Trening i kulda og snøværet

Vektklubb
Publisert: 2008-10-29 14:14

Som treningsform har jeg valgt løping og stavgang. Liker å være uteog er ikke medlem på noe treningsstudio. Jeg har holdt på i fire-fem uker nå og har begynt å like og løpe. Det jeg er bekymret for er snøen! Hva og hvordan skal jeg trene nå som det er kaldt og for mye snø? Vil jo svært gjerne holde dette ved like nå!

Hilsen fra Løken

JOGG MED PIGG: I de fleste sportsbutikker får du kjøpt løpesko med pigger.

Foto: Jan Petter Lynau

Utfordringen med kulden kan du ofte møte ved å kle deg godt. Ullundertøy innerst, gjerne et mellomlag som varmer godt, samt tynnere skidress/løpedress som gjerne tar imot litt av vinden ytterst, fungerer bra. Lue, gode hansker/votter og og noe som dekker til i hals/nakke er viktig. Ullsokker er et must. Ha tørre klær med som skift.


Les også: Trening i sterk kulde kan føre til forverring av astma
Er du godt påkledd kan det bli en frisk og deilig opplevelse, og så smaker det utrolig godt å komme inn etterpå. Det kan være lurt for motivasjonen og varme godt opp og starte rolig ute, så kroppen kommer litt i gang.
Verken snø eller kulde trenger i utgangspunktet å hindre jogging eller stavgang ute, men glatt underlag og is gjør det selvsagt verre. Det kan bli vanskelig å løpe og gå fort da, men istedenfor å droppe det ville jeg tatt stavene fatt og gått med brodder på de glatte dagene, eller trent styrke inne den dagen. Det finnes dessuten joggesko med pigger eller brodder beregnet for joggesko/jogging. Er du ivrig på å komme ut kan du jo forsøkt å finne steder hvor det ikke er isete.
Det kan være en investering å dra til en sportsbutikk eller Løplabbet og forklare der at du planlegger å trene ute i vinter, løping, og gåing, så kanskje du kan få kjøpt de joggeskoene som egner seg best til det.
Langrenn er et meget godt alternativ i vinterhalvåret, og er en effektiv og fin kondisjonsform hvor du forbrenner mye kalorier. Så hvis du liker å gå på ski og har muligheter rundt deg, ville jeg absolutt sett på dette som en del av treningsprogrammet, sett at det blir skiføre.
Se muligheten fremfor begrensningene når det gjelder trening ute i vinter. Det kan by på fine og nye opplevelser, og god fysisk form!
Hilsen Trine Bækkevar Semb
Tren ute selv om det er kaldt!

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her