Bli strammere og klar for skisesongen samtidig

Publisert: 2011-11-17 13:27

Langrenn er en super treningsform for alle, og egner seg godt for overvektige. Trener du styrke nå, får du en enklere og bedre start på ski-sesongen. Her er øvelsene som gir deg mer styrke i langrennsporet.

STERK I LANGRENNSSPORET: Ser du likheten i bevegelsene på de to øverste og de to nederste bildene? Du blir sterkere i skisporet om du trener styrke nå.

Foto: VG

Du oppnår både vektreduksjon og økt kondisjon på en skånsom måte, når du går på ski. Å gå en time på ski er ikke en dårligere måte å trene på enn for eksempel å følge en aerobicklasse.

Når du bruker hele kroppen, som du må i langrenn, omsetter kroppen mye energi per minutt. Det betyr høy forbrenning under økten/turen. Holder du et visst tempo, rundt 6-8 km/t, og går en time, forbrenner du over 500 kalorier.

I tillegg til kaloriforbrenning trener du kondisjon, hvis du får pulsen opp. For å øke pulsen i langrenn kan du gå i kuperte løyper, øke tempo og øke lengden på turen.

Langrenn passer godt til rolig langkjøring, som på søndagstur. Har du god teknikk, kan du også kjøre intervall, og dermed gjøre unna korte effektive økter på ettermiddager.

Kanskje langrenn blir din treningsform i vinter? I så fall kan det være gunstig å forberede seg allerede nå.

Annonse

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Litt styrke gir en bedre start på skisesongen

Med en viss styrke i kroppen, vil du få en enklere og bedre start på skisesongen.

Velger du styrkeøvelser bevist, kan du få mer kraft i fraspark og armtak. Langrenn passer alle uansett nivå, men vil for de fleste oppleves bedre hvis du har en viss styrke.

Begynn derfor med noen styrkeøvelser som gir nyttig styrke i langrennssporet - et par ganger i uken. Begynn allerede nå. Fokuser på musklene du trenger i langrenn. Styrketrening generelt øker muskelmassen, noe som bidrar til oppstramming og økt hvileforbrenning.

Ikke bare forbereder du ski-sesongen på den måten, men du øker formen og jobber mot vektreduksjonsmålet.

Her får du tips til øvelser som styrker særlig rygg, mage, triceps og bakside lår. Muskelgruppene bruker du i langrenn og bevegelsene i øvelsene likner på mønsteret du har når du går på ski.

Her er øvelsene:

1. Skidrag

2. Diagonalløft

3. Crunch

4. Hantelpress på benk

5. Stående hoftestrekk

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her