Start i dag!

  3 måneder: kr 439,-
  6 måneder: kr 549,-
12 måneder: kr 719,-
 

FRISTENDE: En salat som både frister og metter: Check! Foto: Nussara Guldberg - Just Another Food Story

Mettende vintersalat med bakt rosenkål og søtpotet

Det gjelder å tenke litt utenfor boksen om du skal lage en smakfull og mettende middagssalat. Det har Nussara Guldberg gjort her. 

Vi hører ofte snakk om «fem om dagen», og hvor viktig det er å få i seg nok grønnsaker. Likevel spiser vi nordmenn alt for lite frukt og grønt. Ifølge matinfo.no spiser kun én av fire det anbefalte inntaket. 

I «fem om dagen» skal én porsjon være 100 gram, ifølge frukt.no. Med en rask beregning vil én porsjon av salaten under gi deg rundt tre av de fem daglig anbefalte frukt- og grønnsaksporsjonene. I tillegg er retten smakfull og enkel å lage.

Frukt og grønt er viktig for kroppen. Fem om dagen har blant annet positiv effekt på tarmen, det reduserer risikoen for flere kroniske sykdommer og en studie viser at frukt og grønt kan gi bedre psyke

Det er altså svært få grunner til å ikke teste ut denne salaten av matblogger og mat-teknolog Nussara Guldberg, som står bak matbloggen Just Another Food Story

Dette trenger du:

 

Oppskriften gir 3 porsjoner, og hver porsjon inneholder 336 kalorier. Legger du til en skive grovbrød vil én porsjon inneholde rundt 421 kalorier. Foto: Nussara Guldberg - Just Another Food Story

1 pose rosenkål, del i to
1 stk søtpotet, biter
1 ss olje til steking
1 eple, skivede eller biter
35 gr tranebær
35 gr pinjekjerner, røstede

Kremet dijondressing:
1 dl naturell yoghurt
2 ss dijon sennep
2 ss parmesan, revet
1 ts fersk rosmarin, finhakket
1 ss sitronsaft
smak til med salt og pepper

Slik gjør du det: Skrell søtpotet og kutt de i store terninger. Skjær rosenkål i to og legg grønnsakene på et stekebrett med bakepapir og dryss over med olje, salt og pepper. Bland sammen og spre de litt utover brettet. Stek de i ovnen i midterste rad på 200 grader i 15-20 minutter eller til de er møre. La de avkjøles litt etter steking. 

Rist pinjekjernene til de er gyldne i pannen og skjær eplet i skiver eller i biter. 

Lag dressing ved å blande yoghurt naturell, sennep, parmesanost, rosmarin og sitronsaft. 

Legg opp salaten etter ønske i en stor salatbolle og server med dressing over.

Flere alternativer? Prøv disse sunne salatdressingene

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Les også:

10 sunne matvarer som metter

Dagsmenyene som får deg ned i vekt

Ida Gran-Jansens mettende middagssalater