Start i dag!

  3 måneder: kr 439,-
  6 måneder: kr 549,-
12 måneder: kr 719,-
spinach-feta-pita-pizzas-7
 

MINIPIZZA: Passer godt både for store og små! Denne varianten med fetaost, spinat og sopp gir 365 kcal per pizza. Foto: Chirsty Denney / The Girl Who Ate Everything

Deilig pitapizza helt for deg selv!

Noen ganger er det helt på sin plass å spise en hel pizza for seg selv - så lenge det er pitapizza!

Ved å bruke pitabrød som pizzabunn får du fine porsjonspizzaer som størrelsesmessig er hakket mer kalorivennlig enn en frossenpizza. Dessuten går det raskt å lage. Smør på tomatsaus (eller annen pizzasaus), topp med det du liker best og ha ost over. Den bruker ikke lang tid i ovnen!

For selvfølgelig er det plass til pizza i en sunn livsstil! Glem tanken om ja- og nei-mat, fokuser heller på «mer av»- og «mindre av»-mat. Et liv uten pizza er vel utenkelig for de fleste.

Les også: 5 slankevennlige gourmetpizzaer

Dessuten trenger ikke pizza bety usunn utskeielse. Du kan selvfølgelig gjøre den mer næringsrik ved å lage den selv der du bruker mye grønnsaker som topping, bunn av fullkornsmel (eller fullkornsprodukter) og kanskje bruker et litt tynnere lag ost på toppen.

Komponer din helt egen pitapizza, eller la deg inspirere av denne deilige vegetariske pizzaen laget av amerikanske Chirsty Denney fra Florida. Fembarnsmoren og bloggeren er en selverklært matelsker, og balanserer interessen for å lage mat og utvikle oppskrifter med jogging og kunsten å moderere seg. Du kan se flere oppskrifter på bloggen The Girl Who Ate Everything.

Pitapizza med spinat og fetaost

1 pitapizza = 365 kcal

spinach-feta-pita-pizzas-14
 

Sunn mat må smake godt, mener blogger Chirsty Denney. Vi er helt enige! Foto: Chirsty Denney / The Girl Who Ate Everything

Til 6 porsjoner trenger du:

6 stk pitabrød av fullkorn
1,5 dl rød pesto
2 stk Roma (plomme-) tomater, hakket
1 bunt fersk og hakket spinat
4 stk sjampinjong
1 dl fetaost smuldret
2 ss parmesanost, revet
3 ss olivenolje
smak til med pepper

Slik gjør du: Forvarm ovnen til 175 grader. Spre tomatpesto på en side av hvert pitabrød og plasser dem på et bakepapir, pestosiden opp.
Topp pitaene med tomater, spinat (fersk spinat synker sammen så ikke være redd for å lesse på), sopp, fetaost og parmesanost. Dryss over litt olivenolje og krydre med pepper etter smak.
Stek i forvarmet ovn til pitabrødene har sprø bunn, cirka 12 minutter. Del pitapizzaene i fire og server varme.

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Les også:

Pizzaene du kan kose deg med

Sunne pizzamuffins

Pizza med blomkålbunn

Rask lørdagspizza av tortillalefse