Start i dag!

  3 måneder: kr 439,-
  6 måneder: kr 549,-
12 måneder: kr 719,-
bifftaco
 

TID FOR KOS: Det er lov å kose seg i helgen, men det trenger ikke nødvendigvis gå utover kaloribudsjettet. Foto: Matprat

Kosemiddager til under 350 kalorier

Finn inspirasjon til en deilig helgemiddag, som ikke går utover kaloribudsjettet. 

Det er helg, og da er det lov å kose seg! Det betyr likevel ikke at det trenger å gå utover kaloribudsjettet. Her har vi funnet frem tre oppskrifter på skikkelig god helgemat, som inneholder under 350 kcal per porsjon. 

Ned i vekt? Den perfekte helgemenyen for deg

Vegetarlasagne

Det er aldri feil med italienske smaker, spesielt ikke i helgen. Lasagne er den ultimate kosemiddagen!
Kcal: 288 per porsjon
Tilberedningstid: 60 minutter

veggislasagne
 

Originalkilde og foto: Frukt.no - Opplysningskontoret for frukt og grønt

Du trenger:
5 blad savoykål
6 stykk potet
1 stykk rødløk
1 stykk rød paprika, stor
2 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
Salt og pepper
1 ss fersk timian 
100 gram cheddarost

Slik gjør du: Forvell savoykålbladene (eventuelt kinakålblader) i kokende vann i et minutt. Avkjøl i kaldt vann.
Ha olje i en varm panne. Fres raskt paprika og løk sammen med hvitløk og timian. Skjær poteter i skiver. Legg lagvis savoykålblader, poteter og løkblandingen. Bruk gjerne en springform eller en ildfast form. Dryss litt salt og pepper på.
Bakes i ovn på 180 grader i cirka 1 time. De siste 15 minuttene med reven cheddarost på toppen. La retten hvile i cirka 10 minutter slik at lasagnen får satt seg.
Server nylaget for eksempel med en tomatsalat og hvitløksbrød.

Se oppskriftsside (kun for Vektklubbmedlemmer)

Blomkålpizza

Gjør pizzaen sunnere ved å butte ut den tunge gjærbakstbunnen med en blomkålbunn. Her får du også oppskriften på en smaksrik og deilig pizzasaus. 
Kcal: 346 per porsjon
Tilberedningstid: 2 timer

blomkålpizza
 

Oppskrift fra Frukt.no - Opplysningskontoret for frukt og grønt. Foto: Synøve Dreyer for Frukt.no

Du trenger:

Pizzabunn:
1 stykk blomkål
2 stykk egg
1 ss rapsolje
2 ss parmesanost, revet
3 ss hvetemel
2 ss havregryn
1 ss fersk oregano
0,5 ts salt

Hjemmelaget pizzasaus:
2 ss soyaolje
4 stykk sjalottløk
2 fedd hvitløk
4 stykk tomat 
4 stykk soltørkede tomater, tørre
2 ss fersk oregano 
2 ss fersk timian 
0,5 ts salt
0,25 ts pepper

Topping:
1 stykk rød paprika, stor
150 gram grønnkål
6 stykk vårløk
1 fedd hvitløk
100 gram revet hvitost

Slik gjør du:

Til pizzabunnen: 
Rens og del blomkålen i små buketter. Forvell dem i et halvt minutt i usaltet vann. La bukettene renne godt av seg - avkjøl litt.
Kjør blomkålen i en kjøkkenmaskin eller bruk en stavmikser til du har en jevn masse. Klem eventuelt ut litt væske om massen blir for bløt. Ha blomkålmassen i en bolle og tilsett alle de andre ingrediensene. Bland godt sammen.
Klapp deigen flat på et smurt bakepapir på et stekebrett. Du kan lage en stor pizzabunn eller fire små, og cirka 1 centimeter tykk.
Forstek pizzabunnen på 170 grader i cirka 30 minutter. Den blir lett brent i kantene, så pass på.

Til pizzasausen:
Finhakk løk og hvitløk, og surr det i en kjele i olje til løken er blank.
Fjern skinnet på tomatene ved å skålde dem i kokende van i 1 minutt. Trekk skinnet av.
Skjær tomatene i små biter og ha de i en kjelen med løken og resten av ingrediensene. La tomatsausen småkoke i cirka 20 minutter til den har fått en litt tykk konsistens.
Smak til med salt og nykvernet pepper.

Til topping:
Rens og skjær paprika i strimler og finhakk vårløken og hvitløken. Fres det raskt i en panne. Fjern stilkene på grønnkålen og del den i grove strimler.
Ha grønnkålen i pannen og fres videre i et minutt til grønnkålen faller litt sammen.
Ha pizzasaus på blomkålbunnen. Fordel grønnsakene utover pizzaen og dryss på reven ost.
Stek pizzaen midt i ovnen på 180 grader i 15-20 minutter.

Bifftaco

Fredagstacoen er en klassiker, men hvorfor ikke gjøre den litt mer luksuriøs med biff, guacamole og hjemmelaget salsa?
Kcal: 334 per porsjon 
Tilberedningstid: 60 minutter
bifftaco
 

Oppskrift og foto: Matprat.no - Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Du trenger:

600 gram biff av mørbrad (storfe)
0,5 ts salt
0,25 ts pepper
2 ss margarin

Hot krydderolje:
0,5 stykk fersk chili
1 fedd hvitløk
1 ts spisskummin
1 ts paprikapulver
1,5 ss matolje

Guacamole:
1,5 stykk avokado 
1 ss sitronsaft, ferskpresset
1 fedd hvitløk
0,5 stykk fersk chili
1 ss fersk koriander
0,25 ts salt
0,25 ts pepper

Salsa:
4 stykk tomat
0,75 stykk slangeagurk
1 stykk gul paprika
1 stykk rødløk
4 ss fersk koriander
0,5 stykk lime, saften
1 ss olivenolje
0,25 ts salt
0,25 ts pepper

Tilbehør:
8 stykk tortillalefser, fullkorn 
1 pose babyspinat, salatblanding
2 ss fersk koriander

Slik gjør du: Bland sammen ingrediensene til krydderoljen. Ønsker du en mildere krydderolje ta bort chilifrøene før du finhakker chilien.
Lag guacamole. Mos avokadoen med en gaffel og press over litt sitronsaft/limesaft. Bland inn hvitløk, chili og koriander. Smak eventuelt til med salt og pepper. Legg avokadosteinen i guacamolen, da vil den holde på sin friske, grønne farge. Dekk til guacamolen og sett den kaldt til den skal brukes.
Lag salsa. Del tomat i fire, ta ut kjernen og skjær tomatkjøttet i terninger. Skjær agurk, paprika og ananas i små terninger. Bland inn koriander, limesaft og olje, og sett salsaen kaldt til den skal brukes.
Krydre biffene med salt og pepper. Stek dem på sterk varme til det begynner å piple kjøttsaft på oversiden, cirka 2-3 minutter. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem, cirka 2 minutter. Da er biffene medium stekt. Pensle godt med krydderolje på begge sider av biffene mot slutten av steketiden.
Varm fullkornslefser etter anvisning på pakken. Fyll varme tortillalefser med spinat, frisk koriander, salsa og saftig biff skåret i skiver. Server guacamole og litt frisk lime ved siden av.

Se oppskriftsside (kun for Vektklubbmedlemmer)

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Les også:

Sunn helgekos du enkelt lager selv

Sett gode mål for det nye året

Slik håndterer du fulle treningssentre