La deg inspirere av toppidrettsutøvere, som gjerne trener i motbakker. Her langrennsløperne Marit Bjørgen og Kristin Størmer Steira på vei opp til toppen av alpinanlegget på Kvitfjell.
La deg inspirere av toppidrettsutøvere, som gjerne trener i motbakker. Her langrennsløperne Marit Bjørgen og Kristin Størmer Steira på vei opp til toppen av alpinanlegget på Kvitfjell. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix

Tren i bakker!

Vektklubb
Publisert: 2014-05-19 09:48

Jeg vil anbefale deg å prøve å løpe eller gå i ulendt terreng. Det er mange gode grunner til det: Løping eller gåing i bakker er en effektiv treningsform.</p><p>

Trine Hattestad elsker å trene i skogen.
Trine Hattestad elsker å trene i skogen. Foto: Helge Mikalsen / VG

Du forbrenner cirka femtiprosent mer enn på vei og sti. Det er veldig bra for balansen. Du må ha fokus, og det hjelper for å bedre koordinasjonen. Du setter i sving store muskelgrupper som sete, lår forside og bakside, pluss legger. Og treningen er bra for kjernemuskulaturen.

I begynnelsen er det lurt å variere mellom stier og ujevnt terreng for å venne seg til treningsformen. Legg en plan for hvor langt du vil løpe / gå, og hvor bratt terreng du velger.

Husk at treningen skal være lystbetont!

Det kan også være lurt å begynne i et kjent terreng, for å så utforske ukjent terreng. Etter hvert som formen kommer, kan du velge et mer krevende terreng, det gir helt andre utfordringer.

I år har forholdene vært veldig gode, da våren kom tidlig, så jeg er allerede veldig godt i gang. Å løpe i bakker er et godt supplement til den andre treningen jeg gjør som instruktør i treningssenter, og gir glede og fine naturopplevelser.

Dette er en treningsform som både er effektiv og helt gratis.

Prøv deg forsiktig frem, jeg håper dette er en treningsform for deg også.

Om du ikke er i form til å løpe, så kan du altså gjerne gå. Du får godt treningsutbytte da også.

Lykke til!

LES OGSÅ: Her er øvelsene som får sandvolleyproffene i superform

Lær deg å like løping

Styrketreningsprogrammet du kan gjøre hjemme

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her