Privat

Tre rumpeøvelser som er bedre enn knebøy

Publisert: 2015-04-28 15:51

Lei av knebøy? Slapp av, det finnes flere øvelser som gir deg en spretten stjert!

Sommerkropp eller helårskropp, faktum er at når vi går mot varmere tider og kler oss lettere er det ikke til å unngå at kroppsfokuset øker. I de siste årene har det vært spesielt én kroppsdel som har fått mye oppmerksomhet, og det til tross for at vi ikke ser så mye til den selv. I jeans, kjole, skjørt og badetøy, uansett årstid eller valg av klær har mange en klar formening om dens form og størrelse, nemlig rumpa.

En av våre største muskler på kroppen er så mye mer enn hvordan den ser ut, likevel har vi en tendens til å henge oss opp i akkurat det estetiske.

Men la oss se på hvordan vi skal trene den. Om du ønsker å trene for estetiske eller funksjonelle grunner er følgende program like egnet.

Du kan velge den heldige bieffekten av en fast rumpe, eller den andre som er en sterk setemuskulatur som er viktig for å stå, gå, løpe og flere andre bevegelser som kommer fra hoftepartiet.

Dette rumpeprogrammet er satt sammen av tre øvelser, ingen er for avanserte.

Før du setter i gang med treningen bør du tøye ut fremsiden av låret og hofteleddsbøyeren. Særlig for deg som har lange dager sittende i en stol kan det være fordelaktig å tøye forsiden før du begynner på trening av baksiden. Dette kan ha positiv effekt på utførelse av øvelsen, og da særlig i form av større bevegelsesbaner.

Tøyning hofteleddsbøyer

Slik gjør du det: Stå med kneet i bakken og motsatt fot litt foran deg. Stram magen, hold en oppreist overkropp og beveg hoften fremover, du vil kjenne strekken frempå hoften på foten hvor kneet hviler på bakken.

1. Glute bridge

Slik gjør du det: Ligg på ryggen på gulvet. Trekk bena inn til de er en fotlengde fra setet, skyv deretter hofta opp mot taket.
Pass på: Kraften skal komme fra setet så pass på å stramme magen slik at du ikke bøyer for mye i ryggen.

Repetisjoner: 4 x 8 løft, kort pause i mellom

2. Ett-bens hoftestrekk

Slik gjør du det: Stå på alle fire med hoftebreddes avstand mellom knær og skulderbred avstand med armene. Løft et kne fra bakken og strekk foten skrått bakover. Gjennomfør alle repetisjoner med et ben før du bytter side. Bruk gjerne strikk som på bildet for økt motstand.

Repetisjoner:3 x 15 strekk per fot

3. Mageliggende benløft

Slik gjør du det: Ligg på magen med pannen hvilende på hendene. Ha bena i hoftebred avstand og utstrakte. Løft deretter hælene opp mot taket ved å stramme setemuskulaturen. Løft bena minst så høyt at knærne ikke lenger berører gulvet.

Repetisjoner: 3 x 20-40 sekunder. Det vil si at du løfter opp bena til topposisjon av hva du klarer og holder der i 20-40 sekunder, avhengig av hvor sterk du er.

Avslutt med uttøying av hofteleddsbøyer 3 x 30 sekunder på hver side.

Robert S. Eik / VG

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Les også:

Bakkeintervall tok mammakiloene

Slik blir du 10 kilo lettere

Treningsprogram: slik trener du deg ned i vekt

Slik unngår du joggesmellen

Annonse

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en tjeneste eid av VG
Ansv. redaktør og adm. direktør: Gard Steiro
Nyhetsredaktør: Tora Bakke Håndlykken
Utviklingsredaktør: Øyvind Brenne
Redaktør Feature/VG+: Jane Throndsen
Politisk redaktør: Hanne Skartveit
Her finner du #vgvektklubb
Ansvarlig journalist: Elisabeth Stigum
Kopiering av materiale fra VG og Vektklubb for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
© 2022 Verdens Gang AS
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her