Start i dag!

  3 måneder: kr 439,-
  6 måneder: kr 549,-
12 måneder: kr 719,-
Trine stayer
 

«STAYER»: Personen som trener jevnt, men ikke konkurrerer er det Trine Bækkevar Semb beskriver som en stayer. Foto: Pia Codling. 

Trine skrev sin egen treningstype

Da Trine Bækkevar Semb ikke kjente seg igjen i noen av stereotypene du finner på treningssenter, lagde hun sin egen. 

På søndag skrev Vektklubbs treningsekspert Roger Holmedal om de åtte stereotypene du finner på treningssenteret. Den inkluderende hyllesten til de mange som på mer eller mindre fast basis manglet dog en type, mener Trine Bækkevar Semb. 

– Jeg syns saken var morsom, men følte selv jeg ikke passet inn i noen av typene, derfor måtte jeg beskrive meg selv, ler hun.

På sin egen blogg, trinestreningsglede.no, har hun skapt typen hun kaller «Stayer». Hun prøver å være en helårstrener, og begrepet «stayer» handler for henne om at man alltid er på trening, forklarer hun til Vektklubb.

– Jeg prøver å ikke tenke på om jeg skal trene, men hvordan, forteller hun.

– Man bør kunne trene uavhengig av form, utseendet, dagsform, fordi hver økt trenger ikke være optimal, men det er en fordel å opprettholde vanen å gå på trening, legger hun til.

Trine Bækkevar Semb jobbet på Vektklubb fra 2005 til 2014.

Her er Trines beskrivelse av en «Stayer»:

Hun er som en veddeløpshest eller idrettsutøver, som trener like ofte og regelmessig over tid, MEN er aldri med på konkurranser eller idrettsarrangementer. Hun er å se i iherdig aksjon på trening like fullt uansett om hun er i god eller dårlig form. At hun elsker å trene er dog vanskelig å se, da hun virker alvorlig utenpå når hun trener i vei mot egne mål og jobber med rehabilitering av belastningsskader. Tilstedeværelsen i lavsesong likesom høysesong vitner om en utholdende og iherdig person.
Klesstil: Antrekket er kjedelig, trend-løst og reflekterer årstiden og temperaturen i rommet, men trener aldri lettkledd. Hun foretrekker behagelig treningstøy som også ser fint og fresht ut. Hun prøver å ta på farger fordi det gjør henne selv og andre treningsglad, men ender ofte opp like trist som hun kan se ut når hun trener; nemlig i svart.

Se de andre stereotypene fra treningssenteret fra Vektklubb-ekspert Roger Holmedal i videoen under: