Start i dag!

  3 måneder: kr 439,-
  6 måneder: kr 549,-
12 måneder: kr 719,-
muslibarer4
 

TURMAT: Ta med en müslibar i sekken! De er perfekte når du trenger påfyll av energi. Foto: Karianne Thommesen / @sunnerematlaging

Hjemmelagde müslibarer

Smakfulle barer som passer både på tur og som mellommåltid i hverdagen. 

Müslibarer er populære som mellommåltid, før eller etter trening eller når du er på farten og bare må ha noe mat for å heve et slitsomt lavt blodsukker. I butikkhyllene bugner det av energibarer og proteinbarer i alle mulige smaker, men det kan være vanskelig å vite hvilken som er den sunneste eller som passer ditt behov. Dyre er de også.

Lager du müslibarer selv har du full kontroll på ingrediensene og du kan tilpasse oppskriften etter din egen smakspreferanse. Fysioterapistudent Karianne Thommesen (21) fra Bamble, bosatt i Trondheim, deler her en oppskrift på müslibarer med Vektklubbs lesere. På bloggen Sunnere matlaging legger hun ut oppskrifter som i utgangspunktet er tradisjonelle, men gjort litt sunnere, uten at det går på bekostning av smaken.

Müslibarer uten tilsatt sukker

muslibarer1
 

Pakk de gjerne inn med litt matpapir så blir de enklere å spise uten søl. Foto: Karianne Thommesen / @sunnerematlaging / Sunnere Matlaging

Til 5 stk. trenger du:

1 egg
15g Sukrin gold
1/2 ts vaniljeekstrakt
1/4 ts kanel
1/4 ts havsalt
50g havregryn
35g hakkede nøtter
15g kokosmasse
15g rosiner

Slik gjør du det: Sett ovnen på 180 grader. Legg nøttene på et stekebrett og sett dem inn i ovnen mens du gjør klart resten. Nøttene skal stekes til de blir lett gylne slik at aromaene kommer bedre frem. Pass godt på så ikke det svir seg, for dette går fort mot slutten!

Pisk lett sammen egg, Sukrin gold og vanilje i en bolle. Grovhakk nøttene og bland sammen det tørre for seg før du vender det godt inn i eggeblandingen. Ha blandingen over i en passende form kledd med bakepapir. Jeg brukte omtrent halvparten av en liten brødform, så hvis du lager dobbel porsjon vil nok en liten brødform passe perfekt (litt avhengig av hvor tykke du vil ha dem). Bruk baksiden av en skje til å presse blandingen litt sammen. Stekes midt i ovnen ved 180 grader (over- og undervarme) i 15–20 minutter, eller til overflaten er lett gyllenbrun på toppen. Avkjøl helt før du deler den opp i passende biter.

Hver bar gir 125 kcal.

Lagre oppskrift som favoritt (kun VK-medlemmer)

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Les også:

Søtpotetnachos

Deilig pitapizza helt for deg selv!

Chiagrøt med mangopuré

Lag deilig nøttesmør av mandler