Tren ute!

Publisert: 2011-05-09 10:27

Innetrening er bra, og gir få skader. Likevel oppfordrer jeg alle til også å trene ute!

Treningsekspert, OL-vinner i spydkast og treningssenter-instruktør Trine Hattestad trener både inne og ute.Her løper hun ute i skogen.

Helge Mikalsen

Mange aktivitetsformer er blitt helårsidretter takket være ulike maskiner som løpemøller, romaskiner, spinningsykler, golfsimulator og stakemaskiner, for å nevne noen eksempler.

Noen foretrekker faktisk innendørsformene av disse idrettene av ulike årsaker: De er ikke væravhengige, man kan få instruktørhjelp, utøve treningen til god musikk, oppleve et fellesskap, og få god fettbrenning.

Ofte er trening innendørs veldig effektivt fordi du ikke trenger å ta hensyn til omgivelsene. Det er også skånsomt, med veldig lite skader.

Selv om jeg er daglig leder av et treningssenter, vil jeg likevel oppfordre til å supplere innetreningen med utendørsaktiviteter.

Mange vil nok oppleve at utendørsaktivitetene vil by på større og mer krevende utfordringer. Ting er mer uforutsigbart og væravhengig. Man må ha større fokus og ta hensyn til omgivelsene, for eksempel i trafikken. Enkelte vil nok også oppleve at man er mer utsatt for skader.

Men hvorfor er utendørsaktiviteter bra?

Stikkord er utfordringer i forhold til krevende forhold, naturopplevelser, ro og rekreasjon, variasjon og balanse.

Når du driver utendørstrening, er det ofte lettere å kommunisere med treningskamerater, da det ikke er høy musikk og trangt om plassen.

Når du trener ute ved for eksempel jogging, vil du oppleve å møte forskjellige utfordringer som tvinger deg til å bruke mer muskler i armer og overkropp som du ikke trenger å bruke når du løper på mølle.

Dette gir en større treningseffekt, og variasjoner av dette finner du i alle idretter.

Det gir også høyere forbrenning å løpe ute, da du ikke har ett bånd som flytter bena og du har også vind og vær som motstand.

Så min oppfordring til deg nå som våren har kommet, er å komme deg ut i naturen. Det er herlig å drive fysisk aktivitet i fine omgivelser og ikke minst det er helt gratis!

Nyt våren og treningen!

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her