olje og sett salsaen kaldt til den skal brukes.

Frys gjerne ned tomatkjernene og bruk dem i en tomatsaus senere.

5. Krydre biffene med salt og pepper. Stek dem på sterk varme til det begynner å piple kjøttsaft på oversiden, 2-3 minutter. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem, ca. 2 minutter. Da er biffene medium stekt. Pensle godt med krydderolje på begge sider av biffene mot slutten av steketiden.

6. Varm fullkornslefser etter anvisning på pakken. Fyll varme tortillalefser med spinat, frisk koriander, salsa og saftig biff skåret i skiver. Server guacamole og litt frisk lime ved siden av.

Legg oppskriften i dagboken (kun for medlemmer)

Kveldsmat: Lenas ovnsbakte omelett

125 kalorier per porsjon. Oppskriften tilsvarer fire porsjoner.
Omelett er genialt, enkelt og er noe alle får til å lage. Her er det enkelt å lure inn masse frukt og grønt. Denne versjonen er laget av Vektklubb-medlem Lena Adcock.

05272f442a9a2319272a75b23a6a321e
 

KVELDS: Vektklubb-medlem Lena Adcock har laget denne smaksrike omeletten til en artikkel om sunne og lette lunsforslag. Foto: Lena Adcock

Oppskrift

4 stk Egg

110 gram Sjampinjong

60 gram Brokkoli

60 gram Paprika

60 gram Squash

20 gram Spinat

4 skive Salami, Go' og mager (Gilde)

4 skive Kyllingpålegg

Gressløk

Persille

Salt og pepper

Slik gjør du:

Kutt opp alle grønnsakene og stek de raskt i pannen til de begynner å bli myke.

Tilsett spinat det siste minuttet så den bare rekker å falle litt sammen.

Legg i en ovnsfast form.

Kutt opp salami og kylling og fordel over grønnsakene.

Pisk eggene lett et minutt og tilsett finhakkede urter og salt og pepper.

Hell eggeblandingen over formen. Inn i ovnen på nederste hylle på 180 grader i ca 30 min til eggene har stivnet.

Veldig godt for seg selv med salat eller på en brødskive. Funker både varm og kald.

Legg til oppskriften i dagboken (kun for medlemmer)

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Kalorikontroll overalt? Last ned Vektklubb-appen i App Store eller i Google Play


Les også:

Sunnere peanøtthavrecookies av fire ingredienser!

Saftig og sprø søtpotetchips

Våre beste, raske og sunne middager

Start nå! Fra kun kr 60/mnd.Bli medlem i dag!

12 mnd. medlemskap

719,-

Deretter 99,- pr. mnd.

6 mnd. medlemskap

549,-

Deretter 109,- pr. mnd.

Vår bestselger!

3 mnd. medlemskap

439,-

Deretter 129,- pr. mnd.

Samtlige abonnement fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode.
Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.