- Dans fortsatt populært: Høstnytt på treningssentrene

Trine Bækkevar Semb
Publisert: 2011-08-30 15:33

I høst er fokuset på treningssentrene dans og musikk, kroppsbeherskelse og sinn, og tidseffektiv trening.

DANS FORTSATT INN: Mens vanlig aerobic er på vei ut, er ulike dansekonsepter i vekst i treningsbransjen. På bildet trenes og danses det Zumba.

Krister Sørbø

Finansdirektør i Elixia, Erik Frydenberg.

- En stor trend nå er å få mye effekt på kort tid. Høy intensitet, og gjerne noe kortere varighet, preger timene i sal. Vektene og øvelsene er også noe tyngre enn før, sier finansdirektør Erik Frydenberg i Elixia.

Dans er også fortsatt populært blant mosjonistene på treningssentrene. Ulike varianter av zumba og annen dans, er blant trening som fortsatt dominerer tilbudet på timeplanene.

- Vi har stor vekst på gruppetimen zumba, ved siden av tøff og enkel trening. Vi ser også økt interesse for vektreduksjonsprogrammer, sier Eirin S. Bolle, kjedesjef i Spenst Norge.

Også på Elixia satses det på dansekonsepter, og listen legges lavt slik at selv den uten dansebakgrunn kan svinge seg i form.

Enkle danseprodukter med rytmisk musikk og mindre avanserte trinn, er en av de store trendene i markede i høst, i følge Frydenberg.

På Spenst er det ingen nyheter i sal i høst, men satsning på egen musikkproduksjon, og bruk av musikk og film i sykkelsalen, er nytt.

Såkalte body and mind-timer er fortsatt i fokus - trening der det fysiske møter det mentale.

- Denne treningen er østeninspirert, og fokuset er på kroppsbeherskelse, sinnet, balanse, harmoni og avspenning, skriver nettsiden.

Eksempler er yoga, pilates, qi gong, stretching og meditasjon.

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Annonse

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Bli medlem av Vektklubb

Annonse

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Annonse

Dette er nytt i sal i høst:

Beskrivelsene under er hentet fra de ulike treningskjedenes nettsider.

Skal du danse?

DANS FUEGO – passer for alle uansett alder og form (Friskis og svettis)

Zumba-liknende dansetime som kombinerer morsom koreografi og enkle dansetrinn. Zumba er inspirert av latinske rytmer, musikk og danseuttrykk. Trening hvor du slipper deg løs og får brukt hele kroppen.

BURLESQUE – passer for alle (Elixia)

Enkel gruppetime bestående av dampende og sexy dansekoreografi. Trening hvor du slipper deg løs til den perfekte musikken.

ZUMBA GOLD – passer for eldre og utrente (Elixia)

Variant av dansetimen zumba (se over), som er laget for spesielt for eldre. Dansbevegelsene og oppbyggingen er tilrettelagt for den som ikke har like lett for å bevege seg. Ingen bør derfor føle at de ikke er i god nok fysisk form til å trene zumba-gold.

ZUMBATOMIC – passer for yngre uten danseerfaring (Elixia)

Variant av dansetimen Zumba (se over), som er laget spesielt for yngre. Timen legger vekt på god forklaring og innlæring av dansetrinnene. Selv om man aldri har danset før, skal det derfor være mulig å henge med og lære dans her.

Smak av kampsport

FIGHTCIRCUIT – passer for deg som trener fra før (Sats)

Gjennom stasjoner med kampsport-inspirert og tøff trening, trener du hurtighet, spenst, styrke og balanse. Man bruker egen kroppsvekt som belastning og du trenger ikke komme med treningspartner.

BUDOKON – for den som trenger noe helt nytt (Elixia)

Kontrastfylt time hvor du er innom både yoga, kampsport og meditasjon. Gruppekonseptet er japanskinspirert. Kampsport-delen skal få opp pulsen din, mens yoga- og meditasjonsdelene utgjør oppvarming og nedtrapping.

Ren kondisjon

CARDIO ENERGY – passer for alle (Elixia)

Effektiv kondisjonstrening med enkle trinn. Fokus på energisk musikk, instruktør som motiverer deg, treningseffekt og glede.

CARDIO STEP – passer for alle (Elixia)

Effektive kondisjonstrening med enkle og morsomme trinn på og rundt stepkasse.

Ren styrke

TRX – passer for alle uansett form (Elixia)

I denne timen gjør du hudrevis av forskjellige øvelser ved hjelp av egen kroppsvekt og to stropper. Øvelsene kan tilpasses din styrke. Du får trent styrke på hele kroppen, samt balanse- og bevegelighet. Treningstimen er i følge nettsiden utviklet av en tidligere Navy Seal som trener hele kroppen.

Tøy og bøy

FLEX – passer for alle som trener kondisjon- og styrke fra før (Friskis og svettis)

Tøyning og trening som bedrer bevegeligheten i kroppen, som gjør hverdagen og kroppsholdingen bedre. Godt valg for deg som ønsker å forebygge skader og muskelsmerter. Fokus er på bevegelser, og tydelige, kraftfulle øvelser.

AQUA YOGA – passer for deg som står i fare for belastningsskader (Elixia)

Yoga-trening i vann, det vil si mykere bevegelser. Bassengtimen gir skånsom opptrening av bevegelige ledd og muskelstyrke. Fokus på pusteteknikk og indre konsentrasjon, som i yoga ellers.

Kan bidra til å forebygge belastningsskader.

Klar for en ny vri?

INTERVALL FLEX – passer for alle travle (Friskis og svettis)

Trening av kondisjon og styrke i samme time, lagt opp i intervallform. En effektiv time der fokuset er på å ta seg ut. Timen er komplett med en bevegelighetsdel på slutten.

NIKE GET FIT! – passer for den seriøse mosjonisten (Sats)

I blandingstimen får du trent styrke (inkludert trening av kjernemusklene) og bedret kondisjonen.

Opplegget er laget med utgangspunkt i treningsopplegget fra internasjonale idrettsutøvere. Man veiledes i såkalte basisøvelser, og det skal være enkelt og hardt.

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her