STÅENDE SKULDERPRESS med hantler

Publisert: 2009-10-08 13:56

Stående skulderpress med hantler

Foto: Trine Bækkevar Semb

MUSKLER DU TRENER: Fremsiden av skulder (deltoideus fremre del).


UTGANGSPOSISJON: Stå stødt, gjerne med en fot litt fremfor den andre. Ta en hantel i hver hånd. Hold hantlene mellom skulderhøyde og ørehøyde, cirka 10 cm utenfor skuldrene.
SLIK GJØR DU: Press hantlene opp til albuleddene er rette eller lett bøyde. Kom tilbake til utgangsposisjon og gjenta.
VIKTIG Å TENKE PÅ: Hold underarmene i en vertikal posisjon slik at hantlene plasseres rett ovenfor albuen. Hold håndleddene rette og senk skuldrene i en naturlig posisjon nedover/bakover. Hold overkroppen i ro. Spenn magens muskulatur for å stabilisere ryggen. unngå å overstrekke albueleddene i topposisjonen. Dersom du har problemer med skuldrene, vær forsiktig med denne, og bruk evt lette vekter.

Gå ned i vekt på den sunne måten!

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Flere artikler

SITTENDE SKULDERPRESS på ball med hantler

SITTENDE SKULDERPRESS på ball med hantler

MUSKLER DU TRENER: Fremre og midtre del av skulder (deltoideus) og stabiliseringsmuskulatur i mage og rygg. UTGANGSPOSISJON: Sett deg godt til rette på fitnessballen og ha rett rygg. Ta en hantel i hver hånd. Hold hantlene mellom skulderhøyde og ørehøyde, cirka 10 cm utenfor skuldrene. SLIK GJØR DU: Press hantlene opp til albuleddene er rette eller lett bøyde. Kom tilbake til utgangsposisjon og gjenta. VIKTIG Å TENKE PÅ: Hold underarmene i en vertikal posisjon slik at hantlene plasseres rett ovenfor albuen. Hold håndleddene rette og senk skuldrene i en naturlig posisjon nedover/bakover. Ha overkroppen i ro. Spenn magen for å stabilisere ryggen. Unngå å overstrekke albueleddene i topposisjonen. Dersom du har problemer med skuldrene, vær forsiktig og ha lette vekter.

RYGGLIGGENDE FLYES på ball med hantler

RYGGLIGGENDE FLYES på ball med hantler

MUSKLER DU TRENER: Brystmuskulatur (pectoralis major) og fremsiden av skuldre (deltoideus fremre del). UTGANGSPOSISJON: Ligg på ryggen oppå fitnessballen. Sørg for at hodet har støtte på ballen. Grip en hantel i hver hånd med håndflatene pekende mot hverandre. Hold hantlene ovenfor kroppen med lett bøyde armer. Plasser albuleddene rett utenfor skulderleddene og i linje med midten av brystet. SLIK GJØR DU: Senk hantlene i en sirkelbevegelse nedover/utover mot gulvet. Fikser albuleddet i samme vinkel gjennom hele bevegelsen. Snu bevegelsen i den nedre posisjonen når manualene er i høyde med brystet. Kom tilbake til utgangsposisjon og gjenta. VIKTIG Å TENKE PÅ: Ligg med skulderbladene lett sammendratt og brystet litt høyt gjennom hele øvelsen. Spenn magen og behold naturlig svai i ryggen. Hold hender i linje med brystets midtpunkt. Hold håndleddene så rette som mulig.

SIDEHEV med hantler

SIDEHEV med hantler

MUSKLER DU TRENER: Midtre del av skulder (deltoideus midterste del). UTGANGSPOSISJON: Stå stødig med en hantel i hver hånd. La armene henge ned ved siden av kroppen med albuene lett bøyde. SLIK GJØR DU: Løft hantlene utover/oppover. Snu bevegelsen når albuene er i høyde med skuldrene, senest. Hånbaken peker da opp mot taket. Kom ned igjen og tilbake til utgangsposisjon og gjenta. VIKTIG Å TENKE PÅ: Senk skuldrene i naturlig posisjon nediver/bakover. Hold håndleddene rette.

BRYSTPRESS med hantler

BRYSTPRESS med hantler

MUSKLER DU TRENER: Store brystmuskel (pectoralis major) og fremsiden av skulderen (deltoideus fremre del). UTGANGSPOSISJON: Ligg på ryggen på en rett benk med korsryggen godt ned i benken. Ta en hantel i hver hånd med tomlene pekende mot hverandre. Hold hantlene med rette armer rett utenfor skulderbredde og på linje brystet. SLIK GJØR DU: Bøy albuene og senk manualene nedover/utover. Snu bevegelsen i den nedre posisjonen når manualene er cirka 10 cm utenfor skuldrene og i høyde med brystet. Press manualene opp til startposisjon og gjenta. VIKTIG Å TENKE PÅ: Ligg med skulderbladene lett sammendratt og brystet litt høyt gjennom hele øvelsen. Spenn magen og behold naturlig svai i ryggen. Hold underarmene vertikale hele veien. Hold håndleddene så rette som mulig.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her