Start i dag!

  3 måneder: kr 439,-
  6 måneder: kr 549,-
12 måneder: kr 719,-
VK2
 

Fredagstaco på et sunnere vis

Det er ingen grunn til å droppe fredagstacoen. Nyt tex mex-favoritten med en tvist og færre kalorier.

kyllingtaco (3)
 

GRØNT: Et godt taco-tips er å fylle den opp med salat og grønnsaker. Grønnsakene gir knapt kalorier, tar opp plass og gjør deg mett.

Marte Hveem Pedersen står bak Instagramprofilen @mattilglede, der hun deler sunnere varianter av maten folk flest liker. Hun har blant annet delt oppskrift på sin kyllingtaco, og den får dere her. 

For Pedersen er det en ting som er desidert viktigst når det kommer til fredagstacoen:

– Det viktigste er guacamole! Den er alltid med. Jeg er ikke så glad i kjøttdeig eller karbonadedeig til taco, så det blir gjerne kylling, strimlet svinekjøtt eller vegetar. Fisk er også nydelig! Så har jeg alltid salat og mager kesam til. Vi spiser mye sterk mat hos oss, så vi er rause med chilibruken også. Taco skal sparke litt, synes jeg, sier hun.

Les også: Gjør tacoen sunnere med små endringer

Kyllingtaco i lomper

Oppskriften gir cirka 421 kalorier per person

Til 2 persjoner trenger du:

1 gul løk
1 boks hakkede tomater
1 ss tomatpuré
1 kyllingfilet
6 lomper
1 ts spisskummin
1 ss natreen
1 thai chili (den er sterk, bruk mindre dersom du ikke er så glad i sterk mat)
salt og pepper

Guacamole:

1 avokado
0,5 gul løk
1 tomat
1 ss mager kesam
salt
pepper
chili etter ønske
eventuelt lime

Slik gjør du: 
1. Finhakk en gul løk og stek på medium varme i litt olje til løken er blank. Tilsett en boks hakkede tomater, 1 ss tomatpuré, 1 ss natreen, thaichili og 1 ts spisskummin. Kok opp og la småkoke i 10 minutter. Mos det hele med stavmikser, og smak til med salt og pepper. 

2. Sett til siden mens du steker kylling. Del kyllingen i ganske små biter (bite size), krydre lett med salt og pepper og stek til den er nesten gjennomstekt. Hell tomatsausen over kyllingen og la koke sammen i et par minutter. 

3. Guacamole: Finhakk løk og tomat, og ha det i en skål. Fjern skallet og stenen fra avokadoen og mos den med en gaffel. Bland med løk og tomat, tilsett 1 ss mager kesam og smak til med salt og pepper. Om du vil ha lime i guacamolen tilsetter du det nå. 

4. Fordel kylling og guacamole i 6 lomper. Crispsalat og rødløk er gode følgesvenner til denne retten. Topp gjerne det hele med mager kesam. 

Her kan du lagre oppskriften (for vektklubbmedlemmer)

Sjekk ut: Deilig søtpotetnachos

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Les også: 

Langsomme middager som lager seg selv

Tren hele kroppen på 5, 10 eller 15 minutter

Frokostkake med bringebær

Nina gikk ned 32 kilo: - Jeg har bevist for meg selv at jeg kan