Start i dag!

  3 måneder: kr 439,-
  6 måneder: kr 549,-
12 måneder: kr 719,-
 

SMAKFULL: Grønnsakssuppe med en vri fra Lise Finckenhagen. Foto: Christian Brun/VG.

Tomatisert grønnsakssuppe

Denne suppen er proppfull av grønnsaker og er ferdig på 45 minutter. 

Supper er alltid populært, og grønnsakssuppe intet unntak. Det er knallgodt med «klar» grønnsakssuppe, men denne gangen har jeg laget en tomatisert utgave, proppfull av grønnsaker selvsagt. Hvis du også drysser litt revet parmesan over suppen ved servering får den plutselig noe italiensk over seg (og lar du litt pasta få koke med i suppen er du ikke så langt unna Minestrone).

Denne oppskriften ble først publisert på Godt.no og gir fire porsjoner på 268 kcal. 

Dette trenger du

1 løk 

2 fedd hvitløk 

1 purreløk

4 gulrøtter

1 bit sellerirot

2 pastinakk

4 poteter

200 gram ferske, grønne erter eller aspargesbønner

2 kvaster rosmarin, eller timian eller oregano. 

1 boks (400 gram) hermetiske tomater

12 desiliter kjøttkraft eller grønnsakskraft

Salt og nykvernet pepper etter ønske

Parmesan til servering

Slik gjør du

Finhakk løk og hvitløk. Rens purren og del den i skiver, hold den lyse og mørke delen hver for seg.
Rens og skjær alle grønnsakene i jevne biter. Varm olje i en kasserolle. Fres løk og den lyse delen av purren over middels varme, la det surre til løken blir blank. Tilsett hvitløk, gulrøtter, selleri, pastinakk, poteter og urter. Fres videre et par minutter under omrøring.

Tilsett tomater og kraft. Kok opp og la det småkoke med lokket halvveis på i cirka 30 minutter, eller til alle grønnsakene er møre.

La ertene og resten av purren få koke med de siste minuttene. Smak til med salt og pepper. Server med revet parmesan, hakket persille og krutonger.

Oppskriften kan lagres til dagboken her (kun for medlemmer)